open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

308/2333/21

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 березня 2021 року м. Ужгород

Суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Іванов А.П., розглянувши матеріали справи, які надійшли з Управління патрульної поліції в Закарпатській області Департаменту патрульної поліції про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, мешканця АДРЕСА_1 , одруженого, на утриманні якого перебуває одна неповнолітня дитина, з середньою спеціальною освітою, водія ТОВ «Баушпар» за ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення,

встановив:

З протоколу про адміністративне правопорушення серії ДПР18 №268975 від 12.02.2021 з`ясовано, що 12.02.2021 о 01 год. 22 хв. в м. Ужгород по вул. Капушанська, 169 водій ОСОБА_1 керував транспортним засобом CHERY KIMO д.н.з. НОМЕР_1 з явними ознаками наркотичного сп`яніння: розширені зіниці очей, які не реагують на світло; порушення мови; неприродна блідість. Від проходження медичного огляду на стан наркотичного сп`яніння у встановленому законом порядку водій ОСОБА_1 відмовився в присутності двох свідків. Від керування автомобілем водій ОСОБА_1 відсторонений. Дії ОСОБА_1 кваліфіковано за ч. 1 ст. 130 КУпАП за порушення п. 2.5 Правил дорожнього руху.

В судовому засіданні особа, яка притягається до відповідальності ОСОБА_1 причетність до вищевказаного не заперечував, вину визнав, щиро розкаявся, просив застосувати до нього заходи громадського впливу передати матеріали про адміністративне правопорушення на розгляд трудового колективу ТОВ «Баушпар». Пояснив, що працює водієм близько двадцяти років, вказана робота - його єдиний заробіток.

Відповідне клопотання було подано до суду 15.03.2021 представником особи, яка притягається до відповідальності ОСОБА_1 адвокатом Кудільчаком О.К.

Дослідивши та оцінивши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

З висновку загальних зборів членів трудового колективу ТОВ «Баушпар» від 11.03.2021 з`ясовано, що члени трудового колективу позитивно характеризують як особисті якості, так і професійні здобутки ОСОБА_1 . З огляду на вказане та керуючись ст. 21 КУпАП просять звільнити ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд трудового колективу з метою застосування до нього заходів громадського характеру.

До вказаного висновку додано протокол №1 загальних зборів членів трудового колективу ТОВ «Баушпар» від 11.03.2021, де по питанню щодо ОСОБА_1 одноголосно прийнято вищевказане рішення; паспорт громадянина України щодо ОСОБА_2 , за яким стверджується наявність зареєстрованого місця проживання в останнього; свідоцтво про шлюб та народження дитини, зі змісту яких видно, що ОСОБА_1 перебуває у офіційному шлюбі та є батьком малолітньої дитини.

Відповідно до ч. 1 ст. 21 КУпАП особа, яка вчинила адміністративне правопорушення, звільняється від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд громадської організації або трудового колективу, якщо з урахуванням характеру вчиненого правопорушення і особи правопорушника до нього доцільно застосувати захід громадського впливу.

Відтак ст. 21 КУпАП передбачена можливість звільнення особи від адміністративної відповідальності з передачею на поруки трудового колективу. Це питання вирішується судом з урахуванням характеру вчиненого правопорушення і особи правопорушника та є правом суду.

Відповідно до ст. 252-1 КЗпП України трудовий колектив підприємства утворюють усі громадяни, які своєю працею беруть участь у його діяльності на основі трудового договору (контракту, угоди), а також інших форм, що регулюють трудові відносини працівника з підприємством.

З метою досягнення виховного ефекту, з урахуванням характеру правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, даних про особу, яка притягається до відповідальності ОСОБА_2 : вперше притягається до адміністративної відповідальності, щиро розкаюється у вчиненому, позитивно характеризується за місцем роботи, має міцні соціальні зв`язки; з огляду на те, що ОСОБА_2 працює водієм і це його єдиний заробіток, при цьому на його самостійному утриманні перебуває сім`я; приймаючи до уваги клопотання загальних зборів членів трудового колективу ТОВ «Баушпар» про передачу матеріалів щодо ОСОБА_2 на розгляд трудового колективу, суд вважає за доцільне задовольнити вказане клопотання та передати матеріали справи про адміністративне правопорушення передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП у відношенні ОСОБА_2 на розгляд трудового колективу для застосування заходів громадського впливу, про які уповноважена особа підприємства повинна повідомити суд.

Відповідно до п. 3 ч. 1, ч. 2 ст. 284 КУпАП по справі про адміністративне правопорушення, орган (посадова особа) виносить одну з таких постанов про закриття справи. Постанова про закриття справи виноситься при передачі матеріалів на розгляд громадської організації чи трудового колективу.

Керуючись ст.ст. 21, ст. 130, 248-249, 251, 268, 283, 284 КУпАП, суд

постановив:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 звільнити від адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП, передавши матеріали справи на розгляд трудового колективу Товариства з обмеженою відповідальністю «Баушпар», що знаходиться за адресою м. Львів, вул. Варшавська, 136/30 для застосування до ОСОБА_1 заходів громадського впливу.

Провадження у справі про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 130 КУпАП закрити.

Зобов`язати уповноважену особу Товариства з обмеженою відповідальністю «Баушпар» Парконного Сергія Геннадійовича повідомити суд у десятиденний строк з дня отримання матеріалів про вжиті до ОСОБА_1 заходи громадського впливу.

Тимчасово вилучене посвідчення водія НОМЕР_2 від 09.09.1999 (вид. ДАІ МВС-УВС м. Ужгород) повернути ОСОБА_1 .

Постанова суду про накладення адміністративного стягнення може бути оскаржена до Закарпатського апеляційного суду протягом десяти днів з дня її винесення.

Постанова у справах про адміністративне правопорушення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Суддя Ужгородського

міськрайонного суду А.П. Іванов

Джерело: ЄДРСР 95624520
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку