open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/4983/20

провадження № 2/753/3003/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"18" березня 2021 р. Дарницький районний суд м. Києва в складі

головуючого судді Колесника О.М.

при секретарі Бебі В.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві цивільну справу за позовом Міністерства оборони України до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , 3-ті особи: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , Київське квартирно-експлуатаційне управління про витребування майна з чужого незаконного володіння,

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідачів про витребування майна з чужого незаконного володіння.

В судовому засіданні представник відповідача ОСОБА_3 ОСОБА_8 заявила клопотання про залишення даного позову без розгляду, оскільки в провадженні Дарницького районного суду м. Києва вже знаходиться аналогічна цивільна справа про спір між тими ж самими сторонами, про той самий предмет спору і з тих самих підстав, провадження в якому було відкрито раніше, ніж у даному провадженні.

Заслухавши учасників справи, вивчивши матеріали цивільної справи, суд вважає необхідним залишити позов без розгляду з наступних підстав.

Згідно п.4, ч.1, ст.257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо у провадженні цього чи іншого суду є справа із спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав.

Як встановлено у судовому засіданні, ухвалою судді Дарницького районного суду м. Києва Колесника О.М. від 23.03.2020 року було відкрито провадження по цивільній справі №753/4983/20 за позовом Міністерства оборони України до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , 3-ті особи: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , Київське квартирно-експлуатаційне управління про витребування майна з чужого незаконного володіння.

Крім того, ухвалою судді Дарницького районного суду м. Києва Даниленка В.В. від 1.06.2018 року було відкрито провадження по іншій цивільній справі за позовом Міністерства оборони України до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , 3-ті особи: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , Київське квартирно-експлуатаційне управління про витребування майна з чужого незаконного володіння.

Оглянувши обидва цивільних позови, суд вважає, що їх зміст та вимоги є аналогічними. Таким чином, в даному випадку наявний спір між тими ж сторонами, про той же предмет спору і з тих же самих підстав.

За таких обставин, оскільки ухвалою судді Дарницького районного суду м. Києва Колесника О.М. від 23.03.2020 року було відкрито пізніше провадження по даній цивільній справі між тими ж сторонами, про той же предмет спору і з тих же самих підстав, ніж цивільне провадження, відкрите суддею Дарницького районного суду м. Києва Даниленком В.В., тому суд вважає доцільним залишити даний позов без розгляду.

За правилами п.4, ч.1, ст.7 Закону України „Про судовий збір" сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі: залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв`язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням).

Оскільки суд залишає даний позов без розгляду на підставі п.4, ч.1, ст.257 ЦПК України, тому судовий збір в розмірі 27 793 грн. 38 коп., сплачений позивачем при зверненні до суду, необхідно повернути Міністерству оборони України.

Керуючись ст.222; п.4, ч.1, ст.257 ЦПК України, на підставі п.4, ч.1, ст.7 Закону України „Про судовий збір", суд

У Х В А Л И В :

Позовну заяву Міністерства оборони України до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , 3-ті особи: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , Київське квартирно-експлуатаційне управління про витребування майна з чужого незаконного володіння залишити без розгляду.

Повернути Міністерству оборони України 27 793 грн. 38 коп. судового збору, сплаченого за платіжним дорученням №248/240 від 10.03.2020 року.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом 15 днів після її проголошення через Дарницький районний суд м. Києва.

Суддя :

Джерело: ЄДРСР 95620149
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку