open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Коростишівський районний суд Житомирської області

Справа № 935/2740/20

Провадження № 2/935/239/21

У Х В А Л А

про витребування доказів

17 березня 2021 року м.Коростишів

Коростишівський районний суд Житомирської області у складі:

головуючого судді - Янчук В.В.,

за участі секретаря - Кумечко С.М.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Коростишів цивільну справу за позовом Акціонерного товариства Комерційний банк «ПриватБанк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором кредитором спадкодавця,

ВСТАНОВИВ:

Позивач Акціонерне товариство комерційний банк «Приватбанк» звернувся до суду з позовом до відповідача ОСОБА_1 та просить стягнути заборгованість за кредитним договором б/н від 27.12.2016 у сумі 7487,33 грн., а також витрати по сплаті судового збору.

Представником позивача подано клопотання про витребування доказів, а саме: витребувати з Коростишівської державної нотаріальної контори копію спадкової справи, заведеної після померлої ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 та з територіального органу, до повноважень якого входять питання реєстрації місця проживання фізичних осіб (Центру надання адміністративних послуг) за останнім місцем реєстрації проживання ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 довідку про склад сім`ї та реєстрацію цих осіб за адресою: АДРЕСА_1 станом на дату смерті.

Крім того, від представника позивача надійшло клопотання про витребування доказів, відповідно до кого, просить направити запит до нотаріальної контори за місцем реєстрації спадкодавця для витребування інформації зі Спадкового реєстру; направити запит до житлово-експлуатаційної організації з метою отримання довідки про склад сім`ї та виявлення правонаступників (фактичних спадкоємців); направити запит до Департаменту державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна з метою виявлення нерухомого майна, яке належало померлому та входить до спадкової маси; направити запит до органів державного земельного кадастру з метою отримання витягу з реєстру.

Сторони у підготовче засідання не з`явилися, про день, час та місце його проведення повідомлені належним чином.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов до наступного.

Відповідно до ч. 2ст. 116 ЦПК України, способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням, заборона вчиняти певні дії щодо доказів та зобов`язання вчинити певні дії щодо доказів. У необхідних випадках судом можуть бути застосовані інші способи забезпечення доказів, визначені судом.

Відповідно до частини 1 статті 84ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно пункту 2 частини 2 статті 84ЦПК України у клопотанні про витребування доказів повинно бути зазначено обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати.

Суд вважає за необхідне, для повного та об`єктивного розгляду справи, витребувати з Старосілецької сільської ради Коростишівського району Житомирської області, за останнім місцем реєстрації проживання ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , довідку про склад сім`ї та реєстрацію цих осіб за адресою: АДРЕСА_1 станом на дату смерті померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_2 та з Коростишівської державної нотаріальної контори копію спадкової справи щодо майна померлої ОСОБА_2 , а клопотання про витребування доказів в цій частині підлягає задоволенню, як таке, що знайшло своє обґрунтування.

Оскільки судом задоволено клопотання про витребування з Старосілецької сільської ради Коростишівського району довідки про склад сім`ї та реєстрацію цих осіб за місцем реєстрації ОСОБА_2 , та витребування спадкової справи до майна померлої тому не підлягає до задоволенню клопотання в частині направлення запиту до житлово-експлуатаційної організації з метою отримання довідки про склад сім`ї та виявлення правонаступників (фактичних спадкоємців) та витребування інформації із спадкового реєстру.

Що стосується клопотання представника позивача в частині направити запит до Департаменту державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна з метою виявлення нерухомого майна, яке належало померлому та входить до спадкової маси суд зазначає наступне.

Відповідно доЗакону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень»Державний реєстр речових прав на нерухоме майноєдина державна інформаційна система, що забезпечує обробку, збереження та надання відомостей про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження, про об`єкти та суб`єктів таких прав.

Держателем Державного реєстру речових прав на нерухоме майно є Міністерство юстиції України.

Технічним адміністратором Державного реєстру речових прав на нерухоме майно є державне унітарне підприємство, визначене Міністерством юстиції України та віднесене до сфери його управління, що здійснює заходи із створення, впровадження та супроводження його програмного забезпечення, відповідає за технічне і технологічне забезпечення, збереження та захист даних цього реєстру.

Відповідно донаказу Міністерства юстиції України від 25.06.2015 № 1059/5 «Деякі питання щодо визначення адміністратора Єдиних та Державних реєстрів, держателем яких є Міністерство юстиції України», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 25.06.2015 за № 754/27199, адміністратором Державного реєстру речових прав на нерухоме майно є державне підприємство «Національні інформаційні системи».

Інформація про зареєстровані права на нерухоме майно та їх обтяження, що міститься у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, є відкритою та загальнодоступною.

Тож суд відмовляє у задоволенні клопотання в цій частині, оскільки позивач має можливість отримати таку інформацію самостійно.

Що стосується клопотання в частині направити запит до органів державного земельного кадастру з метою отримання витягу з реєстру, суд в цій частині відмовляє у задоволенні клопотання, оскільки перешкод в отриманні такої інформації у позивача не має, він має можливість отримати таку інформацію самостійно, звернувшись до органів державного земельного кадастру та на оплатній основі отримати Витяг.

Відповідно довимог ч.ч.1,3ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання про витребування доказів суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Керуючись ст. ст.84,260ЦПК України суд , -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача про витребування доказів задовольнити частково.

Витребувати з Старосілецької сільської ради Коростишівського району Житомирської області, за останнім місцем реєстрації проживання ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , довідку про склад сім`ї та реєстрацію цих осіб за адресою : АДРЕСА_1 станом на дату смерті померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_2 .

Витребувати з Коростишівської державної нотаріальної контори (12501, Житомирська область, м. Коростишів, вул. Соборна Площа, 18) копію спадкової справи щодо майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В іншій частині у задоволенні клопотання відмовити.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали (ч. 7ст. 84 ЦПК України).

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Підготовче засідання відкласти на 14 год .00 хв. 07 квітня 2021 року, викликати сторони.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала окремому оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя Янчук В.В.

Джерело: ЄДРСР 95632751
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку