open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

09.03.21

Справа № 664/672/18

Провадження №2-о/664/41/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 березня 2021 року м. Олешки

Цюрупинський районний суд Херсонської області в складі: суддяНикифоров Є.О.,присяжні: секретар судового засіданняДемянчук Л.О., Ремішевська Н.М., Кресальна Л.Р.,за участю: представника заявника представника заінтересованої особиКобзар А.В., Андрющенко Н.Г.

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання комунального закладу Херсонської обласної ради «Олешківський дитячий будинок-інтернат», заінтересована особа орган опіки та піклування виконавчого комітету Олешківської міської ради, про продовження строку дії рішення про визнання особи недієздатною,

в с т а н о в и в :

КЗ ХОР «Олешківський дитячий будинок-інтернат» звернувся до суду з клопотанням про продовження строку дії рішення про визнання особи недієздатною, в якому зазначено, що згідно висновку судово-психіатричного експерта від 05.01.2021 року ОСОБА_1 визнано недієздатною рішенням суду визнано недієздатною у зв`язку з чим просить продовжити строк дії рішення суду про визнання вказаної особи недієздатною.

Представник заявника клопотання підтримала з підстав, наведених у клопотанні.

Представник заінтересованої особи не заперечувала проти задоволення вказаного клопотання.

Заслухавши пояснення, дослідивши матеріали справи, суд прийшов до наступного.

Судом встановлено, що рішенням Цюрупинського районного суду Херсонської області від 20 грудня 2018 року визнано ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 недієздатною.

Згідно з висновком судово-психіатричного експерта ДУ «Центр психічного здоровя і моніторингу наркотиків та алкоголю» від 05.01.2021 року № 2, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , страждає хронічним, стійким психічним розладом у формі розумової відсталості в ступені вираженої імбецильності внаслідок органічного ураження ЦНС (ДЦП) зі спастичним тетрапарезом; за своїм психічним станом вона не може розуміти значення своїх дій та керувати ними.

Відповідно до ч. 1 ст. 39 ЦПК України, фізична особа може бути визнана судом недієздатною, якщо вона внаслідок хронічного, стійкого психічного розладу не здатна усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними.

Відповідно до ч.ч. 6-8 ст. 300 ЦПК України, строк дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною визначається судом, але не може перевищувати двох років. Клопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною має право подати опікун, представник органу опіки та піклування не пізніше ніж за п`ятнадцять днів до закінчення строку, визначеного частиною шостою цієї статті. Клопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною повинно містити обставини, що свідчать про продовження хронічного, стійкого психічного розладу, внаслідок чого особа продовжує не усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними, підтверджені відповідним висновком судово-психіатричної експертизи.

Таким чином, клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладено, керуючись ст.ст. 259, 263-265, 268, 293-294, 299, 300 ЦПК України, ст.ст. 39, 41, 60, 66 ЦК України, суд

у х в а л и в:

Клопотання комунального закладу Херсонської обласної ради «Олешківський дитячий будинок-інтернат» задовольнити.

Продовжити до 26 січня 2023 року строк дії рішення Цюрупинського районного суду Херсонської області від 20 грудня 2018 року про визнання недієздатною ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

На ухвалу протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали може бути подана апеляційна скарга до Херсонського апеляційного суду через Цюрупинський районний суд Херсонської області.

Головуючий суддя Є.О. Никифоров

Присяжні: Л.О. Демянчук

Н.М. Ремішевська

Джерело: ЄДРСР 95457259
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку