open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26.02.2021 Справа №607/603/21 м. Тернопіль

Суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Сливка Л. М., розглянувши матеріали справи про адміністративне правопорушення, що надійшли від Тернопільського районного відділу Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області про притягнення до адміністративної відповідальності:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, місце проживання: АДРЕСА_1 , працює на посаді директора Комунального підприємства «Аква-Сервіс» Великоберезовицької селищної ради Тернопільського району Тернопільської області,

за частиною 1 статті 188-16 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі КУпАП),

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 ,будучи директором Комунальногопідприємства «Аква-Сервіс» Великоберезовицькоїселищної радиТернопільського районуТернопільської області, 04 січня 2021 року не виконав законних вимог посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань цивільного захисту, нагляду та контролю за станом захисту територій від надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру, щодо розроблення та реалізації заходів у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характер викладених у Приписі за № 107 від 19 жовтня 2020 року, а саме не пройшов функціональне навчання з питань цивільного захисту відповідно до п. 10 Постанови Кабінету Міністрів України № 819 від 23 жовтня 2013 року «Про затвердження порядку проведення навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов`язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту» .

У судове засідання 26 лютого 2021 року о 12 годині ОСОБА_1 не з`явився, хоча про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, що підтверджується його підписом у розписці наданій секретарю судового засідання. Заяв, клопотань про відкладення судового розгляду чи про проведення за його відсутності ОСОБА_1 до суду не подав.

Беручи доуваги викладене,розгляд даноїсправи слідповести завідсутності ОСОБА_1 на підставі частини 1 ст. 268 КУПАП.

Винуватість ОСОБА_1 у вчиненому правопорушенні, доведена матеріалами,дослідженими всудовому засіданні,а саме: даними наявними у протоколі про адміністративне правопорушення серії ТЕ № 012569 від 11 січня 2021 року; даними припису № 107 від 19 жовтня 2020 року виданого Тернопільським районним відділом Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області стосовно директора КП «Ава-Сервіс» Великоберезовицької селищної ради Тернопільського району Тернопільської області ОСОБА_1 , з яких убачається, що ОСОБА_1 будучи директором КП «Аква-Сервіс» не пройшов функціональне навчання з питань цивільного захисту відповідно до п. 10 Постанови Кабінету Міністрів України № 819 від 23 жовтня 2013 року «Про затвердження порядку проведення навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов`язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту»,всупереч вимогам Припису № 107 від 19 жовтня 2020 року виданого Тернопільським районним відділом Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області .

За такихобставин,суддя приходитьдо висновкупро те,що вдіях ОСОБА_1 наявні ознакиадміністративного правопорушенняпередбаченого ч.1ст.188-16Кодексу Українипро адміністративніправопорушення невиконаннязаконних вимогпосадових осібцентрального органувиконавчої влади,що реалізуєдержавну політикуз питаньцивільного захисту,нагляду таконтролю застаном захистутериторій віднадзвичайних ситуаційприродного татехногенного характеру,щодо розробленнята реалізаціїзаходів усфері захистунаселення ітериторій віднадзвичайних ситуаційтехногенного таприродного характеру,а тому, ОСОБА_1 слід притягнутидо адміністративноївідповідальності танакласти нанього адміністративнестягнення.

При накладенні такого стягнення, відповідно до ст. 33 Кодексу України про адміністративні правопорушення, суддя враховує характер вчиненого правопорушення, особу порушника, його майновий стан, відсутність обставин які обтяжують та пом`якшують його відповідальність, та вважає за доцільне застосувати до ОСОБА_1 адміністративне стягнення у виді штрафу, оскільки це буде достатнім та необхідним для виховання правопорушника та запобігання вчиненню ним нових правопорушень.

Згідно із вимогами ст. 40-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення судовий збір у провадженні по справі про адміністративне правопорушення у разі винесення судом постанови про накладення адміністративного стягнення сплачується особою, на яку накладено таке стягнення, тому із ОСОБА_1 підлягає до стягнення судовий збір в розмірі 454 гривні.

Керуючись статтями 33, 40-1, частиною 1 статті 188-16, статтями 221, 276, 277, 283, 284, 294 Кодексу України про адміністративні правопорушення, суддя,

ПОСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 188-16 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян , що становить 170 (сто сімдесят) гривень.

Стягнути з ОСОБА_1 в дохід держави судовий збір у розмірі 454 гривні.

Постанова судді у справах про адміністративне правопорушення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Постанова судді у справах про адміністративне правопорушення може бути оскаржена протягом десяти днів з дня винесення постанови особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником, до Тернопільського апеляційного суду через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області.

Головуючий суддяЛ. М. Сливка

Джерело: ЄДРСР 95225472
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку