open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа 688/4253/15-ц

№ 6/688/19/21

Ухвала

про заміну сторони виконавчого провадження

10 березня 2021 року м. Шепетівка

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області у складі:

головуючого судді Березюк Н.П.,

за участю секретаря судового засідання Грицак Г.О.,

без участі сторін,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Шепетівка заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Подолянчик», інші особи, які беруть участь у справі ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про заміну сторони виконавчого провадження,

встановив:

03 березня 2021 року ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження з виконання рішення Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 17 грудня 2015 року по справі за позовом органу опіки і піклування виконавчого комітету Шепетівської міської ради в інтересах малолітніх ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , треті особи на стороні позивача, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору - Плужнянська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-П ст. для дітей з малими та неактивними формами туберкульозу, Центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Подолянчик» до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про стягнення аліментів на утримання дітей. Просила замінити сторону з виконання вказаного рішення суду, а саме замінити Центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Подолянчик» Хмельницької обласної ради м. Хмельницький на неї ОСОБА_1 , яка є опікуном неповнолітніх дітей, оскільки відповідно до розпорядження Новоушицької районної державної адміністрації Хмельницької області №7/2016 р. від 19 січня 2016 року дітей, позбавлених батьківського піклування - ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 влаштовано в прийомну сім`ю ОСОБА_7 та ОСОБА_1 .

ОСОБА_1 в судове засідання не з`явилась, в заяві про заміну сторони виконавчого провадження просила справу розглянути у її відсутність, заяву підтримала, просила її задовольнити.

Інші особи, які беруть участь у справі, в судове засідання не з`явились, заява про розгляд справи у їхню відсутність суду не надали.

Відповідно доч.4ст.229ЦПК Українифіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заява ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до рішення Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 18 червня 2015 року ОСОБА_2 позбавлено батьківських прав відносно малолітніх дітей: ОСОБА_4 , 2004 року народження, ОСОБА_5 , 2010 року народження, та ОСОБА_6 , 2010 року народження; ОСОБА_3 позбавлено батьківських прав відносно малолітніх ОСОБА_5 , 2010 року народження, та ОСОБА_6 , 2010 року народження.

Відповідно до рішення виконавчого комітету Шепетівської міської ради Хмельницької області №166 від 05 серпня 2015 року малолітнім ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 надано статус дітей, позбавлених батьківського піклування.

Рішенням Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 17 грудня 2015 року задоволено позов органу опіки і піклування виконавчого комітету Шепетівської міської ради в інтересах малолітніх ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , треті особи на стороні позивача, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору Плужнянська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-П ст. для дітей з малими та неактивними формами туберкульозу, Центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Подолянчик» до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про стягнення аліментів на утримання дітей: з ОСОБА_2 стягнуто аліменти на утримання: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в розмірі 100 (сто) грн., щомісячно, починаючи з 18 листопада 2015 року і до досягнення дитиною повноліття, на користь Плужнянської загальноосвітньої санаторної школи-інтернат І-П ст. для дітей з малими та неактивними формами туберкульозу, що розташована у с. Плужне Ізяславського району Хмельницької області; ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , в розмірі по 100 (сто) грн., на кожну дитину, щомісячно, починаючи з 18 листопада 2015 року і до досягнення дітьми повноліття, на користь Центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Подолянчик», що розташований у м. Хмельницький по вул. Конєва, 5/1;

з ОСОБА_3 стягнуто аліменти на утримання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , в розмірі по 100 (сто) грн., на кожну дитину щомісячно, починаючи з 18 листопада 2015 року і до досягнення дітьми повноліття, на користь Центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Подолянчик», що розташований у м. Хмельницький по вул. Конєва, 5/1.

Згідно розпорядження Новоушицької районної державної адміністрації Хмельницької області №7/2016 р. від 19 січня 2016 року про утворення прийомної сім`ї та влаштування дітей на виховання та спільне проживання утворено прийомну сім`ю на базі сім`ї ОСОБА_7 та ОСОБА_1 ; з 20 січня 2016 року дітей, позбавлених батьківського піклування - ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 влаштовано в прийомну сім`ю ОСОБА_7 та ОСОБА_1 .

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 256-3 Сімейного кодексу України за прийомнимидітьми зберігаєтьсяправо нааліменти,пенсію,інші соціальнівиплати,а такожна відшкодуванняшкоди узв`язкуз втратоюгодувальника,які вонимали довлаштування доприйомної сім`ї.

Відповідно до вимог ст.442 ЦПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

Згідно з частиною 5 статті 15 Закону України «Про виконавче провадження» від 02 червня 2016 року № 1404-VIII у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов`язкові тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Сторонами у виконавчому провадженні є стягувач і боржник. Заміна сторони виконавчого провадження відбувається у разі вибуття однієї зі сторін (стягувача або боржника), зокрема, внаслідок смерті або реорганізації. Заміна сторони полягає у вступі на її місце правонаступника (спадкоємця).

У пункті 9 статті 129 Конституції України до основних засад судочинства віднесено обов`язковість рішень суду.Виконання судових рішень є складовою права на справедливий суд та однією з процесуальних гарантій доступу до суду та ефективного захисту сторони у справі, що передбачено статтями 6, 13 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

З огляду на викладене, слід зазначити ОСОБА_1 стягувачем з виконання рішення Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 17 грудня 2015 року по справі за позовом органу опіки і піклування виконавчого комітету Шепетівської міської ради в інтересах малолітніх ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , треті особи на стороні позивача, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору - Плужнянська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-П ст. для дітей з малими та неактивними формами туберкульозу, Центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Подолянчик» до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про стягнення аліментів на утримання дітей, а саме:

стягувати з ОСОБА_2 аліменти на користь ОСОБА_1 на утримання ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в розмірі 100 (сто) грн., щомісячно, починаючи з 18 листопада 2015 року і до досягнення дитиною повноліття; ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , в розмірі по 100 (сто) грн., на кожну дитину, щомісячно, починаючи з 18 листопада 2015 року і до досягнення дітьми повноліття;

а також стягувати з ОСОБА_3 на користь ОСОБА_1 на утримання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , в розмірі по 100 (сто) грн., на кожну дитину, щомісячно, починаючи з 18 листопада 2015 року і до досягнення дітьми повноліття.

Керуючисьст. 510 Цивільного кодексу України, на підставі ст.442 Цивільного процесуального кодексу України, ст. 256-3 Сімейного кодексу України, суд

ухвалив:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Подолянчик», інші особи, які беруть участь у справі ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Допустити заміну сторони у виконавчому провадженні з виконання рішення Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 17 грудня 2015 року по справі за цивільним позовом органу опіки і піклування виконавчого комітету Шепетівської міської ради в інтересах малолітніх ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , треті особи на стороні позивача, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору - Плужнянська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-П ст. для дітей з малими та неактивними формами туберкульозу, Центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Подолянчик» до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про стягнення аліментів на утримання дітей, а саме:

стягувати з ОСОБА_2 аліменти на користь ОСОБА_1 на утримання ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в розмірі 100 (сто) грн., щомісячно, починаючи з 18 листопада 2015 року і до досягнення дитиною повноліття; ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , в розмірі по 100 (сто) грн., на кожну дитину, щомісячно, починаючи з 18 листопада 2015 року і до досягнення дітьми повноліття;

а також стягувати з ОСОБА_3 на користь ОСОБА_1 на утримання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , в розмірі по 100 (сто) грн., на кожну дитину, щомісячно, починаючи з 18 листопада 2015 року і до досягнення дітьми повноліття.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Хмельницького апеляційного суду.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 95458048
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку