open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

264/290/21

2/264/543/2021

УХВАЛА

І МЕ НЕ М У КР АЇ НИ

05 березня 2021 року Іллічівський районний суд м. Маріуполя Донецької області під головуванням судді Литвиненко Н.В., при секретарі Савченко А.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Маріуполі в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом Акціонерного товариства Комерційний банк «Приватбанк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором, -

В С Т А Н О В И В:

У січні 2021 року представник позивача Акціонерного товариства Комерційний банк «Приватбанк» звернувся до суду позовом до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за договором кредиту б/н від 26.06.2012 року у сумі 12657,15 грн.

Ухвалою суду від 09.02.2021 року провадження по справі відкрито.

Пред`явлена позовна заява підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Згідно з ч. 11 ст. 187 ЦПК України суддя, встановивши, після відкриття провадження у справі, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених устаттях175,177 цього Кодексу, постановляє ухвалу не пізніше наступного дня, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п`яти днів з дня вручення позивачу ухвали.

Як вбачається з матеріалів справи, позовна заява надійшла до суду 20 січня 2021 року шляхом поштового відправлення (дата відправки 12.01.2021 року). Відповідно до ст. 4 ЗУ "Про судовий збір", ставка судового збору станом на 01 січня 2021 року, за подання до суду позовної заяви майнового характеру, яка подається юридичною особою, складає 1,5 відсотка ціни позову, але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (2270 грн.) і не більше 350 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (794500 грн.). Натомість, АТ КБ "Приват Банк" надав платіжне доручення від 04.12.2020 року на суму 2102 гривні, тобто судовий збір в повному обсязі не сплачено.

Відповідно до ч. 2 ст. 185 ЦК України, якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити.

З огляду на вищевикладене, позивачу слід усунути вказані недоліки позовної заяви, а також доплатити судовий збір за подання відповідної позовної заяви у розмірі 168 грн. на реквізити Іллічівського районного суду м.Маріуполя Донецької області та надати суду документ, що підтверджує його сплату, відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України.

На підставі викладеного, враховуючи, що після відкриття провадження по справі було встановлено, що заява не відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України, заяву на підставі ч.11 ст. 187 ЦПК України слід залишити без руху та надати позивачу строк для усунення недоліків.

Керуючись ст. ст. 175,187 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Позовну заяву Акціонерного товариства Комерційний банк «Приватбанк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором - залишити без руху.

Надати позивачу для усунення недоліків п`ятиденний строк з дня отримання ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Роз`яснити позивачу, якщо у встановлені строки вказані недоліки не будуть усунені, позов буде залишений без розгляду у відповідності до вимог п. 8 ч. 1 ст.257 ЦПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Н. В. Литвиненко

Джерело: ЄДРСР 95387565
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку