open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про відкладення підготовчого засідання

м. Київ

02.03.2021Справа № 910/20763/20За позовом ОСОБА_1

до Київської філії Публічного акціонерного товариства «Місто Банк»

треті особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Приватне акціонерне товариство «Авіакомпанія Буковина» та Товариство з обмеженою відповідальністю «Авіакомпанія Браво»

про визнання договору недійсним,

Суддя І.І.Борисенко

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Позивач звернувся до Господарського суду міста Києва із позовом до відповідача про визнання договору від 19.08.2019 №09/Ю-П недійсним.

Ухвалою Господарського суду від 29.12.2020 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі.

Зважаючи на обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів, розгляд справи №910/20763/20 ухвалено здійснювати у порядку загального позовного провадження та призначено підготовче засідання на 09.02.2021.

Підготовче засідання відкладалося.

02.03.2021 у підготовче засідання з`явилися представники позивача та відповідача.

У судовому засіданні 02.03.2021 представник позивача подав суду клопотання про заміну неналежного відповідача.

Розглянувши у судовому засіданні клопотання про заміну неналежного відповідача, заслухавши думку сторін, суд дійшов висновку про задоволення вказаного клопотання з огляду на наступне.

Частиною першої статті 45 ГПК України передбачено, що сторонами в судовому процесі - позивачами і відповідачами - можуть бути особи, зазначені у статті 4 цього Кодексу.

Відповідно до частини другої статті 4 ГПК України юридичні особи та фізичні особи - підприємці, фізичні особи, які не є підприємцями, державні органи, органи місцевого самоврядування мають право на звернення до господарського суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав та законних інтересів у справах, віднесених законом до юрисдикції господарського суду, а також для вжиття передбачених законом заходів, спрямованих на запобігання правопорушенням.

За приписами статті 95 ЦК України філією є відокремлений підрозділ юридичної особи, що розташований поза її місцезнаходженням та здійснює всі або частину її функцій; філії та представництва не є юридичними особами.

Згідно зі статтею 48 ГПК України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання, за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

З огляду на встановлені обставини та наведені вище норми чинного законодавства, суд дійшов висновку про наявність підстав для здійснення заміни первісного відповідача у справі №910/20763/20 - Київську філію Публічного акціонерного товариства «Місто Банк» (місцезнаходження: 04053, м. Київ, пров. Несторовський, 6 А, код ЄДРПОУ 26410346) на належного відповідача Публічне акціонерне товариство «Місто Банк» (м. Одеса, вул. Фонтанська дорога, 11, код ЄДРПОУ 20966466).

Відповідно до п.п. 2, 3 ч. 2 ст. 183 ГПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача, а також коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 48, 183, 232-234 ГПК України, господарський суд міста Києва -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання ОСОБА_1 про заміну неналежного відповідача задовольнити.

1.1. Замінити Відповідача у справі №910/20763/20 - Київську філію Публічного акціонерного товариства «Місто Банк» (місцезнаходження: 04053, м. Київ, пров. Несторовський, 6А) на належного відповідача Публічне акціонерне товариство «Місто Банк» (м. Одеса, вул. Фонтанська дорога, 11).

1.2. Залучити до участі у справі Відповідача - Публічне акціонерне товариство «Місто Банк» (м. Одеса, вул. Фонтанська дорога, 11, код ЄДРПОУ 20966466).

2. Відкласти підготовче засідання у справі №910/20763/20 на 06.04.21 о 12:30 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал №20.

3. Зобов`язати позивача надіслати належному Відповідачу копію позовної заяви з доданими до неї додатками.

4. Повідомити учасників справи, що інформація по справі, що розглядається, доступна на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://court.gov.ua/fair/.

Ухвала набирає законної сили негайно та може бути оскаржена в порядку та строки визначені ст. ст. 254 - 257 ГПК України.

Суддя І.І. Борисенко

Джерело: ЄДРСР 95401640
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку