open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОРОДИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 676/6980/19

провадження № 1-в/691/8/21

УХВАЛА

11 березня 2021 рокум. Городище

Суддя Городищенського районного суду Черкаської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Городище Черкаської області, подання Городищенського районного сектору філії Державної установи "Центр пробації" в Черкаській області про звільнення від призначеного покарання з випробуванням, після закінчення іспитового строку, засудженого ОСОБА_3 ,

ВСТАНОВИВ:

На розгляд суду, на підставі ст.78 ч.1 КК України, ст.537 ч.1 п.9 КПК України, надійшли матеріали подання старшого інспектора Городищенського районного сектору філії Державної установи "Центр пробації" в Черкаській області ОСОБА_4 , про звільнення від покарання засудженого ОСОБА_3 .. Вказує, що засуджений 05.03.2020 року Камянець-Подільським міськрайонним судом Хмельницької області за ч.1 ст.122 КК України до 1 року обмеження волі, на підставі ст.75 КК України, звільнений від відбування покарання з випробуванням 1 рік, ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в період випробувального строку характеризується позитивно, покладені на нього судом обовязки виконував, до адміністративної та кримінальної відповідальності не притягувався. Строк випробування закінчився.

До судового засідання учасники не зявилися, повідомлені належно.

Прокурор Городищенського відділу Смілянської місцевої прокуратури, представник Городищенського районного сектору філії Державної установи "Центр пробації" в Черкаській області надали заяви про слухання справи за їх відсутності, підтриманні внесеного подання. Засуджений ОСОБА_3 в заяві до суду клопоче про розгляд справи за поданням про звільнення від покарання без нього, просив задовольнити.

На підставі ч.5 ст.539 КПК України, вважаю за можливе здійснити розгляд подання про звільнення від призначеного покарання з випробуванням, після закінчення іспитового строку, засудженого ОСОБА_3 , за відсутності осіб, які беруть участь у судовому провадженні, з урахуванням ч.4 ст.107 КПК України, та вивчивши доводи подання, урахувавши думку сторін, оглянувши матеріали, приходжу до думки, що подання підлягає до задоволення.

Після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обовязки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного покарання (ч.1 ст.78 КК України).

05.03.2020 ОСОБА_3 засуджений вироком Камянець-Подільським міськрайонним судом Хмельницької області за ч.1 ст.122 КК України, з призначенням покарання у виді одного року обмеження волі. На підставі ст.75 КК України ОСОБА_3 від відбуття призначеного покарання звільнений на один рік. На підставі ст.76 КК України на ОСОБА_3 покладено обовязки, періодично зявлятись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи та не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

02.06.2020 засудженого ОСОБА_3 поставлено на облік, та встановлено дні явки до Городищенського районного сектору філії Державної установи "Центр пробації" в Черкаській області, так як зареєстрований у с. Сигнаївка, Шполянського району Черкаської області, з червня 2020 року проживає за адресою: АДРЕСА_1 , на виконання вироку в частині ст.76 КК України, другу пятницю кожного місяця.

Згідно листка реєстрації ОСОБА_3 зявився 12.06.2020 року, проведена бесіда, останній раз прибув 13.02.2021 року. Іспитовий термін закінчився 04.03.2021 року. Порушень не виявлено.

Під час виконання вироків, за нормами п.9 ч.1 ст.557 КПК України, суд, визначений частиною другою статті 559 цього Кодексу (клопотання (подання) про вирішення питання, повязаного із виконанням вироку подається до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого проживає засуджений), має право вирішувати питання про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку. За нормами ч.2 ст.165 Кримінально - виконавчого кодексу України, після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обовязки та не вчинив нового злочину, за поданням уповноваженого органу з питань пробації звільняється судом від призначеного йому покарання, нагляд припиняється і засуджений знімається з обліку.

Засуджений ОСОБА_3 в період випробувального терміну покладені на нього судом обовязки виконав, до кримінальної чи адміністративної відповідальності не притягувався, характеризується посередньо, строк випробування закінчився.

Подання підтверджується даними: вироку Камянець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області від 05.03.2020 року; постанови про встановлення днів явки на реєстрацію; листка реєстрації з 12.02.2020 по 13.02.2021, загальна кількість днів - 10; вимоги про судимість; витягу з бази "Армор"; характеристики з місця проживання; паспортними даними засудженого.

Керуючись ч.5 ст.559 КПК України, ст.78 ч.1 КК України та ст.557 ч.1 п.9 КПК України,

УХВАЛИВ:

Подання задовольнити.

Звільнити, ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 , засудженого 05.03.2020 року Камянець-Подільським міськрайонним судом Хмельницької області ч.1 ст.122 КК України, з призначенням покарання у виді одного років обмеження волі, на підставі ст.75 КК України від відбуття призначеного покарання звільнений на 1 (один) рік, від призначеного покарання, у звязку з закінченням іспитового строку, починаючи з 04.03.2021 року.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга до Черкаського апеляційного суду, протягом 7 днів, з моменту її оголошення (отримання).

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 95585173
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку