open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 450/4133/20 Провадження № 1-кп/450/224/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 березня 2021 року Пустомитівський районний суд Львівської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ;

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ;

за участі прокурора ОСОБА_3

обвинуваченого ОСОБА_4

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Пустомити обвинувальний акт у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 23.11.2020 року за №42020141080000110 за обвинуваченням ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Басівка Пустомитівського району Львівської області, українця , громадянина України, з середньою освітою, не працюючий, пенсіонер, одружений, не маючий на утриманні малолітніх/неповнолітніх дітей, зареєстрований та проживаючий за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 222 КК України,

ВСТАНОВИВ:

01.12.2020 р. в порядку ст. 291 КПК України від прокурора Львівської місцевої прокуратури № 3 ОСОБА_3 , поступив в суд обвинувальний акт у кримінальному провадженні, про обвинувачення ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.222 Кримінального кодексу України внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42020141080000110 від 23.11.2020р.

Ухвалою від 04 грудня 2020 року по даному кримінальному провадженні призначено підготовче судове засідання.

ОСОБА_5 обвинувачується у тому, що 01.11.2018р. звернувшись в Управління соціального захисту населення Пустомитівської РДА для отримання субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, ОСОБА_4 , достовірно знаючи, що являється власником житлового будинку АДРЕСА_1 та земельної ділянки кадастровий номер 4623682000:01:001:0222, намагаючись приховати даний факт, знаходячись в приміщенні Управління соціального захисту населення Пустомитівської РДА, що знаходиться в м.Пустомити по вул.Грушевського, 11 діючи умисно, незаконно, з метою отримання житлової субсидії, яка відповідно до п.п. «и» п.9 ст.87 Бюджетного кодексу України, подав заяву та в декларації про доходи і витрати осіб, які звернулись за призначенням житлової субсидії, у розділі V якої не задекларував майно, а саме будинок АДРЕСА_1 та земельної ділянки кадастровий номер 4623682000:01:001:0222, власником яких являється, таким чином вказав завідомо неправдиву інформацію шляхом приховування відомостей про наявність у його власності житлового будинку та земельної ділянки, з моменту набуття яких у власність минуло менше 12 місяців.

На підставі наданої ОСОБА_4 заяви про призначення житлової субсидії та декларації про доходи і витрати осіб, які звернулись за призначенням житлової субсидії, в якій вказана завідомо неправдива інформація, Управлінням соціального захисту населення Пустомитівської РДА, надано дозвіл на призначення йому житлової субсидії у період з 01.11.2018р. по 30.04.2019р., а тому йому зайво нараховано та виплачено житлову субсидію для відшкодування витрат на житлово-комунальні послуги, за рахунок коштів державного бюджету, на загальну суму 12846,27грн.

Такі дії обвинуваченого органом досудового розслідування кваліфіковані за ч. 1 ст. 222 КК України.

Обвинувачений у підготовчому судовому засіданні заявив клопотання про звільнення його від кримінальної відповідальності за ч.1 ст.222 КК України на підставі ст.45 КК України у зв`язку із дійовим каяттям, свою винуватість у скоєнні інкримінованого злочину визнав повністю, вказав, що відшкодував заподіяні збитки. Просить клопотання задовольнити.

Представником потерпілого подано клопотання від 18.02.2021р. в якому зазначено, що потерпіла сторона не заперечує проти застосування ст.45 КК України до обвинуваченого ОСОБА_4 . Заподіяна шкода обвинуваченим відшкодована в повному обсязі. Просить дану кримінальну справу слухати без участі потерпілої сторони.

Прокурор не заперечив стосовно задоволення поданого клопотання, вважаючи його підставним.

У відповідності до ч.4 ст.286 КПК України якщо під час здійснення судового провадження щодо провадження, яке надійшло до суду з обвинувальним актом, сторона кримінального провадження звернеться до суду з клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності обвинуваченого, суд має невідкладно розглянути таке клопотання.

Частина 1 статті 285 КПК України вказує на те, що особа звільняється від кримінальної відповідальності у випадках, передбачених законом України про кримінальну відповідальність.

Відповідно до ч.3 ст.288 КПК України суд своєю ухвалою закриває кримінальне провадження та звільняє підозрюваного, обвинуваченого від кримінальної відповідальності у випадку встановлення підстав, передбачених законом України про кримінальну відповідальність.

Згідно з п.1 ч.2 ст.284 КПК України кримінальне провадження закривається судом у зв`язку зі звільненням особи від кримінальної відповідальності.

Відповідно до п.2 ч.3 ст.314 КПК України у підготовчому судовому засіданні суд має право прийняти такі рішення закрити провадження у випадку встановлення підстав, передбачених пунктами 4-8, 10 частини першої або частиною другою статті 284 цього Кодексу.

Положенням ст.45 КК України визначено, що особа, яка вперше вчинила злочин невеликої тяжкості або необережний злочин середньої тяжкості, крім корупційних злочинів, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона після вчинення злочину щиро покаялася, активно сприяла розкриттю злочину і повністю відшкодувала завдані нею збитки або усунула заподіяну шкоду.

Обвинуваченому інкриміновано вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.222, який відповідно до класифікації злочинів, наведеної у ст.12 КК України (в редакції, яка була чинною на момент вчинення злочину) є злочином невеликої тяжкості.

Враховуючи вищенаведене, перевіривши законність заявленого обвинуваченим клопотання, з огляду на те, що злочин за яким обвинувачується ОСОБА_4 є злочином невеликої тяжкості, останній вперше притягується до кримінальної відповідальності, у вчиненому щиро кається, активно сприяв розкриттю злочину, відшкодував завдані збитки, тому суд приходить до переконання, що клопотання обвинуваченого про його звільнення від кримінальної відповідальності є підставним, відтак таке слід задовольнити та звільнити останнього від кримінальної відповідальності на підставі ст.45 КК України , закривши відносно нього кримінальне провадження.

Речові докази по справі, визначені у постанові про визнання та приєднання речових доказів до матеріалів досудового розслідування від 25.11.2020 року слід залишити при матеріалах кримінального провадження.

Керуючись ст. ст.56, 100, 284,288, 314, 372 Кримінального процесуального кодексу України,ст. 45 Кримінального кодексу України, суд,-

УХВАЛИВ:

Звільнити ОСОБА_4 від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.222 КК України на підставі ст.45 КК України , у зв`язку з дійовим каяттям.

Кримінальне провадження №42020141080000110 від 23.11.2020 про обвинувачення ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.222 КК України - закрити.

Речові докази по справі, визначені у постанові про визнання та приєднання речових доказів до матеріалів досудового розслідування від 25.11.2020 року - залишити при матеріалах кримінального провадження.

Ухвала може бути оскарженою до Львівського апеляційного суду через Пустомитівський районний суд Львівської області протягом семи діб з дня її проголошення. Особою, яка була відсутня при проголошенні ухвали суду, у той же строк, з дня отримання копії ухвали суду.

Ухвала суду, якщо інше не встановлено КПК України, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

СуддяОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 95354304
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку