open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

1Справа № 335/1090/21 1-кп/335/447/2021

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 лютого 2021 року м.Запоріжжя

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

з участю прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

захисника ОСОБА_5 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Запоріжжі кримінальне провадження №32021080000000015 від 26.01.2021 року, яке надійшло до суду із угодою про визнання винуватості у кримінальном у провадженні за обвинуваченням

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця

м. Запоріжжя, громадянина України, який має вищу освіту, засновнику ТОВ «Сіналоа» (код ЄДРПОУ 43193907), директор ДП "Екотест", зареєстрованому за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючому за адресою: АДРЕСА_2 , одружений, має на утриманні двох малолітніх дітей, раніше не судимому,

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.205-1 КК, ч.2 ст. 205-1 КК України,

ВСТАНОВИВ :

ОСОБА_4 з метою вчинення злочинів передбачених ч. 1 та ч. 2 ст. 205-1 КК України залучив осіб, які не були обізнані про намір ОСОБА_4 на скоєння вказаних злочинів, а саме: ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 . Також ОСОБА_4 для досягнення злочинної мети використовував документи померлої людини ОСОБА_10 .

Вказані злочини ОСОБА_4 скоїв при наступних обставинах:

Так, у березні 2017 року у невстановлені слідством час і обставини ОСОБА_4 запропонував ОСОБА_6 як особі, яка не має юридичної або економічної освіти та ділових якостей для зайняття підприємницькою діяльністю за грошову винагороду зареєструвати юридичну особу, виступити засновником та керівником підприємства, а саме: ТОВ «Запоріжторг-2017» (код ЄДРПОУ 41260782). В подальшому ОСОБА_4 при невстановлених слідством обставинах за адресою: АДРЕСА_1 складені Протокол №1 Установчих зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю ТОВ «Запоріжторг-2017» від 03.04.2017, статут ТОВ «Запоріжторг-2017». Відповідно до Протоколу №1 Установчих зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю ТОВ «Запоріжторг-2017» від 03.04.2017 та статуту ТОВ «Запоріжторг-2017» в редакції 2017року, внесено завідомо неправдиві відомості у документи, що відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, про юридичну особу та фізичну особу - підприємця змін до установчих документів юридичної особи.

Так, відповідно до п.4 ч.1 ст.1 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» №755-ІV від 15.05.2003 (у редакції від 01.01.2017, далі - Закон) державна реєстрація юридичних осіб, громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, та фізичних осіб - підприємців (далі - державна реєстрація) - офіційне визнання шляхом засвідчення державою факту створення або припинення юридичної особи, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, засвідчення факту наявності відповідного статусу громадського об`єднання, професійної спілки, її організації або об`єднання, політичної партії, організації роботодавців, об`єднань організацій роботодавців та їхньої символіки, засвідчення факту набуття або позбавлення статусу підприємця фізичною особою, зміни відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, про юридичну особу та фізичну особу - підприємця, а також проведення інших реєстраційних дій, передбачених цим Законом.

Згідно п.7 ч.1 ст.1 Закону Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі - Єдиний державний реєстр) - єдина державна інформаційна система, що забезпечує збирання, накопичення, обробку, захист, облік та надання інформації про юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадські формування, що не мають статусу юридичної особи.

Відповідно до ч.1 ст.2 Закону відносини, які виникають у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, регулюються Конституцією України, цим Законом та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону.

Згідно з ч.1 ст.4 Закону державна реєстрація базується на таких основних принципах:

1) обов`язковості державної реєстрації в Єдиному державному реєстрі;

2) публічності державної реєстрації в Єдиному державному реєстрі та документів, що стали підставою для її проведення;

3) врегулювання відносин, пов`язаних з державною реєстрацією, та особливостей державної реєстрації виключно цим Законом;

4) державної реєстрації за заявницьким принципом;

{Пункт 5 частини першої статті 4 виключено на підставі Закону № 1666-VIII від 06.10.2016}

6) єдності методології державної реєстрації;

7) об`єктивності, достовірності та повноти відомостей у Єдиному державному реєстрі;

8) внесення відомостей до Єдиного державного реєстру виключно на підставі та відповідно до цього Закону;

9) відкритості та доступності відомостей Єдиного державного реєстру.

У відповідності до ч.1 ст.9 Закону відомості про юридичну особу, громадське формування, що не має статусу юридичної особи, та фізичну особу - підприємця вносяться до Єдиного державного реєстру на підставі:

1) відповідних заяв про державну реєстрацію;

2) документів, що подаються для проведення інших реєстраційних дій;

3) відомостей, отриманих у результаті інформаційної взаємодії між Єдиним державним реєстром та інформаційними системами державних органів.

Відповідно до п.10 ч.2 ст.9 Закону в Єдиному державному реєстрі містяться відомості про місцезнаходження юридичної особи, крім державних органів і органів місцевого самоврядування як юридичних осіб.

За приписами ч.1 ст.14 Закону документи для державної реєстрації можуть подаватися у паперовій або електронній формі. У паперовій формі документи подаються особисто заявником або поштовим відправленням.

Відповідно до ч.2 ст.14 Закону якщо документи подаються особисто, заявник пред`являє свій паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України, або паспортний документ іноземця, або посвідчення особи без громадянства, або посвідку на постійне або тимчасове проживання.

У разі подання документів представником додатково подається примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) документа, що засвідчує його повноваження.

У відповідності до ч.4 ст.14 Закону документи в паперовій формі приймаються за описом, примірник якого в день їх надходження видається заявнику з відміткою про дату їх отримання та кодом доступу в той спосіб, відповідно до якого були подані документи.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.15 Закону заява про державну реєстрацію підписується заявником. У разі подання заяви про державну реєстрацію поштовим відправленням справжність підпису заявника повинна бути нотаріально засвідчена;

Відповідно до п.6 ч.1 ст.15 Закону рішення уповноваженого органу управління юридичної особи повинно бути оформлено з дотриманням вимог, встановлених законом, та відповідати законодавству.

Згідно з п.8 ч.1 ст.15 Закону установчий документ юридичної особи, положення, регламент, список суддів постійно діючого третейського суду, статут (положення) громадського формування, що не має статусу юридичної особи, повинен містити відомості, передбачені законодавством, та відповідати законодавству.

За приписами п.9 ч.1 ст.15 Закону установчий документ викладається у письмовій формі, прошивається, пронумеровується та підписується засновниками (учасниками), уповноваженими ними особами або головою та секретарем загальних зборів (у разі прийняття такого рішення загальними зборами, крім випадків заснування юридичної особи). Справжність підписів на установчому документі нотаріально засвідчується, крім випадків, передбачених законом.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається заява про державну реєстрацію створення юридичної особи. У заяві про державну реєстрацію створення юридичної особи, утвореної в результаті поділу, додатково зазначаються відомості про відокремлені підрозділи в частині їх належності до юридичної особи - правонаступника;

Відповідно до п.2 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається заява про обрання юридичною особою спрощеної системи оподаткування та/або реєстраційна заява про добровільну реєстрацію як платника податку на додану вартість, та/або заява про включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій за формами, затвердженими відповідно до законодавства, - за бажанням заявника;

Відповідно до п.2-1 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається примірник оригіналу (нотаріально засвідчену копію) рішення засновників, а у випадках, передбачених законом, - рішення відповідного державного органу, про створення юридичної особи;

Відповідно до п.3 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається документ, що підтверджує створення громадського формування, відповідність статуту юридичної особи, на підставі якого діє громадське формування, - у разі державної реєстрації громадського формування, що є самостійним структурним підрозділом у складі іншої юридичної особи;

Відповідно до п.4 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається відомості про керівні органи громадського формування (ім`я, дата народження керівника, членів інших керівних органів, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності), посада, контактний номер телефону та інші засоби зв`язку), відомості про особу (осіб), яка має право представляти громадське формування для здійснення реєстраційних дій (ім`я, дата народження, контактний номер телефону та інші засоби зв`язку);

Відповідно до п.5 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається установчий документ юридичної особи - у разі створення юридичної особи на підставі власного установчого документа;

Відповідно до п.9 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається документ про сплату адміністративного збору - у випадках, передбаченихстаттею 36цього Закону;

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 25 Закону державна реєстрація та інші реєстраційні дії проводяться на підставі:документів, що подаються заявником для державної реєстрації;

Відповідно до п. 2 ч.1 ст.25 Закону порядок проведення державної реєстрації та інших реєстраційних дій на підставі документів, що подаються заявником для державної реєстрації, включає:

1) заповнення форми заяви про державну реєстрацію - у разі подання документів особисто заявником (за бажанням заявника);

2) прийом документів за описом - у разі подання документів у паперовій формі;

3) виготовлення копій документів в електронній формі - у разі подання документів у паперовій формі;

4) внесення копій документів в електронній формі до Єдиного державного реєстру;

5) перевірку документів на наявність підстав для зупинення розгляду документів;

6) перевірку документів на наявність підстав для відмови в державній реєстрації;

7) прийняття рішення про проведення реєстраційної дії - для громадських формувань, символіки та засвідчення факту наявності всеукраїнського статусу громадського об`єднання;

8) проведення реєстраційної дії (у тому числі з урахуванням принципу мовчазної згоди) за відсутності підстав для зупинення розгляду документів та відмови в державній реєстрації шляхом внесення запису до Єдиного державного реєстру;

9) формування та оприлюднення на порталі електронних сервісів виписки, результатів надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації та установчих документів;

10) видача за бажанням заявника виписки з Єдиного державного реєстру у паперовій формі за результатами проведеної реєстраційної дії (у разі подання заяви про державну реєстрацію у паперовій формі).

Виписка з Єдиного державного реєстру у паперовій формі надається з проставленням підпису та печатки державного реєстратора.

Відповідно до ч.4 ст.35 Закону особи, винні у внесенні до установчих документів або інших документів, що подаються для державної реєстрації, завідомо неправдивих відомостей, що підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, несуть відповідальність, встановлену законом.

Поняття місцезнаходження юридичної особи визначено статтею 93 Цивільного кодексу України №435-ІV від 16.01.2003 та встановлено, що місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління і обліку.

29.03.2017 ОСОБА_6 , за вказівкою ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_3 , реалізуючи єдиний злочинний умисел ОСОБА_4 , у присутності приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Запорізької області ОСОБА_11 надав останньому довіреність на представництво інтересів у державного реєстратора Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань та ін.

У квітні 2017 року, точної дати, часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 усвідомлюючи протиправний характер дій та реалізовуючи єдиний злочинний умисел, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей щодо поштової адреси Товариства: АДРЕСА_4 .

Так у квітні 2017 року, точної дати, часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 , усвідомлюючи протиправний характер дій, реалізовуючи єдиний злочинний умисел, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей виготовив наступні документи:протокол №1 Установчих зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю ТОВ «Запоріжторг-2017» від 03.04.2017 відповідно до якого визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Запоріжторг-2017»:м. Запоріжжя, майдан Інженерний 1, офіс 22; статут товариства з обмеженою відповідальністю «Запоріжторг-2017» м. Запоріжжя 2017р. відповідно до якого визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Запоріжторг-2017»: м. Запоріжжя, майдан Інженерний 1, офіс 22.

В подальшому у квітні 2017 року, точної дати, часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_6 ,який не був обізнаний про злочинний намір ОСОБА_4 , за вказівкою останнього, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 , реалізуючи єдиний злочинний умисел ОСОБА_4 , підписав наступні документ, в які внесено неправдиві відомості, а саме:

протокол №1 Установчих зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю ТОВ «Запоріжторг-2017» від 03.04.2017 відповідно до якого визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Запоріжторг-2017»:м. Запоріжжя, майдан Інженерний 1, офіс 22 та обрано керівником ОСОБА_6 ; статут товариства з обмеженою відповідальністю «Запоріжторг-2017» м. Запоріжжя 2017р. відповідно до якого визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Запоріжторг-2017»: м. Запоріжжя, майдан Інженерний, 1, офіс 22.

Вказаними діями ОСОБА_6 реалізував єдиний злочинний умисел ОСОБА_4 , а саме: засвідчив завідома неправдиві відомості, які містилися у вищезазначених установчих та реєстраційних документах ТОВ «Запоріжторг-2017», яке за адресою: м. Запоріжжя, майдан Інженерний, 1, офіс 22 ніколи не знаходилось.

В подальшому при невстановлених слідством обставинах ОСОБА_4 передав невстановленій слідством особі протокол №1 Установчих зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю ТОВ «Запоріжторг-2017» від 03.04.2017, статут товариства з обмеженою відповідальністю «Запоріжторг-2017» м. Запоріжжя 2017р., які згодом отримав від невстановленої досудовим слідством особи, але вже нотаріально завірені, досудовим розслідуванням встановлено, що вказані нотаріальні дії не проводились.

В подальшому, 04.04.2017, продовжуючи свій злочинний умисел, при невстановлених слідством обставинах, ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 заповнив та підписав заяву про державну реєстрацію створення юридичної особи від 04.04.2017 відповідно до якої визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Запоріжторг-2017»: м. Запоріжжя, майдан Інженерний, 1, офіс 22.

05.04.2017, конкретний час встановити в ході досудового розслідування не виявилось за можливе, ОСОБА_4 , реалізуючи єдиний злочинний умисел, вищезазначені установчі та реєстраційні документи ТОВ «Запоріжторг-2017» в яких містилися завідомо неправдиві відомості разом з описом документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Державна реєстрація новоутвореної шляхом заснування юридичної особи» від 05.04.2017, складеним державним реєстратором ОСОБА_12 на підставі поданих ОСОБА_4 документів та який останнім підписано, заявою про державну реєстрацію створення юридичної особи від 04.04.2017, відповідно до якої визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Запоріжторг-2017»: м. Запоріжжя, вул. майдан Інженерний, буд. 1, офіс 22, які підписав та які також містили завідома неправдиві відомості, подав до Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради за адресою: м. Запоріжжя, вул. Бородинська, 1а, тим самим виконав всі необхідні дії, направлені на реєстрацію суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ «Запоріжторг-2017».

Таким чином, усвідомлюючи наслідки своїх дій та реалізуючи єдиний злочинний умисел ОСОБА_4 , 05.04.2017 вчинив всі необхідні дії щодо державної реєстрації суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ «Запоріжторг-2017» (код ЄДРПОУ 41260782), про що державним реєстратором Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради ОСОБА_12 05.04.2017 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за № 11031020000042570.

Враховуючи викладене, ОСОБА_4 , у порушення вищезазначених норм Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» №755-ІV від 15.05.2003 (у редакції від 05.01.2017), реалізуючи єдиний злочинний умисел виконав всі необхідні дії, направлені на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, а також умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості, державному реєстратору.

Дії ОСОБА_4 кваліфікуються за ч. 1 ст. 205-1 КК України, яке кваліфікується як внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, а також умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості.

Крім того, 02.10.2018 ОСОБА_4 , діючи повторно, умисно, у невстановлені слідством час і обставини, вчинив злочин за наступних обставин.

Так, у червні 2018 року у невстановлені слідством час і обставини ОСОБА_4 запропонував ОСОБА_7 як особі, яка не має юридичної або економічної освіти та ділових якостей для зайняття підприємницькою діяльністю за грошову винагороду зареєструвати юридичну особу, виступити засновником та керівником підприємства, а саме: ТОВ «Компанія Амікрон» (код ЄДРПОУ 42514795). В подальшому ОСОБА_4 при невстановлених слідством обставинах за адресою: АДРЕСА_1 , складені Рішення засновника товариства з обмеженою відповідальністю ТОВ «Компанія Амікрон» від 26.09.2018, статут ТОВ «Компанія Амікрон» в редакції 2018 року від 26.09.2018. Відповідно до Рішення засновника товариства з обмеженою відповідальністю ТОВ «Компанія Амікрон» та статуту ТОВ «Компанія Амікрон», внесено завідомо неправдиві відомості у документи, що відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, про юридичну особу та фізичну особу - підприємця змін до установчих документів юридичної особи.

Так, відповідно до п.4 ч.1 ст.1 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» №755-ІV від 15.05.2003 (у редакції від 28.08.2018, далі - Закон) державна реєстрація юридичних осіб, громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, та фізичних осіб - підприємців (далі - державна реєстрація) - офіційне визнання шляхом засвідчення державою факту створення або припинення юридичної особи, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, засвідчення факту наявності відповідного статусу громадського об`єднання, професійної спілки, її організації або об`єднання, політичної партії, організації роботодавців, об`єднань організацій роботодавців та їхньої символіки, засвідчення факту набуття або позбавлення статусу підприємця фізичною особою, зміни відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, про юридичну особу та фізичну особу - підприємця, а також проведення інших реєстраційних дій, передбачених цим Законом.

Згідно п.7 ч.1 ст.1 Закону Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі - Єдиний державний реєстр) - єдина державна інформаційна система, що забезпечує збирання, накопичення, обробку, захист, облік та надання інформації про юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадські формування, що не мають статусу юридичної особи.

Відповідно до ч.1 ст.2 Закону відносини, що виникають у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, регулюються Конституцією України, цим Законом та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону.

Згідно з ч.1 ст.4 Закону державна реєстрація базується на таких основних принципах:

1) обов`язковості державної реєстрації в Єдиному державному реєстрі;

2) публічності державної реєстрації в Єдиному державному реєстрі та документів, що стали підставою для її проведення;

3) врегулювання відносин, пов`язаних з державною реєстрацією, та особливостей державної реєстрації виключно цим Законом;

4) державної реєстрації за заявницьким принципом;

{Пункт 5 частини першої статті 4 виключено на підставі Закону № 1666-VIII від 06.10.2016}

6) єдності методології державної реєстрації;

7) об`єктивності, достовірності та повноти відомостей у Єдиному державному реєстрі;

8) внесення відомостей до Єдиного державного реєстру виключно на підставі та відповідно до цього Закону;

9) відкритості та доступності відомостей Єдиного державного реєстру.

У відповідності до ч.1 ст.9 Закону відомості про юридичну особу, громадське формування, що не має статусу юридичної особи, та фізичну особу - підприємця вносяться до Єдиного державного реєстру на підставі:

1) відповідних заяв про державну реєстрацію;

2) документів, що подаються для проведення інших реєстраційних дій;

3) відомостей, отриманих у результаті інформаційної взаємодії між Єдиним державним реєстром та інформаційними системами державних органів.

Відповідно до п.10 ч.2 ст.9 Закону в Єдиному державному реєстрі містяться відомості про місцезнаходження юридичної особи, крім державних органів і органів місцевого самоврядування як юридичних осіб.

За приписами ч.1 ст.14 Закону документи для державної реєстрації можуть подаватися у паперовій або електронній формі. У паперовій формі документи подаються особисто заявником або поштовим відправленням.

Відповідно до ч.2 ст.14 Закону якщо документи подаються особисто, заявник пред`являє свій паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України, або паспортний документ іноземця, або посвідчення особи без громадянства, або посвідку на постійне або тимчасове проживання.

У разі подання документів представником додатково подається примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) документа, що засвідчує його повноваження.

У відповідності до ч.4 ст.14 Закону документи в паперовій формі приймаються за описом, примірник якого в день їх надходження видається заявнику з відміткою про дату їх отримання та кодом доступу в той спосіб, відповідно до якого були подані документи.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.15 Закону заява про державну реєстрацію підписується заявником. У разі подання заяви про державну реєстрацію поштовим відправленням справжність підпису заявника повинна бути нотаріально засвідчена;

Відповідно до п.6 ч.1 ст.15 Закону рішення уповноваженого органу управління юридичної особи повинно бути оформлено з дотриманням вимог, встановлених законом, та відповідати законодавству.

Згідно з п.8 ч.1 ст.15 Закону установчий документ юридичної особи, положення, регламент, список суддів постійно діючого третейського суду, статут (положення) громадського формування, що не має статусу юридичної особи, повинен містити відомості, передбачені законодавством, та відповідати законодавству.

За приписами п.9 ч.1 ст.15 Закону установчий документ викладається у письмовій формі, прошивається, пронумеровується та підписується засновниками (учасниками), уповноваженими ними особами або головою та секретарем загальних зборів (у разі прийняття такого рішення загальними зборами, крім випадків заснування юридичної особи). Справжність підписів на установчому документі нотаріально засвідчується, крім випадків, передбачених законом.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається заява про державну реєстрацію створення юридичної особи. У заяві про державну реєстрацію створення юридичної особи, утвореної в результаті поділу, виділу, додатково зазначаються відомості про відокремлені підрозділи в частині їх належності до юридичної особи - правонаступника. У заяві про державну реєстрацію створення юридичної особи приватного права може зазначатися, що вона діє на підставі модельного статуту.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається заява про обрання юридичною особою спрощеної системи оподаткування та/або реєстраційна заява про добровільну реєстрацію як платника податку на додану вартість, та/або заява про включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій за формами, затвердженими відповідно до законодавства, - за бажанням заявника;

Відповідно до п.2-1 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається примірник оригіналу (нотаріально засвідчену копію) рішення засновників, а у випадках, передбачених законом, - рішення відповідного державного органу, про створення юридичної особи;

Відповідно до п.3 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається документ, що підтверджує створення громадського формування, відповідність статуту юридичної особи, на підставі якого діє громадське формування, - у разі державної реєстрації громадського формування, що є самостійним структурним підрозділом у складі іншої юридичної особи;

Відповідно до п.4 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається відомості про керівні органи громадського формування (ім`я, дата народження керівника, членів інших керівних органів, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності), посада, контактний номер телефону та інші засоби зв`язку), відомості про особу (осіб), яка має право представляти громадське формування для здійснення реєстраційних дій (ім`я, дата народження, контактний номер телефону та інші засоби зв`язку);

Відповідно до п.5 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається установчий документ юридичної особи - у разі створення юридичної особи на підставі власного установчого документа;

Відповідно до п.9 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається документ про сплату адміністративного збору - у випадках, передбаченихстаттею 36цього Закону;

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 25 Закону державна реєстрація та інші реєстраційні дії проводяться на підставі:документів, що подаються заявником для державної реєстрації.

Відповідно до ч.2 ст.25 Закону порядок проведення державної реєстрації та інших реєстраційних дій на підставі документів, що подаються заявником для державної реєстрації, включає:

1) заповнення форми заяви про державну реєстрацію - у разі подання документів особисто заявником (за бажанням заявника);

2) прийом документів за описом - у разі подання документів у паперовій формі;

3) виготовлення копій документів в електронній формі - у разі подання документів у паперовій формі;

4) внесення копій документів в електронній формі до Єдиного державного реєстру;

5) перевірку документів на наявність підстав для зупинення розгляду документів;

6) перевірку документів на наявність підстав для відмови в державній реєстрації;

7) прийняття рішення про проведення реєстраційної дії - для громадських формувань, символіки та засвідчення факту наявності всеукраїнського статусу громадського об`єднання;

8) проведення реєстраційної дії (у тому числі з урахуванням принципу мовчазної згоди) за відсутності підстав для зупинення розгляду документів та відмови в державній реєстрації шляхом внесення запису до Єдиного державного реєстру;

9) формування та оприлюднення на порталі електронних сервісів виписки, результатів надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації та установчих документів;

10) видача за бажанням заявника виписки з Єдиного державного реєстру у паперовій формі за результатами проведеної реєстраційної дії (у разі подання заяви про державну реєстрацію у паперовій формі).

Виписка з Єдиного державного реєстру у паперовій формі надається з проставленням підпису та печатки державного реєстратора.

Відповідно до ч.4 ст.35 Закону особи, винні у внесенні до установчих документів або інших документів, що подаються для державної реєстрації, завідомо неправдивих відомостей, що підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, несуть відповідальність, встановлену законом.

Поняття місцезнаходження юридичної особи визначено статтею 93 Цивільного кодексу України №435-ІV від 16.01.2003 та встановлено, що місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління і обліку.

21.06.2018 ОСОБА_7 за вказівкою ОСОБА_4 перебуваючи за адресою: АДРЕСА_3 , реалізуючи єдиний злочинний умисел ОСОБА_4 , у присутності приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Запорізької області ОСОБА_11 надав останньому довіреність на представництво інтересів у державного реєстратора Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань та ін.

У вересні 2018 року, точної дати, часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 , усвідомлюючи протиправний характер дій, реалізовуючи єдиний злочинний умисел, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей щодо поштової адреси Товариства: АДРЕСА_5 .

Так у вересні 2018 року, точної дати, часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 , усвідомлюючи протиправний характер дій, реалізовуючи єдиний злочинний умисел, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей виготовив наступні документи:

рішення засновника товариства з обмеженою відповідальністю ТОВ «Компанія Амікрон» від 26.09.2018 відповідно до якого визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Компанія Амікрон»: м. Запоріжжя, проспект Маяковського, 11а та керівника підприємства ОСОБА_7 ;

статут товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія Амікрон» м. Запоріжжя 2018р. відповідно до якого визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Компанія Амікрон»: м. Запоріжжя,пр.. Маяковського, 11а.

В подальшому у вересні 2018 року, точної дати, часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_7 , який не був обізнаний про злочинний намір ОСОБА_4 , за вказівкою останнього, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 реалізуючи єдиний злочинний умисел ОСОБА_4 підписав наступні документи в які внесено неправдиві відомості:

рішення засновника товариства з обмеженою відповідальністю ТОВ «Компанія Амікрон» від 26.09.2018 відповідно до якого визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Компанія Амікрон»: м. Запоріжжя, проспект Маяковського, 11а та керівника підприємства ОСОБА_7 ;

статут товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія Амікрон» м. Запоріжжя 2018р. відповідно до якого визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Компанія Амікрон»: м. Запоріжжя, проспект Маяковського, 11а.

Вказаними діями ОСОБА_7 реалізував єдиний злочинний умисел ОСОБА_4 , а саме: засвідчив завідома неправдиві відомості, які містилися у вищезазначених установчих та реєстраційних документах ТОВ «Компанія Амікрон», яке за адресою: м. Запоріжжя, проспект Маяковського, 11а ніколи не знаходилось.

В подальшому при невстановлених слідством обставинах ОСОБА_4 передав невстановленій слідством особі статут товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія Амікрон» м. Запоріжжя 2018р., який згодом отримав від невстановленої досудовим слідством особи, але вже нотаріально завірений, досудовим розслідуванням встановлено, що вказана нотаріальна дія не проводилась.

В подальшому 02.10.2018продовжуючи свій злочинний умисел, при невстановлених слідством обставинах, ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 заповнив та підписав заяву про державну реєстрацію створення юридичної особи від 02.10.2018 відповідно до якої визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Компанія Амікрон»: м. Запоріжжя, проспект Маяковського, 11а.

У подальшому, 02.10.2018, конкретний час встановити в ході досудового розслідування не виявилось за можливе, ОСОБА_4 , реалізуючи єдиний злочинний умисел, вищезазначені установчі та реєстраційні документи ТОВ «Компанія Амікрон» в яких містилися завідомо неправдиві відомості разом з описом документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Державна реєстрація новоутвореної шляхом заснування юридичної особи» від 02.10.2018, складеним співробітником Центру надання адміністративних послуг по Дніпровському району м. Запоріжжя ОСОБА_13 на підставі поданих ОСОБА_4 документів та який останнім підписано, заявою про державну реєстрацію створення юридичної особи від 02.10.2018, відповідно до якої визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Компанія Амікрон»: м. Запоріжжя, проспект Маяковського, 11а, які підписав та які також містили завідома неправдиві відомості, подав до Центру надання адміністративних послуг по Дніпровському району м. Запоріжжя за адресою: м. Запоріжжя, вул. Кияшка, 22, тим самим виконав всі необхідні дії, направлені на реєстрацію суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ «Компанія Амікрон».

Таким чином, усвідомлюючи наслідки своїх дій та реалізуючи єдиний злочинний умисел ОСОБА_4 , діючи повторно, 02.10.2018 вчинив всі необхідні дії щодо державної реєстрації суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ «Компанія Амікрон» (код ЄДРПОУ 42514795), про що державним реєстратором Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради ОСОБА_12 03.10.2018 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за

№ 11031020000045394.

Враховуючи викладене, ОСОБА_4 , діючи повторно, у порушення вищезазначених норм Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» №755-ІV від 15.05.2003 (у редакції від 28.08.2018), реалізуючи єдиний злочинний умисел виконав всі необхідні дії, направлені на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, а також умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості, державному реєстратору.

Крім того, 09.10.2018 ОСОБА_4 , діючи повторно,продовжуючи свій єдиний злочинний умисел, умисно, у невстановлені слідством час і обставини, вчинив злочин за наступних обставин.

Так, у червні 2018 року у невстановлені слідством час і обставини ОСОБА_4 запропонував ОСОБА_7 як особі, яка не має юридичної або економічної освіти та ділових якостей для зайняття підприємницькою діяльністю за грошову винагороду зареєструвати юридичну особу, виступити засновником та керівником підприємства, а саме:

ТОВ «Гроторг» (код ЄДРПОУ 42535548). В подальшому ОСОБА_4 при невстановлених слідством обставинах за адресою: АДРЕСА_1 складені Рішення засновника товариства з обмеженою відповідальністю ТОВ «Гроторг» від 05.10.2018, статут ТОВ «Гроторг» 2018р від 05.10.2018. Відповідно до Рішення засновника товариства з обмеженою відповідальністю ТОВ «Гроторг» та статуту ТОВ «Гроторг» 2018р., внесено завідомо неправдиві відомості у документи, що відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, про юридичну особу та фізичну особу - підприємця змін до установчих документів юридичної особи.

Так, відповідно до п.4 ч.1 ст.1 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» №755-ІV від 15.05.2003 (у редакції від 28.08.2018, далі - Закон) державна реєстрація юридичних осіб, громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, та фізичних осіб - підприємців (далі - державна реєстрація) - офіційне визнання шляхом засвідчення державою факту створення або припинення юридичної особи, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, засвідчення факту наявності відповідного статусу громадського об`єднання, професійної спілки, її організації або об`єднання, політичної партії, організації роботодавців, об`єднань організацій роботодавців та їхньої символіки, засвідчення факту набуття або позбавлення статусу підприємця фізичною особою, зміни відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, про юридичну особу та фізичну особу - підприємця, а також проведення інших реєстраційних дій, передбачених цим Законом.

Згідно п.7 ч.1 ст.1 Закону Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі - Єдиний державний реєстр) - єдина державна інформаційна система, що забезпечує збирання, накопичення, обробку, захист, облік та надання інформації про юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадські формування, що не мають статусу юридичної особи.

Відповідно до ч.1 ст.2 Закону відносини, що виникають у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, регулюються Конституцією України, цим Законом та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону.

Згідно з ч.1 ст.4 Закону державна реєстрація базується на таких основних принципах:

1) обов`язковості державної реєстрації в Єдиному державному реєстрі;

2) публічності державної реєстрації в Єдиному державному реєстрі та документів, що стали підставою для її проведення;

3) врегулювання відносин, пов`язаних з державною реєстрацією, та особливостей державної реєстрації виключно цим Законом;

4) державної реєстрації за заявницьким принципом;

{Пункт 5 частини першої статті 4 виключено на підставі Закону № 1666-VIII від 06.10.2016}

6) єдності методології державної реєстрації;

7) об`єктивності, достовірності та повноти відомостей у Єдиному державному реєстрі;

8) внесення відомостей до Єдиного державного реєстру виключно на підставі та відповідно до цього Закону;

9) відкритості та доступності відомостей Єдиного державного реєстру.

У відповідності до ч.1 ст.9 Закону відомості про юридичну особу, громадське формування, що не має статусу юридичної особи, та фізичну особу - підприємця вносяться до Єдиного державного реєстру на підставі:

1) відповідних заяв про державну реєстрацію;

2) документів, що подаються для проведення інших реєстраційних дій;

3) відомостей, отриманих у результаті інформаційної взаємодії між Єдиним державним реєстром та інформаційними системами державних органів.

Відповідно до п.10 ч.2 ст.9 Закону в Єдиному державному реєстрі містяться відомості про місцезнаходження юридичної особи, крім державних органів і органів місцевого самоврядування як юридичних осіб.

За приписами ч.1 ст.14 Закону документи для державної реєстрації можуть подаватися у паперовій або електронній формі. У паперовій формі документи подаються особисто заявником або поштовим відправленням.

Відповідно до ч.2 ст.14 Закону якщо документи подаються особисто, заявник пред`являє свій паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України, або паспортний документ іноземця, або посвідчення особи без громадянства, або посвідку на постійне або тимчасове проживання.

У разі подання документів представником додатково подається примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) документа, що засвідчує його повноваження.

У відповідності до ч.4 ст.14 Закону документи в паперовій формі приймаються за описом, примірник якого в день їх надходження видається заявнику з відміткою про дату їх отримання та кодом доступу в той спосіб, відповідно до якого були подані документи.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.15 Закону заява про державну реєстрацію підписується заявником. У разі подання заяви про державну реєстрацію поштовим відправленням справжність підпису заявника повинна бути нотаріально засвідчена;

Відповідно до п.6 ч.1 ст.15 Закону рішення уповноваженого органу управління юридичної особи повинно бути оформлено з дотриманням вимог, встановлених законом, та відповідати законодавству.

Згідно з п.8 ч.1 ст.15 Закону установчий документ юридичної особи, положення, регламент, список суддів постійно діючого третейського суду, статут (положення) громадського формування, що не має статусу юридичної особи, повинен містити відомості, передбачені законодавством, та відповідати законодавству.

За приписами п.9 ч.1 ст.15 Закону установчий документ викладається у письмовій формі, прошивається, пронумеровується та підписується засновниками (учасниками), уповноваженими ними особами або головою та секретарем загальних зборів (у разі прийняття такого рішення загальними зборами, крім випадків заснування юридичної особи). Справжність підписів на установчому документі нотаріально засвідчується, крім випадків, передбачених законом.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається заява про державну реєстрацію створення юридичної особи. У заяві про державну реєстрацію створення юридичної особи, утвореної в результаті поділу, виділу, додатково зазначаються відомості про відокремлені підрозділи в частині їх належності до юридичної особи - правонаступника. У заяві про державну реєстрацію створення юридичної особи приватного права може зазначатися, що вона діє на підставі модельного статуту.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається заява про обрання юридичною особою спрощеної системи оподаткування та/або реєстраційна заява про добровільну реєстрацію як платника податку на додану вартість, та/або заява про включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій за формами, затвердженими відповідно до законодавства, - за бажанням заявника;

Відповідно до п.2-1 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається примірник оригіналу (нотаріально засвідчену копію) рішення засновників, а у випадках, передбачених законом, - рішення відповідного державного органу, про створення юридичної особи;

Відповідно до п.3 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається документ, що підтверджує створення громадського формування, відповідність статуту юридичної особи, на підставі якого діє громадське формування, - у разі державної реєстрації громадського формування, що є самостійним структурним підрозділом у складі іншої юридичної особи;

Відповідно до п.4 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається відомості про керівні органи громадського формування (ім`я, дата народження керівника, членів інших керівних органів, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності), посада, контактний номер телефону та інші засоби зв`язку), відомості про особу (осіб), яка має право представляти громадське формування для здійснення реєстраційних дій (ім`я, дата народження, контактний номер телефону та інші засоби зв`язку);

Відповідно до п.5 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається установчий документ юридичної особи - у разі створення юридичної особи на підставі власного установчого документа;

Відповідно до п.9 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається документ про сплату адміністративного збору - у випадках, передбаченихстаттею 36цього Закону;

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 25 Закону державна реєстрація та інші реєстраційні дії проводяться на підставі:документів, що подаються заявником для державної реєстрації.

Відповідно до ч.2 ст.25 Закону порядок проведення державної реєстрації та інших реєстраційних дій на підставі документів, що подаються заявником для державної реєстрації, включає:

1) заповнення форми заяви про державну реєстрацію - у разі подання документів особисто заявником (за бажанням заявника);

2) прийом документів за описом - у разі подання документів у паперовій формі;

3) виготовлення копій документів в електронній формі - у разі подання документів у паперовій формі;

4) внесення копій документів в електронній формі до Єдиного державного реєстру;

5) перевірку документів на наявність підстав для зупинення розгляду документів;

6) перевірку документів на наявність підстав для відмови в державній реєстрації;

7) прийняття рішення про проведення реєстраційної дії - для громадських формувань, символіки та засвідчення факту наявності всеукраїнського статусу громадського об`єднання;

8) проведення реєстраційної дії (у тому числі з урахуванням принципу мовчазної згоди) за відсутності підстав для зупинення розгляду документів та відмови в державній реєстрації шляхом внесення запису до Єдиного державного реєстру;

9) формування та оприлюднення на порталі електронних сервісів виписки, результатів надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації та установчих документів;

10) видача за бажанням заявника виписки з Єдиного державного реєстру у паперовій формі за результатами проведеної реєстраційної дії (у разі подання заяви про державну реєстрацію у паперовій формі).

Виписка з Єдиного державного реєстру у паперовій формі надається з проставленням підпису та печатки державного реєстратора.

Відповідно до ч.4 ст.35 Закону особи, винні у внесенні до установчих документів або інших документів, що подаються для державної реєстрації, завідомо неправдивих відомостей, що підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, несуть відповідальність, встановлену законом.

Поняття місцезнаходження юридичної особи визначено статтею 93 Цивільного кодексу України №435-ІV від 16.01.2003 та встановлено, що місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління і обліку.

21.06.2018 ОСОБА_7 за вказівкою ОСОБА_4 перебуваючи за адресою: АДРЕСА_3 , реалізуючи єдиний злочинний умисел ОСОБА_4 , у присутності приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Запорізької області ОСОБА_11 надав останньому довіреність на представництво інтересів у державного реєстратора Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань та ін.

У жовтні 2018 року, точної дати, часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 , усвідомлюючи протиправний характер дій, реалізовуючи єдиний злочинний умисел, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей щодо поштової адреси Товариства: АДРЕСА_5 .

Так, у жовтні 2018 року, точної дати, часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 , усвідомлюючи протиправний характер дій, реалізовуючи єдиний злочинний умисел, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей виготовив наступні документи: рішення засновника товариства з обмеженою відповідальністю

ТОВ «Гроторг» від 05.10.2018 відповідно до якого визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Гроторг»: м. Запоріжжя, проспект Маяковського, 11а та обрано керівником підприємства ОСОБА_7 ; статут товариства з обмеженою відповідальністю «Гроторг» м. Запоріжжя 2018р. відповідно до якого визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Гроторг».

В подальшому у жовтні 2018 року, точної дати, часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_7 ,який не був обізнаний про злочинний намір ОСОБА_4 , за вказівкою останнього, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 реалізуючи єдиний злочинний умисел ОСОБА_4 підписав наступні документи в які внесено неправдиві відомості:

рішення засновника товариства з обмеженою відповідальністю ТОВ «Гроторг» від 05.10.2018 відповідно до якого визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Гроторг»: м. Запоріжжя, проспект Маяковського, 11а; статут товариства з обмеженою відповідальністю «Гроторг» м. Запоріжжя 2018р. відповідно до якого визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Гроторг»: м. Запоріжжя, пр. Маяковського, 11а.

Вказаними діями ОСОБА_7 реалізував єдиний злочинний умисел ОСОБА_4 , а саме: засвідчив завідома неправдиві відомості, які містилися у вищезазначених установчих та реєстраційних документах ТОВ «Гроторг», яке за адресою: м. Запоріжжя, проспект Маяковського, 11а ніколи не знаходилось.

В подальшому при невстановлених слідством обставинах ОСОБА_4 передавневстановленій слідством особі статут товариства з обмеженою відповідальністю «Гроторг» м. Запоріжжя 2018р., який згодом отримав від невстановленої досудовим слідством особи, але вже нотаріально завірений, досудовим розслідуванням встановлено, що вказана нотаріальна дія не проводилась.

В подальшому 08.10.2018продовжуючи свій злочинний умисел, при невстановлених слідством обставинах, ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 заповнив та підписав заяву про державну реєстрацію створення юридичної особи від 08.10.2018 відповідно до якої визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Гроторг»: м. Запоріжжя, проспект Маяковського, 11а.

У подальшому, 08.10.2018, конкретний час встановити в ході досудового розслідування не виявилось за можливе, ОСОБА_4 , реалізуючи єдиний злочинний умисел, вищезазначені установчі та реєстраційні документи ТОВ «Гроторг» в яких містилися завідомо неправдиві відомості разом з описом документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Державна реєстрація новоутвореної шляхом заснування юридичної особи» від 08.10.2018, складеним співробітником Центру надання адміністративних послуг по Дніпровському району м. Запоріжжя ОСОБА_14 на підставі поданих ОСОБА_4 документів та який останнім підписано, заявою про державну реєстрацію створення юридичної особи від08.10.2018, відповідно до якої визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Гроторг»: м. Запоріжжя, проспект Маяковського, 11а, які підписав та які також містили завідома неправдиві відомості, подав до Центру надання адміністративних послуг по Дніпровському району м. Запоріжжя за адресою: м. Запоріжжя, вул. Кияшка, 22, тим самим виконав всі необхідні дії, направлені на реєстрацію суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ «Гроторг».

Таким чином, усвідомлюючи наслідки своїх дій та реалізуючи єдиний злочинний умисел ОСОБА_4 , 08.10.2018 вчинив всі необхідні дії щодо державної реєстрації суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ «Гроторг» (код ЄДРПОУ 42535548), про що державним реєстратором Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради ОСОБА_12 09.10.2018 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за № 11031020000045427.

Враховуючи викладене, ОСОБА_4 , діючи повторно, у порушення вищезазначених норм Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» №755-ІV від 15.05.2003 (у редакції від 28.08.2018), реалізуючи єдиний злочинний умисел виконав всі необхідні дії, направлені на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, а також умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості, державному реєстратору.

Крім того, 11.01.2019 ОСОБА_4 , діючи повторно, продовжуючи свій єдиний злочинний умисел, умисно, у невстановлені слідством час і обставини, вчинив злочин за наступних обставин.

Так, у січні 2019 року у невстановлені слідством час і обставини ОСОБА_4 запропонував ОСОБА_8 як особі, яка не має юридичної або економічної освіти та ділових якостей для зайняття підприємницькою діяльністю за грошову винагороду зареєструвати юридичну особу, виступити засновником та керівником підприємства, а саме: ТОВ «Компанія Верфест» (код ЄДРПОУ 42752216). В подальшому ОСОБА_4 при невстановлених слідством обставинах за адресою: АДРЕСА_1 складені Рішення засновника товариства з обмеженою відповідальністю ТОВ «Компанія Верфест» від 09.01.2019, статут ТОВ «Компанія Верфест» 2019р. 09.01.2019. Відповідно до Рішення засновника товариства з обмеженою відповідальністю ТОВ «Компанія Верфест» та статуту ТОВ «Компанія Верфест» 2019р., внесено завідомо неправдиві відомості у документи, що відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, про юридичну особу та фізичну особу - підприємця змін до установчих документів юридичної особи.

Так, відповідно до п.4 ч.1 ст.1 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» №755-ІV від 15.05.2003 (у редакції від 01.01.2019, далі - Закон) державна реєстрація юридичних осіб, громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, та фізичних осіб - підприємців (далі - державна реєстрація) - офіційне визнання шляхом засвідчення державою факту створення або припинення юридичної особи, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, засвідчення факту наявності відповідного статусу громадського об`єднання, професійної спілки, її організації або об`єднання, політичної партії, організації роботодавців, об`єднань організацій роботодавців та їхньої символіки, засвідчення факту набуття або позбавлення статусу підприємця фізичною особою, зміни відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, про юридичну особу та фізичну особу - підприємця, а також проведення інших реєстраційних дій, передбачених цим Законом.

Згідно п.7 ч.1 ст.1 Закону Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі - Єдиний державний реєстр) - єдина державна інформаційна система, що забезпечує збирання, накопичення, обробку, захист, облік та надання інформації про юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадські формування, що не мають статусу юридичної особи.

Відповідно до ч.1 ст.2 Закону відносини, що виникають у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, регулюються Конституцією України, цим Законом та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону.

Згідно з ч.1 ст.4 Закону державна реєстрація базується на таких основних принципах:

1) обов`язковості державної реєстрації в Єдиному державному реєстрі;

2) публічності державної реєстрації в Єдиному державному реєстрі та документів, що стали підставою для її проведення;

3) врегулювання відносин, пов`язаних з державною реєстрацією, та особливостей державної реєстрації виключно цим Законом;

4) державної реєстрації за заявницьким принципом;

{Пункт 5 частини першої статті 4 виключено на підставі Закону № 1666-VIII від 06.10.2016}

6) єдності методології державної реєстрації;

7) об`єктивності, достовірності та повноти відомостей у Єдиному державному реєстрі;

8) внесення відомостей до Єдиного державного реєстру виключно на підставі та відповідно до цього Закону;

9) відкритості та доступності відомостей Єдиного державного реєстру.

У відповідності до ч.1 ст.9 Закону відомості про юридичну особу, громадське формування, що не має статусу юридичної особи, та фізичну особу - підприємця вносяться до Єдиного державного реєстру на підставі:

1) відповідних заяв про державну реєстрацію;

2) документів, що подаються для проведення інших реєстраційних дій;

3) відомостей, отриманих у результаті інформаційної взаємодії між Єдиним державним реєстром та інформаційними системами державних органів.

Відповідно до п.10 ч.2 ст.9 Закону в Єдиному державному реєстрі містяться відомості про місцезнаходження юридичної особи, крім державних органів і органів місцевого самоврядування як юридичних осіб.

За приписами ч.1 ст.14 Закону документи для державної реєстрації можуть подаватися у паперовій або електронній формі. У паперовій формі документи подаються особисто заявником або поштовим відправленням.

Відповідно до ч.2 ст.14 Закону якщо документи подаються особисто, заявник пред`являє свій паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України, або паспортний документ іноземця, або посвідчення особи без громадянства, або посвідку на постійне або тимчасове проживання.

У разі подання документів представником додатково подається примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) документа, що засвідчує його повноваження.

У відповідності до ч.4 ст.14 Закону документи в паперовій формі приймаються за описом, примірник якого в день їх надходження видається заявнику з відміткою про дату їх отримання та кодом доступу в той спосіб, відповідно до якого були подані документи.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.15 Закону заява про державну реєстрацію підписується заявником. У разі подання заяви про державну реєстрацію поштовим відправленням справжність підпису заявника повинна бути нотаріально засвідчена;

Відповідно до п.6 ч.1 ст.15 Закону рішення уповноваженого органу управління юридичної особи повинно бути оформлено з дотриманням вимог, встановлених законом, та відповідати законодавству.

Згідно з п.8 ч.1 ст.15 Закону установчий документ юридичної особи, положення, регламент, список суддів постійно діючого третейського суду, статут (положення) громадського формування, що не має статусу юридичної особи, повинен містити відомості, передбачені законодавством, та відповідати законодавству.

За приписами п.9 ч.1 ст.15 Закону установчий документ викладається у письмовій формі, прошивається, пронумеровується та підписується засновниками (учасниками), уповноваженими ними особами або головою та секретарем загальних зборів (у разі прийняття такого рішення загальними зборами, крім випадків заснування юридичної особи). Справжність підписів на установчому документі нотаріально засвідчується, крім випадків, передбачених законом.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається заява про державну реєстрацію створення юридичної особи. У заяві про державну реєстрацію створення юридичної особи, утвореної в результаті поділу, виділу, додатково зазначаються відомості про відокремлені підрозділи в частині їх належності до юридичної особи - правонаступника. У заяві про державну реєстрацію створення юридичної особи приватного права може зазначатися, що вона діє на підставі модельного статуту.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається заява про обрання юридичною особою спрощеної системи оподаткування та/або реєстраційна заява про добровільну реєстрацію як платника податку на додану вартість, та/або заява про включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій за формами, затвердженими відповідно до законодавства, - за бажанням заявника;

Відповідно до п.2-1 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається примірник оригіналу (нотаріально засвідчену копію) рішення засновників, а у випадках, передбачених законом, - рішення відповідного державного органу, про створення юридичної особи;

Відповідно до п.3 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається документ, що підтверджує створення громадського формування, відповідність статуту юридичної особи, на підставі якого діє громадське формування, - у разі державної реєстрації громадського формування, що є самостійним структурним підрозділом у складі іншої юридичної особи;

Відповідно до п.4 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається відомості про керівні органи громадського формування (ім`я, дата народження керівника, членів інших керівних органів, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності), посада, контактний номер телефону та інші засоби зв`язку), відомості про особу (осіб), яка має право представляти громадське формування для здійснення реєстраційних дій (ім`я, дата народження, контактний номер телефону та інші засоби зв`язку);

Відповідно до п.5 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається установчий документ юридичної особи - у разі створення юридичної особи на підставі власного установчого документа;

Відповідно до п.9 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається документ про сплату адміністративного збору - у випадках, передбаченихстаттею 36цього Закону;

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 25 Закону державна реєстрація та інші реєстраційні дії проводяться на підставі:документів, що подаються заявником для державної реєстрації.

Відповідно до ч.2 ст.25 Закону порядок проведення державної реєстрації та інших реєстраційних дій на підставі документів, що подаються заявником для державної реєстрації, включає:

1) заповнення форми заяви про державну реєстрацію - у разі подання документів особисто заявником (за бажанням заявника);

2) прийом документів за описом - у разі подання документів у паперовій формі;

3) виготовлення копій документів в електронній формі - у разі подання документів у паперовій формі;

4) внесення копій документів в електронній формі до Єдиного державного реєстру;

5) перевірку документів на наявність підстав для зупинення розгляду документів;

6) перевірку документів на наявність підстав для відмови в державній реєстрації;

7) прийняття рішення про проведення реєстраційної дії - для громадських формувань, символіки та засвідчення факту наявності всеукраїнського статусу громадського об`єднання;

8) проведення реєстраційної дії (у тому числі з урахуванням принципу мовчазної згоди) за відсутності підстав для зупинення розгляду документів та відмови в державній реєстрації шляхом внесення запису до Єдиного державного реєстру;

9) формування та оприлюднення на порталі електронних сервісів виписки, результатів надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації та установчих документів;

10) видача за бажанням заявника виписки з Єдиного державного реєстру у паперовій формі за результатами проведеної реєстраційної дії (у разі подання заяви про державну реєстрацію у паперовій формі).

Виписка з Єдиного державного реєстру у паперовій формі надається з проставленням підпису та печатки державного реєстратора.

Відповідно до ч.4 ст.35 Закону особи, винні у внесенні до установчих документів або інших документів, що подаються для державної реєстрації, завідомо неправдивих відомостей, що підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, несуть відповідальність, встановлену законом.

Поняття місцезнаходження юридичної особи визначено статтею 93 Цивільного кодексу України №435-ІV від 16.01.2003 та встановлено, що місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління і обліку.

У січні 2019 року, точної дати, часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 , усвідомлюючи протиправний характер дій, реалізовуючи єдиний злочинний умисел, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей щодо поштової адреси Товариства: АДРЕСА_5 .

Так у січні 2019 року, точної дати, часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 , усвідомлюючи протиправний характер дій, реалізовуючи єдиний злочинний умисел, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей виготовив наступні документи:

рішення засновника товариства з обмеженою відповідальністю ТОВ «Компанія Верфест» від 11.01.2019 відповідно до якого визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Компанія Верфест»: м. Запоріжжя, проспект Маяковського, 11а та обрано керівником підприємства ОСОБА_8 ;

статут товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія Верфест» м. Запоріжжя 2019р. відповідно до якого визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Компанія Верфест`відповідно до якого визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Компанія Верфест»: м. Запоріжжя, проспект Маяковського, 11а.

В подальшому у січні 2019 року, точної дати, часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_8 ,яка не була обізнана про злочинний намір ОСОБА_4 , за вказівкою останнього, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 реалізуючи єдиний злочинний умисел ОСОБА_4 підписала наступні документи в які внесено неправдиві відомості:

рішення засновника товариства з обмеженою відповідальністю

ТОВ «Компанія Верфест» від 09.01.2019 відповідно до якого визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Компанія Верфест»: м. Запоріжжя, проспект Маяковського, 11а;

статут товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія Верфест» м. Запоріжжя 2019р. відповідно до якого визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Компанія Верфест»: м. Запоріжжя, пр. Маяковського, 11а.

Вказаними діями ОСОБА_8 реалізувала єдиний злочинний умисел ОСОБА_4 , а саме: засвідчила завідома неправдиві відомості, які містилися у вищезазначених установчих та реєстраційних документах ТОВ «Компанія Верфест», яке за адресою: м. Запоріжжя, проспект Маяковського, 11а ніколи не знаходилось.

В подальшому при невстановлених слідством обставинах ОСОБА_4 передав невстановленій слідством особі статут товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія Верфест» м. Запоріжжя 2019р., який згодом отримав від невстановленої досудовим слідством особи, але вже нотаріально завірений, досудовим розслідуванням встановлено, що вказана нотаріальна дія не проводилась.

В подальшому 11.01.2019продовжуючи свій злочинний умисел, при невстановлених слідством обставинах, ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 заповнив заяву про державну реєстрацію створення юридичної особи від 11.01.2019 відповідно до якої визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Компанія Верфест»: м. Запоріжжя, проспект Маяковського, 11а, яку передав ОСОБА_8 та яка її підписала.

У подальшому, 11.01.2019, конкретний час встановити в ході досудового розслідування не виявилось за можливе ОСОБА_8 за вказівкою ОСОБА_4 , реалізуючи єдиний злочинний умисел останнього, вищезазначені установчі та реєстраційні документи ТОВ «Компанія Верфест» в яких містилися завідомо неправдиві відомості разом з описом документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Державна реєстрація новоутвореної шляхом заснування юридичної особи» від 11.01.2019, складеним співробітником Центру надання адміністративних послуг по Дніпровському району м. Запоріжжя ОСОБА_13 на підставі поданих ОСОБА_8 документів та який останньою підписано, заявою про державну реєстрацію створення юридичної особи від 11.01.2019, відповідно до якої визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Компанія Верфест»: м. Запоріжжя, проспект Маяковського, 11а, які підписала та які також містили завідома неправдиві відомості, подаладо Центру надання адміністративних послуг по Дніпровському району м. Запоріжжя за адресою: м. Запоріжжя, вул. Кияшка, 22, тим самим виконала всі необхідні дії, направлені на реєстрацію суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ «Компанія Верфест».

Таким чином, усвідомлюючи наслідки своїх дій та реалізуючи єдиний злочинний умисел ОСОБА_4 , 11.01.2019 вчинив всі необхідні дії щодо державної реєстрації суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ «Компанія Верфест» (код ЄДРПОУ 42752216), про що державним реєстратором Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради ОСОБА_15 14.01.2019 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за № 11031020000045999.

Враховуючи викладене, ОСОБА_4 , діючи повторно, у порушення вищезазначених норм Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» №755-ІV від 15.05.2003 (у редакції від 01.01.2019), реалізуючи єдиний злочинний умисел виконав всі необхідні дії, направлені на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, а також умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості, державному реєстратору.

Крім того, 11.03.2019 ОСОБА_4 , діючи повторно, продовжуючи свій єдиний злочинний умисел, умисно, у невстановлені слідством час і обставини, вчинив злочин за наступних обставин.

Так, у березні 2019 року у невстановлені слідством час і обставини ОСОБА_4 здійснив ряд дій щодо проведення державної реєстрації новоутвореної шляхом заснування юридичної особи, а саме: ТОВ «Сіналоа» (код ЄДРПОУ 42877033) (т.н. ТОВ «Ілакс»). В подальшому ОСОБА_4 при невстановлених слідством обставинах за адресою: АДРЕСА_1 складені Рішення засновника товариства з обмеженою відповідальністю «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс»), статут ТОВ «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс») 2019р.від 07.03.2019. Відповідно до Рішення засновника товариства з обмеженою відповідальністю «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс») та статуту ТОВ «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс») 2019р. від 07.03.2019, внесено завідомо неправдиві відомості у документи, що відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, про юридичну особу та фізичну особу - підприємця змін до установчих документів юридичної особи.

Так, відповідно до п.4 ч.1 ст.1 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» №755-ІV від 15.05.2003 (у редакції від 31.01.2019, далі - Закон) державна реєстрація юридичних осіб, громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, та фізичних осіб - підприємців (далі - державна реєстрація) - офіційне визнання шляхом засвідчення державою факту створення або припинення юридичної особи, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, засвідчення факту наявності відповідного статусу громадського об`єднання, професійної спілки, її організації або об`єднання, політичної партії, організації роботодавців, об`єднань організацій роботодавців та їхньої символіки, засвідчення факту набуття або позбавлення статусу підприємця фізичною особою, зміни відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, про юридичну особу та фізичну особу - підприємця, а також проведення інших реєстраційних дій, передбачених цим Законом.

Згідно п.7 ч.1 ст.1 Закону Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі - Єдиний державний реєстр) - єдина державна інформаційна система, що забезпечує збирання, накопичення, обробку, захист, облік та надання інформації про юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадські формування, що не мають статусу юридичної особи.

Відповідно до ч.1 ст.2 Закону відносини, що виникають у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, регулюються Конституцією України, цим Законом та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону.

Згідно з ч.1 ст.4 Закону державна реєстрація базується на таких основних принципах:

1) обов`язковості державної реєстрації в Єдиному державному реєстрі;

2) публічності державної реєстрації в Єдиному державному реєстрі та документів, що стали підставою для її проведення;

3) врегулювання відносин, пов`язаних з державною реєстрацією, та особливостей державної реєстрації виключно цим Законом;

4) державної реєстрації за заявницьким принципом;

{Пункт 5 частини першої статті 4 виключено на підставі Закону № 1666-VIII від 06.10.2016}

6) єдності методології державної реєстрації;

7) об`єктивності, достовірності та повноти відомостей у Єдиному державному реєстрі;

8) внесення відомостей до Єдиного державного реєстру виключно на підставі та відповідно до цього Закону;

9) відкритості та доступності відомостей Єдиного державного реєстру.

У відповідності до ч.1 ст.9 Закону відомості про юридичну особу, громадське формування, що не має статусу юридичної особи, та фізичну особу - підприємця вносяться до Єдиного державного реєстру на підставі:

1) відповідних заяв про державну реєстрацію;

2) документів, що подаються для проведення інших реєстраційних дій;

3) відомостей, отриманих у результаті інформаційної взаємодії між Єдиним державним реєстром та інформаційними системами державних органів.

Відповідно до п.10 ч.2 ст.9 Закону в Єдиному державному реєстрі містяться відомості про місцезнаходження юридичної особи, крім державних органів і органів місцевого самоврядування як юридичних осіб.

За приписами ч.1 ст.14 Закону документи для державної реєстрації можуть подаватися у паперовій або електронній формі. У паперовій формі документи подаються особисто заявником або поштовим відправленням.

Відповідно до ч.2 ст.14 Закону Якщо документи подаються особисто, заявник пред`являє документ, що відповідно до закону посвідчує особу.

У разі подання документів представником додатково подається примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) документа, що підтверджує його повноваження (крім випадку, коли відомості про повноваження цього представника містяться в Єдиному державному реєстрі).

У відповідності до ч.4 ст.14 Закону документи в паперовій формі приймаються за описом, примірник якого в день їх надходження видається заявнику з відміткою про дату їх отримання та кодом доступу в той спосіб, відповідно до якого були подані документи.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.15 Закону заява про державну реєстрацію підписується заявником. У разі подання заяви про державну реєстрацію поштовим відправленням справжність підпису заявника повинна бути нотаріально засвідчена;

Відповідно до п.6 ч.1 ст.15 Закону рішення уповноваженого органу управління юридичної особи повинно бути оформлено з дотриманням вимог, встановлених законом, та відповідати законодавству.

Згідно з п.8 ч.1 ст.15 Закону установчий документ юридичної особи, положення, регламент, список суддів постійно діючого третейського суду, статут (положення) громадського формування, що не має статусу юридичної особи, договір (декларація) про створення сімейного фермерського господарства повинен містити відомості, передбачені законодавством, та відповідати законодавству.

За приписами п.9 ч.1 ст.15 Закону установчий документ викладається у письмовій формі, прошивається, пронумеровується та підписується засновниками (учасниками), уповноваженими ними особами або головою та секретарем загальних зборів (у разі прийняття такого рішення загальними зборами, крім випадків заснування юридичної особи). Справжність підписів на установчому документі нотаріально засвідчується, крім випадків, передбачених законом.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається заява про державну реєстрацію створення юридичної особи. У заяві про державну реєстрацію створення юридичної особи, утвореної в результаті поділу, виділу, додатково зазначаються відомості про відокремлені підрозділи в частині їх належності до юридичної особи - правонаступника. У заяві про державну реєстрацію створення юридичної особи приватного права може зазначатися, що вона діє на підставі модельного статуту.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається заява про обрання юридичною особою спрощеної системи оподаткування та/або реєстраційна заява про добровільну реєстрацію як платника податку на додану вартість, та/або заява про включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій за формами, затвердженими відповідно до законодавства, - за бажанням заявника;

Відповідно до п.2-1 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається примірник оригіналу (нотаріально засвідчену копію) рішення засновників, а у випадках, передбачених законом, - рішення відповідного державного органу, про створення юридичної особи;

Відповідно до п.3 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається документ, що підтверджує створення громадського формування, відповідність статуту юридичної особи, на підставі якого діє громадське формування, - у разі державної реєстрації громадського формування, що є самостійним структурним підрозділом у складі іншої юридичної особи;

Відповідно до п.4 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається відомості про керівні органи громадського формування (ім`я, дата народження керівника, членів інших керівних органів, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності), посада, контактний номер телефону та інші засоби зв`язку), відомості про особу (осіб), яка має право представляти громадське формування для здійснення реєстраційних дій (ім`я, дата народження, контактний номер телефону та інші засоби зв`язку);

Відповідно до п.5 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається установчий документ юридичної особи - у разі створення юридичної особи на підставі власного установчого документа;

Відповідно до п.9 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається документ про сплату адміністративного збору - у випадках, передбаченихстаттею 36цього Закону;

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 25 Закону державна реєстрація та інші реєстраційні дії проводяться на підставі:документів, що подаються заявником для державної реєстрації.

Відповідно до ч.2 ст.25 Закону порядок проведення державної реєстрації та інших реєстраційних дій на підставі документів, що подаються заявником для державної реєстрації, включає:

1) заповнення форми заяви про державну реєстрацію - у разі подання документів особисто заявником (за бажанням заявника);

2) прийом документів за описом - у разі подання документів у паперовій формі;

3) виготовлення копій документів в електронній формі - у разі подання документів у паперовій формі;

4) внесення копій документів в електронній формі до Єдиного державного реєстру;

5) перевірку документів на наявність підстав для зупинення розгляду документів;

6) перевірку документів на наявність підстав для відмови в державній реєстрації;

7) прийняття рішення про проведення реєстраційної дії - для громадських формувань, символіки та засвідчення факту наявності всеукраїнського статусу громадського об`єднання;

8) проведення реєстраційної дії (у тому числі з урахуванням принципу мовчазної згоди) за відсутності підстав для зупинення розгляду документів та відмови в державній реєстрації шляхом внесення запису до Єдиного державного реєстру;

9) формування та оприлюднення на порталі електронних сервісів виписки, результатів надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації та установчих документів;

10) видача за бажанням заявника виписки з Єдиного державного реєстру у паперовій формі за результатами проведеної реєстраційної дії (у разі подання заяви про державну реєстрацію у паперовій формі).

Виписка з Єдиного державного реєстру у паперовій формі надається з проставленням підпису та печатки державного реєстратора.

Відповідно до ч.4 ст.35 Закону особи, винні у внесенні до установчих документів або інших документів, що подаються для державної реєстрації, завідомо неправдивих відомостей, що підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, несуть відповідальність, встановлену законом.

Поняття місцезнаходження юридичної особи визначено статтею 93 Цивільного кодексу України №435-ІV від 16.01.2003 та встановлено, що місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління і обліку.

У березні 2019 року, точної дати, часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 , усвідомлюючи протиправний характер дій, реалізовуючи єдиний злочинний умисел, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей щодо поштової адреси Товариства: АДРЕСА_6 .

Так у березні 2019 року, точної дати, часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 , усвідомлюючи протиправний характер дій, реалізовуючи єдиний злочинний умисел, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей виготовив та підписав наступні документи:

рішення засновника товариства з обмеженою відповідальністю «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс») відповідно до якого визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс»): м. Запоріжжя, проспект Соборний, 158 та обрано керівником підприємства ОСОБА_4 ;

статут товариства з обмеженою відповідальністю «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс») м. Запоріжжя 2019р. відповідно до якого визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс»): м. Запоріжжя, пр. Соборний, 158.

Вказаними діями ОСОБА_4 реалізував єдиний злочинний умисел, а саме: засвідчив завідома неправдиві відомості, які містилися у вищезазначених установчих та реєстраційних документах ТОВ «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс»), яке за адресою: м. Запоріжжя, пр. Соборний, 158 ніколи не знаходилось.

В подальшому при невстановлених слідством обставинах ОСОБА_4 передавневстановленій слідством особі статут товариства з обмеженою відповідальністю «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс») м. Запоріжжя 2019р., який згодом отримав від невстановленої досудовим слідством особи, але вже нотаріально завірений, досудовим розслідуванням встановлено, що вказана нотаріальна дія не проводилась.

В подальшому 07.03.2019 продовжуючи свій злочинний умисел, при невстановлених слідством обставинах, ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 заповнив та підписав заяву про державну реєстрацію створення юридичної особи від 07.03.2019 відповідно до якої визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс»): м. Запоріжжя, проспект Соборний, 158.

У подальшому, 07.03.2019, конкретний час встановити в ході досудового розслідування не виявилось за можливе, ОСОБА_4 , реалізуючи єдиний злочинний умисел, вищезазначені установчі та реєстраційні документи ТОВ «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс») в яких містилися завідомо неправдиві відомості разом з описом документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Державна реєстрація новоутвореної шляхом заснування юридичної особи» від 07.03.2019, складеним співробітником Центру надання адміністративних послуг по Вознесенівському району м. Запоріжжя ОСОБА_16 на підставі поданих ОСОБА_4 документів та який останнім підписано, заявою про державну реєстрацію створення юридичної особи від 07.03.2019, відповідно до якої визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс»): м. Запоріжжя, проспект Соборний, 158, які підписав та які також містили завідома неправдиві відомості, подав до Центру надання адміністративних послуг по Вознесенівському району м. Запоріжжя за адресою: м. Запоріжжя, бульвар Центральний, 27, тим самим виконав всі необхідні дії, направлені на реєстрацію суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс»).

Таким чином, усвідомлюючи наслідки своїх дій та реалізуючи єдиний злочинний умисел ОСОБА_4 , 07.03.2019 вчинив всі необхідні дії щодо державної реєстрації суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс») (код ЄДРПОУ 42877033), про що державним реєстратором Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради ОСОБА_17 11.03.2019 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за № 11031020000046398.

Враховуючи викладене, ОСОБА_4 , діючи повторно, у порушення вищезазначених норм Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» №755-ІV від 15.05.2003 (у редакції від 31.01.2019), реалізуючи єдиний злочинний умисел виконав всі необхідні дії, направлені на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, а також умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості, державному реєстратору.

Крім того, 19.06.2019 ОСОБА_4 , діючи повторно, продовжуючи свій єдиний злочинний умисел, умисно, у невстановлені слідством час і обставини, використовуючи документи померлої людини ОСОБА_10 , вчинив злочин за наступних обставин.

Так, у червні 2019 у невстановлені слідством час і обставини ОСОБА_4 здійснив ряд дій щодо внесення змін до відомостей про юридичну особу ТОВ «Сіналоа» (код ЄДРПОУ 42877033) (т.н. ТОВ «Ілакс»), що не пов`язані зі змінами в установчих документах. В подальшому ОСОБА_4 при невстановлених слідством обставинах за адресою:

АДРЕСА_1 складено акт приймання-передачі частки (частини частки) у статутному капіталі ТОВ «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс») від ОСОБА_4 до ОСОБА_10 , чим ОСОБА_4 внесено завідомо неправдиві відомості у документи, що відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації змін відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, про юридичну особу та фізичну особу - підприємця змін до установчих документів юридичної особи.

Так, відповідно до п.4 ч.1 ст.1 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» №755-ІV від 15.05.2003 (у редакції від 31.01.2019, далі - Закон) державна реєстрація юридичних осіб, громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, та фізичних осіб - підприємців (далі - державна реєстрація) - офіційне визнання шляхом засвідчення державою факту створення або припинення юридичної особи, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, засвідчення факту наявності відповідного статусу громадського об`єднання, професійної спілки, її організації або об`єднання, політичної партії, організації роботодавців, об`єднань організацій роботодавців та їхньої символіки, засвідчення факту набуття або позбавлення статусу підприємця фізичною особою, зміни відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, про юридичну особу та фізичну особу - підприємця, а також проведення інших реєстраційних дій, передбачених цим Законом.

Згідно п.7 ч.1 ст.1 Закону Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі - Єдиний державний реєстр) - єдина державна інформаційна система, що забезпечує збирання, накопичення, обробку, захист, облік та надання інформації про юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадські формування, що не мають статусу юридичної особи.

Відповідно до ч.1 ст.2 Закону відносини, що виникають у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, регулюються Конституцією України, цим Законом та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону.

Згідно з ч.1 ст.4 Закону державна реєстрація базується на таких основних принципах:

1) обов`язковості державної реєстрації в Єдиному державному реєстрі;

2) публічності державної реєстрації в Єдиному державному реєстрі та документів, що стали підставою для її проведення;

3) врегулювання відносин, пов`язаних з державною реєстрацією, та особливостей державної реєстрації виключно цим Законом;

4) державної реєстрації за заявницьким принципом;

{Пункт 5 частини першої статті 4 виключено на підставі Закону № 1666-VIII від 06.10.2016}

6) єдності методології державної реєстрації;

7) об`єктивності, достовірності та повноти відомостей у Єдиному державному реєстрі;

8) внесення відомостей до Єдиного державного реєстру виключно на підставі та відповідно до цього Закону;

9) відкритості та доступності відомостей Єдиного державного реєстру.

У відповідності до ч.1 ст.9 Закону відомості про юридичну особу, громадське формування, що не має статусу юридичної особи, та фізичну особу - підприємця вносяться до Єдиного державного реєстру на підставі:

1) відповідних заяв про державну реєстрацію;

2) документів, що подаються для проведення інших реєстраційних дій;

3) відомостей, отриманих у результаті інформаційної взаємодії між Єдиним державним реєстром та інформаційними системами державних органів.

Відповідно до п.10 ч.2 ст.9 Закону в Єдиному державному реєстрі містяться відомості про місцезнаходження юридичної особи, крім державних органів і органів місцевого самоврядування як юридичних осіб.

За приписами ч.1 ст.14 Закону документи для державної реєстрації можуть подаватися у паперовій або електронній формі. У паперовій формі документи подаються особисто заявником або поштовим відправленням.

Відповідно до ч.2 ст.14 Закону Якщо документи подаються особисто, заявник пред`являє документ, що відповідно до закону посвідчує особу.

У разі подання документів представником додатково подається примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) документа, що підтверджує його повноваження (крім випадку, коли відомості про повноваження цього представника містяться в Єдиному державному реєстрі).

У відповідності до ч.4 ст.14 Закону документи в паперовій формі приймаються за описом, примірник якого в день їх надходження видається заявнику з відміткою про дату їх отримання та кодом доступу в той спосіб, відповідно до якого були подані документи.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.15 Закону заява про державну реєстрацію підписується заявником. У разі подання заяви про державну реєстрацію поштовим відправленням справжність підпису заявника повинна бути нотаріально засвідчена;

Відповідно до п.6 ч.1 ст.15 Закону рішення уповноваженого органу управління юридичної особи повинно бути оформлено з дотриманням вимог, встановлених законом, та відповідати законодавству.

Згідно з п.8 ч.1 ст.15 Закону установчий документ юридичної особи, положення, регламент, список суддів постійно діючого третейського суду, статут (положення) громадського формування, що не має статусу юридичної особи, договір (декларація) про створення сімейного фермерського господарства повинен містити відомості, передбачені законодавством, та відповідати законодавству.

За приписами п.9 ч.1 ст.15 Закону установчий документ викладається у письмовій формі, прошивається, пронумеровується та підписується засновниками (учасниками), уповноваженими ними особами або головою та секретарем загальних зборів (у разі прийняття такого рішення загальними зборами, крім випадків заснування юридичної особи). Справжність підписів на установчому документі нотаріально засвідчується, крім випадків, передбачених законом.

Відповідно до п. 11 ч.1 ст.15 Закону внесення змін до установчого документа юридичної особи, положення, регламенту, списку суддів постійно діючого третейського суду, статуту (положення) громадського формування, що не має статусу юридичної особи, оформляється шляхом викладення його в новій редакції.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається заява про державну реєстрацію створення юридичної особи. У заяві про державну реєстрацію створення юридичної особи, утвореної в результаті поділу, виділу, додатково зазначаються відомості про відокремлені підрозділи в частині їх належності до юридичної особи - правонаступника. У заяві про державну реєстрацію створення юридичної особи приватного права може зазначатися, що вона діє на підставі модельного статуту.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається заява про обрання юридичною особою спрощеної системи оподаткування та/або реєстраційна заява про добровільну реєстрацію як платника податку на додану вартість, та/або заява про включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій за формами, затвердженими відповідно до законодавства, - за бажанням заявника;

Відповідно до п.2-1 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається примірник оригіналу (нотаріально засвідчену копію) рішення засновників, а у випадках, передбачених законом, - рішення відповідного державного органу, про створення юридичної особи;

Відповідно до п.3 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається документ, що підтверджує створення громадського формування, відповідність статуту юридичної особи, на підставі якого діє громадське формування, - у разі державної реєстрації громадського формування, що є самостійним структурним підрозділом у складі іншої юридичної особи;

Відповідно до п.4 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається відомості про керівні органи громадського формування (ім`я, дата народження керівника, членів інших керівних органів, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності), посада, контактний номер телефону та інші засоби зв`язку), відомості про особу (осіб), яка має право представляти громадське формування для здійснення реєстраційних дій (ім`я, дата народження, контактний номер телефону та інші засоби зв`язку);

Відповідно до п.5 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається установчий документ юридичної особи - у разі створення юридичної особи на підставі власного установчого документа;

Відповідно до п.9 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається документ про сплату адміністративного збору - у випадках, передбаченихстаттею 36цього Закону;

За приписами п.1 ч. 4 ст.17 Закону для державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у тому числі змін до установчих документів юридичної особи, крім змін до відомостей, передбачених частиною п`ятою цієї статті, подається заява про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі.

Положеннями п.2 ч.4 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у тому числі змін до установчих документів юридичної особи, подається примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) рішення уповноваженого органу управління юридичної особи про зміни, що вносяться до Єдиного державного реєстру, крім внесення змін до інформації про кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) юридичної особи, у тому числі кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) її засновника, якщо засновник - юридична особа, про місцезнаходження та про здійснення зв`язку з юридичною особою.

Відповідно до п.7 ч.4 ст.17 Закону для державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у тому числі змін до установчих документів юридичної особи, подається документ про сплату адміністративного збору - у випадках, передбачених статтею 36 цього Закону.

У відповідності до п.8 ч. 4 ст. 17 Закону для державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у тому числі змін до установчих документів юридичної особи, подається установчий документ юридичної особи в новій редакції - у разі внесення змін, що містяться в установчому документі.

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 25 Закону державна реєстрація та інші реєстраційні дії проводяться на підставі:документів, що подаються заявником для державної реєстрації.

Відповідно до ч.2 ст.25 Закону порядок проведення державної реєстрації та інших реєстраційних дій на підставі документів, що подаються заявником для державної реєстрації, включає:

1) заповнення форми заяви про державну реєстрацію - у разі подання документів особисто заявником (за бажанням заявника);

2) прийом документів за описом - у разі подання документів у паперовій формі;

3) виготовлення копій документів в електронній формі - у разі подання документів у паперовій формі;

4) внесення копій документів в електронній формі до Єдиного державного реєстру;

5) перевірку документів на наявність підстав для зупинення розгляду документів;

6) перевірку документів на наявність підстав для відмови в державній реєстрації;

7) прийняття рішення про проведення реєстраційної дії - для громадських формувань, символіки та засвідчення факту наявності всеукраїнського статусу громадського об`єднання;

8) проведення реєстраційної дії (у тому числі з урахуванням принципу мовчазної згоди) за відсутності підстав для зупинення розгляду документів та відмови в державній реєстрації шляхом внесення запису до Єдиного державного реєстру;

9) формування та оприлюднення на порталі електронних сервісів виписки, результатів надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації та установчих документів;

10) видача за бажанням заявника виписки з Єдиного державного реєстру у паперовій формі за результатами проведеної реєстраційної дії (у разі подання заяви про державну реєстрацію у паперовій формі).

Виписка з Єдиного державного реєстру у паперовій формі надається з проставленням підпису та печатки державного реєстратора.

Відповідно до ч.4 ст.35 Закону особи, винні у внесенні до установчих документів або інших документів, що подаються для державної реєстрації, завідомо неправдивих відомостей, що підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, несуть відповідальність, встановлену законом.

Поняття місцезнаходження юридичної особи визначено статтею 93 Цивільного кодексу України №435-ІV від 16.01.2003 та встановлено, що місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління і обліку.

В подальшому продовжуючи свій злочинний умисел у червні 2019 року, точної дати, часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 , усвідомлюючи протиправний характер дій, реалізовуючи єдиний злочинний умисел, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення реєстраційної дії щодо внесення змін до відомостей про юридичну особу, що не пов`язані зі змінами в установчих документах завідомо неправдивих відомостей щодо зміни засновника ТОВ «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс») ОСОБА_4 на ОСОБА_10 .

Так, у червні 2019 року, точної дати, часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 , усвідомлюючи протиправний характер дій, реалізовуючи єдиний злочинний умисел, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей ОСОБА_4 виготовив та підписав наступний документ:акт приймання-передачі частки (частини частки) у статутному капіталі від 11.06.2019 відповідно до якого ОСОБА_4 передав 100% статутного капіталу ТОВ «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс») ОСОБА_10 .

Вказаними діями ОСОБА_4 реалізував єдиний злочинний умисел, а саме: засвідчив завідома неправдиві відомості, які містилися у вищезазначеному документі ТОВ «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс»), ОСОБА_10 помер, про що свідчить актовий запис про смерть від 26.07.2016 року.

В подальшому при невстановлених слідством обставинах ОСОБА_4 передав невстановленій слідством особі акт приймання-передачі частки (частини частки) у статутному капіталі від 11.06.2019, який згодом отримав від невстановленої досудовим слідством особи, але вже нотаріально завірений та з підписом в графі « ОСОБА_10 », досудовим розслідуванням встановлено, що вказана нотаріальна дія не проводилась, ОСОБА_10 помер, про що свідчить актовий запис про смерть від 26.07.2016 року.

В подальшому 19.06.2019 продовжуючи свій злочинний умисел, при невстановлених слідством обставинах, ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 заповнив та підписав заяву про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 19.06.2019 відповідно до якої визначено нового засновника ТОВ «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс») ОСОБА_10 .

У подальшому, 19.06.2019, конкретний час встановити в ході досудового розслідування не виявилось за можливе ОСОБА_4 , реалізуючи єдиний злочинний умисел, вищезазначені документи ТОВ «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс») в яких містилися завідомо неправдиві відомості разом з описом документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Внесення змін до відомостей про юридичну особи, що не пов`язані зі змінами в установчих документах» від 19.06.2019, складеним співробітником Центру надання адміністративних послуг по Дніпровському району м. Запоріжжя ОСОБА_18 на підставі поданих ОСОБА_4 документів та який останнім підписано, заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 19.06.2019, відповідно до якої визначено нового засновника юридичної особи ТОВ «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс»): ОСОБА_10 , які підписав та які також містили завідома неправдиві відомості, подав до Центру надання адміністративних послуг по Дніпровському району м. Запоріжжя за адресою: м. Запоріжжя, вул. Кияшка, 22, тим самим виконав всі необхідні дії, направлені на внесення змін до відомостей про юридичну особи, що не пов`язані зі змінами в установчих документах ТОВ «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс»).

Таким чином, усвідомлюючи наслідки своїх дій та реалізуючи єдиний злочинний умисел ОСОБА_4 , 19.06.2019 вчинив всі необхідні дії щодо Внесення змін до відомостей про юридичну особи, що не пов`язані зі змінами в установчих документах ТОВ «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс») (код ЄДРПОУ 42877033), про що державним реєстратором Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради ОСОБА_15 20.06.2019 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис № 11031070001046398.

Враховуючи викладене, ОСОБА_4 , діючи повторно, у порушення вищезазначених норм Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» №755-ІV від 15.05.2003 (у редакції від 31.01.2019), реалізуючи єдиний злочинний умисел виконав всі необхідні дії, направлені на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, а також умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості, державному реєстратору.

Крім того, 25.06.2019 ОСОБА_4 , діючи повторно, продовжуючи свій єдиний злочинний умисел, умисно, у невстановлені слідством час і обставини, використовуючи документи померлої людини ОСОБА_10 , вчинив злочин за наступних обставин.

Так, у червні 2019 року у невстановлені слідством час і обставини ОСОБА_4 здійснив ряд дій щодо проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи, а саме: ТОВ «Сіналоа» (код ЄДРПОУ 42877033) (т.н. ТОВ «Ілакс»). В подальшому ОСОБА_4 при невстановлених слідством обставинах за адресою: АДРЕСА_1 складені статут товариства з обмеженою відповідальністю ТОВ «Ілакс» (к.н. ТОВ «Сіналоа») (нова редакція) м. Київ, рішення учасника №21-06/2019 товариства з обмеженою відповідальністю ТОВ «Ілакс» (к.н. ТОВ «Сіналоа»), чим ОСОБА_4 внесено завідомо неправдиві відомості у документи, що відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації змін відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, про юридичну особу та фізичну особу - підприємця змін до установчих документів юридичної особи.

Так, відповідно до п.4 ч.1 ст.1 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» №755-ІV від 15.05.2003 (у редакції від 31.01.2019, далі - Закон) державна реєстрація юридичних осіб, громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, та фізичних осіб - підприємців (далі - державна реєстрація) - офіційне визнання шляхом засвідчення державою факту створення або припинення юридичної особи, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, засвідчення факту наявності відповідного статусу громадського об`єднання, професійної спілки, її організації або об`єднання, політичної партії, організації роботодавців, об`єднань організацій роботодавців та їхньої символіки, засвідчення факту набуття або позбавлення статусу підприємця фізичною особою, зміни відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, про юридичну особу та фізичну особу - підприємця, а також проведення інших реєстраційних дій, передбачених цим Законом.

Згідно п.7 ч.1 ст.1 Закону Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі - Єдиний державний реєстр) - єдина державна інформаційна система, що забезпечує збирання, накопичення, обробку, захист, облік та надання інформації про юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадські формування, що не мають статусу юридичної особи.

Відповідно до ч.1 ст.2 Закону відносини, що виникають у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, регулюються Конституцією України, цим Законом та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону.

Згідно з ч.1 ст.4 Закону державна реєстрація базується на таких основних принципах:

1) обов`язковості державної реєстрації в Єдиному державному реєстрі;

2) публічності державної реєстрації в Єдиному державному реєстрі та документів, що стали підставою для її проведення;

3) врегулювання відносин, пов`язаних з державною реєстрацією, та особливостей державної реєстрації виключно цим Законом;

4) державної реєстрації за заявницьким принципом;

{Пункт 5 частини першої статті 4 виключено на підставі Закону № 1666-VIII від 06.10.2016}

6) єдності методології державної реєстрації;

7) об`єктивності, достовірності та повноти відомостей у Єдиному державному реєстрі;

8) внесення відомостей до Єдиного державного реєстру виключно на підставі та відповідно до цього Закону;

9) відкритості та доступності відомостей Єдиного державного реєстру.

У відповідності до ч.1 ст.9 Закону відомості про юридичну особу, громадське формування, що не має статусу юридичної особи, та фізичну особу - підприємця вносяться до Єдиного державного реєстру на підставі:

1) відповідних заяв про державну реєстрацію;

2) документів, що подаються для проведення інших реєстраційних дій;

3) відомостей, отриманих у результаті інформаційної взаємодії між Єдиним державним реєстром та інформаційними системами державних органів.

Відповідно до п.10 ч.2 ст.9 Закону в Єдиному державному реєстрі містяться відомості про місцезнаходження юридичної особи, крім державних органів і органів місцевого самоврядування як юридичних осіб.

За приписами ч.1 ст.14 Закону документи для державної реєстрації можуть подаватися у паперовій або електронній формі. У паперовій формі документи подаються особисто заявником або поштовим відправленням.

Відповідно до ч.2 ст.14 Закону Якщо документи подаються особисто, заявник пред`являє документ, що відповідно до закону посвідчує особу.

У разі подання документів представником додатково подається примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) документа, що підтверджує його повноваження (крім випадку, коли відомості про повноваження цього представника містяться в Єдиному державному реєстрі).

У відповідності до ч.4 ст.14 Закону документи в паперовій формі приймаються за описом, примірник якого в день їх надходження видається заявнику з відміткою про дату їх отримання та кодом доступу в той спосіб, відповідно до якого були подані документи.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.15 Закону заява про державну реєстрацію підписується заявником. У разі подання заяви про державну реєстрацію поштовим відправленням справжність підпису заявника повинна бути нотаріально засвідчена;

Відповідно до п.6 ч.1 ст.15 Закону рішення уповноваженого органу управління юридичної особи повинно бути оформлено з дотриманням вимог, встановлених законом, та відповідати законодавству.

Згідно з п.8 ч.1 ст.15 Закону установчий документ юридичної особи, положення, регламент, список суддів постійно діючого третейського суду, статут (положення) громадського формування, що не має статусу юридичної особи, договір (декларація) про створення сімейного фермерського господарства повинен містити відомості, передбачені законодавством, та відповідати законодавству.

За приписами п.9 ч.1 ст.15 Закону установчий документ викладається у письмовій формі, прошивається, пронумеровується та підписується засновниками (учасниками), уповноваженими ними особами або головою та секретарем загальних зборів (у разі прийняття такого рішення загальними зборами, крім випадків заснування юридичної особи). Справжність підписів на установчому документі нотаріально засвідчується, крім випадків, передбачених законом.

Відповідно до п. 11 ч.1 ст.15 Закону внесення змін до установчого документа юридичної особи, положення, регламенту, списку суддів постійно діючого третейського суду, статуту (положення) громадського формування, що не має статусу юридичної особи, оформляється шляхом викладення його в новій редакції.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається заява про державну реєстрацію створення юридичної особи. У заяві про державну реєстрацію створення юридичної особи, утвореної в результаті поділу, виділу, додатково зазначаються відомості про відокремлені підрозділи в частині їх належності до юридичної особи - правонаступника. У заяві про державну реєстрацію створення юридичної особи приватного права може зазначатися, що вона діє на підставі модельного статуту.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається заява про обрання юридичною особою спрощеної системи оподаткування та/або реєстраційна заява про добровільну реєстрацію як платника податку на додану вартість, та/або заява про включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій за формами, затвердженими відповідно до законодавства, - за бажанням заявника;

Відповідно до п.2-1 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається примірник оригіналу (нотаріально засвідчену копію) рішення засновників, а у випадках, передбачених законом, - рішення відповідного державного органу, про створення юридичної особи;

Відповідно до п.3 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається документ, що підтверджує створення громадського формування, відповідність статуту юридичної особи, на підставі якого діє громадське формування, - у разі державної реєстрації громадського формування, що є самостійним структурним підрозділом у складі іншої юридичної особи;

Відповідно до п.4 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається відомості про керівні органи громадського формування (ім`я, дата народження керівника, членів інших керівних органів, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності), посада, контактний номер телефону та інші засоби зв`язку), відомості про особу (осіб), яка має право представляти громадське формування для здійснення реєстраційних дій (ім`я, дата народження, контактний номер телефону та інші засоби зв`язку);

Відповідно до п.5 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається установчий документ юридичної особи - у разі створення юридичної особи на підставі власного установчого документа;

Відповідно до п.9 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається документ про сплату адміністративного збору - у випадках, передбаченихстаттею 36цього Закону;

За приписами п.1 ч. 4 ст.17 Закону для державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у тому числі змін до установчих документів юридичної особи, крім змін до відомостей, передбачених частиною п`ятою цієї статті, подається заява про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі.

Положеннями п.2 ч.4 ст.17 Закону передбачено, щодля державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у тому числі змін до установчих документів юридичної особи, подається примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) рішення уповноваженого органу управління юридичної особи про зміни, що вносяться до Єдиного державного реєстру, крім внесення змін до інформації про кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) юридичної особи, у тому числі кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) її засновника, якщо засновник - юридична особа, про місцезнаходження та про здійснення зв`язку з юридичною особою.

Відповідно до п.7 ч.4 ст.17 Закону для державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у тому числі змін до установчих документів юридичної особи, подається документ про сплату адміністративного збору - у випадках, передбачених статтею 36 цього Закону.

У відповідності до п.8 ч. 4 ст. 17 Закону для державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у тому числі змін до установчих документів юридичної особи, подається установчий документ юридичної особи в новій редакції - у разі внесення змін, що містяться в установчому документі.

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 25 Закону державна реєстрація та інші реєстраційні дії проводяться на підставі:документів, що подаються заявником для державної реєстрації.

Відповідно до ч.2 ст.25 Закону порядок проведення державної реєстрації та інших реєстраційних дій на підставі документів, що подаються заявником для державної реєстрації, включає:

1) заповнення форми заяви про державну реєстрацію - у разі подання документів особисто заявником (за бажанням заявника);

2) прийом документів за описом - у разі подання документів у паперовій формі;

3) виготовлення копій документів в електронній формі - у разі подання документів у паперовій формі;

4) внесення копій документів в електронній формі до Єдиного державного реєстру;

5) перевірку документів на наявність підстав для зупинення розгляду документів;

6) перевірку документів на наявність підстав для відмови в державній реєстрації;

7) прийняття рішення про проведення реєстраційної дії - для громадських формувань, символіки та засвідчення факту наявності всеукраїнського статусу громадського об`єднання;

8) проведення реєстраційної дії (у тому числі з урахуванням принципу мовчазної згоди) за відсутності підстав для зупинення розгляду документів та відмови в державній реєстрації шляхом внесення запису до Єдиного державного реєстру;

9) формування та оприлюднення на порталі електронних сервісів виписки, результатів надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації та установчих документів;

10) видача за бажанням заявника виписки з Єдиного державного реєстру у паперовій формі за результатами проведеної реєстраційної дії (у разі подання заяви про державну реєстрацію у паперовій формі).

Виписка з Єдиного державного реєстру у паперовій формі надається з проставленням підпису та печатки державного реєстратора.

Відповідно до ч.4 ст.35 Закону особи, винні у внесенні до установчих документів або інших документів, що подаються для державної реєстрації, завідомо неправдивих відомостей, що підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, несуть відповідальність, встановлену законом.

Поняття місцезнаходження юридичної особи визначено статтею 93 Цивільного кодексу України №435-ІV від 16.01.2003 та встановлено, що місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління і обліку.

Продовжуючи свій злочинний умисел у червні 2019 року, точної дати, часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 ,усвідомлюючи протиправний характер дій, реалізовуючи єдиний злочинний умисел, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення реєстраційної дії щодо внесення змін до установчих документів юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей щодо зміни керівника ТОВ «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс») ОСОБА_4 на ОСОБА_10 та щодо зміни юридичної адреси вказаного підприємства на м. Київ, бульвар Марії Приймаченко, будинок 1/27, офіс 304/6.

Так у червні 2019 року, точної дати, часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 , усвідомлюючи протиправний характер дій, реалізовуючи єдиний злочинний умисел, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей виготовив наступні документи:статут товариства з обмеженою відповідальністю «Ілакс» (нова редакція) м. Київ 2019р. від 21.06.2019 відповідно до якого визначено нову юридичну адресу: м. Київ, бульвар Марії Приймаченко, будинок 1/27, офіс 304/6;рішення учасника №21-06/2019 від товариства з обмеженою відповідальністю «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс») відповідно до якого визначено нового засновника ТОВ «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс») ОСОБА_10 , нової юридичної адреси: м. Київ, бульвар Марії Приймаченко, будинок 1/27, офіс 304/6 та призначено на посаду керівника ОСОБА_10 ;довіреність №3 від 23.06.2019 відповідно до якої директор

ТОВ «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс») надає право ОСОБА_4 право постановки на облік та внесення змін ТОВ «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс»), реєстрації його установчих документів, змін і доповнень до них, перереєстрації наступних документів та ін., яку підписав в графі «Зразок підпису засвідчую».

Вказаними діями ОСОБА_4 реалізував єдиний злочинний умисел, а саме: засвідчив завідома неправдиві відомості, які містилися у вищезазначених установчих та реєстраційних документах ТОВ «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс»),яке за адресою: м. Київ, бульвар Марії Приймаченко, будинок 1/27, офіс 304/6 ніколи не знаходилось, ОСОБА_10 помер, про що свідчить актовий запис про смерть від 26.07.2016 року.

В подальшому при невстановлених слідством обставинах ОСОБА_4 передав невстановленій слідством особі статут товариства з обмеженою відповідальністю «Ілакс» (нова редакція) м. Київ 2019р. від 21.06.2019, рішення учасника №21-06/2019 від 21.06.2019 товариства з обмеженою відповідальністю «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс»), які згодом отримав від невстановленої досудовим слідством особи, але вже нотаріально завірений та з підписами в графах « ОСОБА_10 » відповідно, досудовим розслідуванням встановлено, що вказана нотаріальна дія не проводилась, ОСОБА_10 помер, про що свідчить актовий запис про смерть від 26.07.2016 року.

В подальшому 25.06.2019 продовжуючи свій злочинний умисел, при невстановлених слідством обставинах, ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 заповнив та підписав заявупро державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 25.06.2019 відповідно до якої визначено нового засновника та керівника ТОВ «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс») ОСОБА_10 , нової юридичної адреси: м. Київ, бульвар Марії Приймаченко, будинок 1/27, офіс 304/6.

У подальшому, 25.06.2019, конкретний час встановити в ході досудового розслідування не виявилось за можливе ОСОБА_4 , реалізуючи єдиний злочинний умисел, вищезазначені установчі та реєстраційні документи ТОВ «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс») в яких містилися завідомо неправдиві відомості разом з описом документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Державна реєстрація змін до установчих документів юридичної особи» від 25.06.2019, складеним співробітником Центру надання адміністративних послуг по Дніпровському району м. Запоріжжя ОСОБА_19 на підставі поданих ОСОБА_4 документів та який останнім підписано заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 25.06.2019, відповідно до якої визначено нового керівника юридичної особи ТОВ «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс»): ОСОБА_10 , які підписав та які також містили завідома неправдиві відомості, подав до Центру надання адміністративних послуг по Дніпровському району м. Запоріжжя за адресою: м. Запоріжжя, вул. Кияшка, 22, тим самим виконав всі необхідні дії, направлені на державну реєстрацію змін доустановчих документів юридичної особи ТОВ «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс»).

Таким чином, усвідомлюючи наслідки своїх дій та реалізуючи єдиний злочинний умисел ОСОБА_4 , 25.06.2019 вчинив всі необхідні дії щодо державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи ТОВ «Сіналоа» (т.н. ТОВ «Ілакс») (код ЄДРПОУ 42877033), про що державним реєстратором Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради ОСОБА_20 26.06.2019 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис № 11031050002046398.

Враховуючи викладене, ОСОБА_4 , у порушення вищезазначених норм Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» №755-ІV від 15.05.2003 (у редакції від 31.01.2019), реалізуючи єдиний злочинний умисел виконав всі необхідні дії, направлені на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, а також умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості, державному реєстратору.

Крім того, 27.08.2019 ОСОБА_4 , діючи повторно, продовжуючи свій єдиний злочинний умисел, умисно, у невстановлені слідством час і обставини, вчинив злочин за наступних обставин.

Так, у серпні2019 року у невстановлені слідством час і обставини ОСОБА_4 здійснив ряд дій щодо проведення державної реєстрації новоутвореної шляхом заснування юридичної особи, а саме: ТОВ «Сіналоа» (код ЄДРПОУ 43193907). В подальшому ОСОБА_4 при невстановлених слідством обставинах за адресою: АДРЕСА_1 складені Рішення засновника товариства з обмеженою відповідальністю «Сіналоа» від 22.08.2019, статут ТОВ «Сіналоа» 2019р. від 22.08.2019. Відповідно до Рішення засновника товариства з обмеженою відповідальністю «Сіналоа» від 22.08.2019 та статутуТОВ «Сіналоа» 2019р. від 22.08.2019, внесено завідомо неправдиві відомості у документи, що відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, про юридичну особу та фізичну особу - підприємця до установчих документів юридичної особи.

Так, відповідно до п.4 ч.1 ст.1 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» №755-ІV від 15.05.2003 (у редакції від 31.01.2019, далі - Закон) державна реєстрація юридичних осіб, громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, та фізичних осіб - підприємців (далі - державна реєстрація) - офіційне визнання шляхом засвідчення державою факту створення або припинення юридичної особи, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, засвідчення факту наявності відповідного статусу громадського об`єднання, професійної спілки, її організації або об`єднання, політичної партії, організації роботодавців, об`єднань організацій роботодавців та їхньої символіки, засвідчення факту набуття або позбавлення статусу підприємця фізичною особою, зміни відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, про юридичну особу та фізичну особу - підприємця, а також проведення інших реєстраційних дій, передбачених цим Законом.

Згідно п.7 ч.1 ст.1 Закону Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі - Єдиний державний реєстр) - єдина державна інформаційна система, що забезпечує збирання, накопичення, обробку, захист, облік та надання інформації про юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадські формування, що не мають статусу юридичної особи.

Відповідно до ч.1 ст.2 Закону відносини, що виникають у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, регулюються Конституцією України, цим Законом та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону.

Згідно з ч.1 ст.4 Закону державна реєстрація базується на таких основних принципах:

1) обов`язковості державної реєстрації в Єдиному державному реєстрі;

2) публічності державної реєстрації в Єдиному державному реєстрі та документів, що стали підставою для її проведення;

3) врегулювання відносин, пов`язаних з державною реєстрацією, та особливостей державної реєстрації виключно цим Законом;

4) державної реєстрації за заявницьким принципом;

{Пункт 5 частини першої статті 4 виключено на підставі Закону № 1666-VIII від 06.10.2016}

6) єдності методології державної реєстрації;

7) об`єктивності, достовірності та повноти відомостей у Єдиному державному реєстрі;

8) внесення відомостей до Єдиного державного реєстру виключно на підставі та відповідно до цього Закону;

9) відкритості та доступності відомостей Єдиного державного реєстру.

У відповідності до ч.1 ст.9 Закону відомості про юридичну особу, громадське формування, що не має статусу юридичної особи, та фізичну особу - підприємця вносяться до Єдиного державного реєстру на підставі:

1) відповідних заяв про державну реєстрацію;

2) документів, що подаються для проведення інших реєстраційних дій;

3) відомостей, отриманих у результаті інформаційної взаємодії між Єдиним державним реєстром та інформаційними системами державних органів.

Відповідно до п.10 ч.2 ст.9 Закону в Єдиному державному реєстрі містяться відомості про місцезнаходження юридичної особи, крім державних органів і органів місцевого самоврядування як юридичних осіб.

За приписами ч.1 ст.14 Закону документи для державної реєстрації можуть подаватися у паперовій або електронній формі. У паперовій формі документи подаються особисто заявником або поштовим відправленням.

Відповідно до ч.2 ст.14 Закону Якщо документи подаються особисто, заявник пред`являє документ, що відповідно до закону посвідчує особу.

У разі подання документів представником додатково подається примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) документа, що підтверджує його повноваження (крім випадку, коли відомості про повноваження цього представника містяться в Єдиному державному реєстрі).

У відповідності до ч.4 ст.14 Закону документи в паперовій формі приймаються за описом, примірник якого в день їх надходження видається заявнику з відміткою про дату їх отримання та кодом доступу в той спосіб, відповідно до якого були подані документи.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.15 Закону заява про державну реєстрацію підписується заявником. У разі подання заяви про державну реєстрацію поштовим відправленням справжність підпису заявника повинна бути нотаріально засвідчена;

Відповідно до п.6 ч.1 ст.15 Закону рішення уповноваженого органу управління юридичної особи повинно бути оформлено з дотриманням вимог, встановлених законом, та відповідати законодавству.

Згідно з п.8 ч.1 ст.15 Закону установчий документ юридичної особи, положення, регламент, список суддів постійно діючого третейського суду, статут (положення) громадського формування, що не має статусу юридичної особи, договір (декларація) про створення сімейного фермерського господарства повинен містити відомості, передбачені законодавством, та відповідати законодавству.

За приписами п.9 ч.1 ст.15 Закону установчий документ викладається у письмовій формі, прошивається, пронумеровується та підписується засновниками (учасниками), уповноваженими ними особами або головою та секретарем загальних зборів (у разі прийняття такого рішення загальними зборами, крім випадків заснування юридичної особи). Справжність підписів на установчому документі нотаріально засвідчується, крім випадків, передбачених законом.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається заява про державну реєстрацію створення юридичної особи. У заяві про державну реєстрацію створення юридичної особи, утвореної в результаті поділу, виділу, додатково зазначаються відомості про відокремлені підрозділи в частині їх належності до юридичної особи - правонаступника. У заяві про державну реєстрацію створення юридичної особи приватного права може зазначатися, що вона діє на підставі модельного статуту.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається заява про обрання юридичною особою спрощеної системи оподаткування та/або реєстраційна заява про добровільну реєстрацію як платника податку на додану вартість, та/або заява про включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій за формами, затвердженими відповідно до законодавства, - за бажанням заявника;

Відповідно до п.2-1 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається примірник оригіналу (нотаріально засвідчену копію) рішення засновників, а у випадках, передбачених законом, - рішення відповідного державного органу, про створення юридичної особи;

Відповідно до п.3 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається документ, що підтверджує створення громадського формування, відповідність статуту юридичної особи, на підставі якого діє громадське формування, - у разі державної реєстрації громадського формування, що є самостійним структурним підрозділом у складі іншої юридичної особи;

Відповідно до п.4 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається відомості про керівні органи громадського формування (ім`я, дата народження керівника, членів інших керівних органів, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності), посада, контактний номер телефону та інші засоби зв`язку), відомості про особу (осіб), яка має право представляти громадське формування для здійснення реєстраційних дій (ім`я, дата народження, контактний номер телефону та інші засоби зв`язку);

Відповідно до п.5 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається установчий документ юридичної особи - у разі створення юридичної особи на підставі власного установчого документа;

Відповідно до п.9 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається документ про сплату адміністративного збору - у випадках, передбаченихстаттею 36цього Закону;

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 25 Закону державна реєстрація та інші реєстраційні дії проводяться на підставі:документів, що подаються заявником для державної реєстрації.

Відповідно до ч.2 ст.25 Закону порядок проведення державної реєстрації та інших реєстраційних дій на підставі документів, що подаються заявником для державної реєстрації, включає:

1) заповнення форми заяви про державну реєстрацію - у разі подання документів особисто заявником (за бажанням заявника);

2) прийом документів за описом - у разі подання документів у паперовій формі;

3) виготовлення копій документів в електронній формі - у разі подання документів у паперовій формі;

4) внесення копій документів в електронній формі до Єдиного державного реєстру;

5) перевірку документів на наявність підстав для зупинення розгляду документів;

6) перевірку документів на наявність підстав для відмови в державній реєстрації;

7) прийняття рішення про проведення реєстраційної дії - для громадських формувань, символіки та засвідчення факту наявності всеукраїнського статусу громадського об`єднання;

8) проведення реєстраційної дії (у тому числі з урахуванням принципу мовчазної згоди) за відсутності підстав для зупинення розгляду документів та відмови в державній реєстрації шляхом внесення запису до Єдиного державного реєстру;

9) формування та оприлюднення на порталі електронних сервісів виписки, результатів надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації та установчих документів;

10) видача за бажанням заявника виписки з Єдиного державного реєстру у паперовій формі за результатами проведеної реєстраційної дії (у разі подання заяви про державну реєстрацію у паперовій формі).

Виписка з Єдиного державного реєстру у паперовій формі надається з проставленням підпису та печатки державного реєстратора.

Відповідно до ч.4 ст.35 Закону особи, винні у внесенні до установчих документів або інших документів, що подаються для державної реєстрації, завідомо неправдивих відомостей, що підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, несуть відповідальність, встановлену законом.

Поняття місцезнаходження юридичної особи визначено статтею 93 Цивільного кодексу України №435-ІV від 16.01.2003 та встановлено, що місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління і обліку.

У серпні 2019 року, точної дати, часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 , усвідомлюючи протиправний характер дій, реалізовуючи єдиний злочинний умисел, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей щодо поштової адреси Товариства: АДРЕСА_6 .

Так у серпні 2019 року, точної дати, часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 , усвідомлюючи протиправний характер дій, реалізовуючи єдиний злочинний умисел, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей виготовив та підписав наступні документи:рішення засновника товариства з обмеженою відповідальністю «Сіналоа» від 22.08.2019 відповідно до якого визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Сіналоа»: м. Запоріжжя, проспект Соборний, 158 та обрано керівником підприємства ОСОБА_4 ;статут товариства з обмеженою відповідальністю «Сіналоа» м. Запоріжжя 2019р. відповідно до якого визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Сіналоа»: м. Запоріжжя, проспект Соборний, 158.

Вказаними діями ОСОБА_4 реалізувала єдиний злочинний умисел, а саме: засвідчив завідома неправдиві відомості, які містилися у вищезазначених установчих та реєстраційних документах ТОВ «Сіналоа», яке за адресою: м. Запоріжжя, проспект Соборний, 158ніколи не знаходилось.

В подальшому при невстановлених слідством обставинах ОСОБА_4 передав невстановленій слідством особі статут товариства з обмеженою відповідальністю «Сіналоа» м. Запоріжжя 2019р., який згодом отримав від невстановленої досудовим слідством особи, але вже нотаріально завірений, досудовим розслідуванням встановлено, що вказана нотаріальна дія не проводилась.

В подальшому 27.08.2019 продовжуючи свій злочинний умисел, при невстановлених слідством обставинах, ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 заповнив та підписав заяву про державну реєстрацію створення юридичної особи від 27.08.2019 відповідно до якої визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Сіналоа»: м. Запоріжжя, проспект Соборний, 158.

У подальшому, 27.08.2019, конкретний час встановити в ході досудового розслідування не виявилось за можливе ОСОБА_4 , реалізуючи єдиний злочинний умисел, вищезазначені установчі та реєстраційні документи ТОВ «Сіналоа`в яких містилися завідомо неправдиві відомості разом з описом документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Державна реєстрація новоутвореної шляхом заснування юридичної особи» від 27.08.2019, складеним співробітником Центру надання адміністративних послуг по Вознесенівському району м. Запоріжжя ОСОБА_21 на підставі поданих ОСОБА_4 документів та який останнім підписано, заявою про державну реєстрацію створення юридичної особи від 27.08.2019, відповідно до якої визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Сіналоа»: м. Запоріжжя, проспект Соборний, 158, які підписав та які також містили завідома неправдиві відомості, подав до Центру надання адміністративних послуг по Вознесенівському району м. Запоріжжя за адресою: м. Запоріжжя, бульвар Центральний, 27, тим самим виконав всі необхідні дії, направлені на реєстрацію суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ «Сіналоа».

Таким чином, усвідомлюючи наслідки своїх дій та реалізуючи єдиний злочинний умисел ОСОБА_4 , 27.08.2019 вчинив всі необхідні дії щодо державної реєстрації суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ «Сіналоа» (код ЄДРПОУ 43193907), про що державним реєстратором Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради 28.08.2019 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за № 11031020000047455.

Враховуючи викладене, ОСОБА_4 , діючи повторно, у порушення вищезазначених норм Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» №755-ІV від 15.05.2003 (у редакції від 31.01.2019), реалізуючи єдиний злочинний умисел виконав всі необхідні дії, направлені на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, а також умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості, державному реєстратору.

Крім того, 17.04.2020 ОСОБА_4 , діючи повторно, продовжуючи свій єдиний злочинний умисел, умисно, у невстановлені слідством час і обставини, вчинив злочин за наступних обставин.

Так, у квітні 2020 року у невстановлені слідством час і обставини ОСОБА_4 запропонував ОСОБА_9 як особі, яка не має юридичної або економічної освіти та ділових якостей для зайняття підприємницькою діяльністю за грошову винагороду зареєструвати юридичну особу, виступити засновником та керівником підприємства, а саме: ТОВ «Заптранс» (код ЄДРПОУ 43596837). В подальшому ОСОБА_4 при невстановлених слідством обставинах за адресою: АДРЕСА_1 складені Рішення №1 засновника товариства з обмеженою відповідальністю «Заптранс» від 16.04.2020. Відповідно до Рішення №1 засновника товариства з обмеженою відповідальністю «Заптранс» від 16.04.2020 внесено завідомо неправдиві відомості у документи, що відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, про юридичну особу та фізичну особу - підприємця змін до установчих документів юридичної особи.

Так, відповідно до п.4 ч.1 ст.1 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» №755-ІV від 15.05.2003 (у редакції від 16.03.2020, далі - Закон) державна реєстрація юридичних осіб, громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, та фізичних осіб - підприємців (далі - державна реєстрація) - офіційне визнання шляхом засвідчення державою факту створення або припинення юридичної особи, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, засвідчення факту наявності відповідного статусу громадського об`єднання, професійної спілки, її організації або об`єднання, політичної партії, організації роботодавців, об`єднань організацій роботодавців та їхньої символіки, засвідчення факту набуття або позбавлення статусу підприємця фізичною особою, зміни відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, про юридичну особу та фізичну особу - підприємця, а також проведення інших реєстраційних дій, передбачених цим Законом.

Згідно п.7 ч.1 ст.1 Закону Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі - Єдиний державний реєстр) - єдина державна інформаційна система, що забезпечує збирання, накопичення, обробку, захист, облік та надання інформації про юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадські формування, що не мають статусу юридичної особи.

Відповідно до ч.1 ст.2 Закону відносини, що виникають у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, регулюються Конституцією України, цим Законом та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону.

Згідно з ч.1 ст.4 Закону державна реєстрація базується на таких основних принципах:

1) обов`язковості державної реєстрації в Єдиному державному реєстрі;

2) публічності державної реєстрації в Єдиному державному реєстрі та документів, що стали підставою для її проведення;

3) врегулювання відносин, пов`язаних з державною реєстрацією, та особливостей державної реєстрації виключно цим Законом;

4) державної реєстрації за заявницьким принципом;

{Пункт 5 частини першої статті 4 виключено на підставі Закону № 1666-VIII від 06.10.2016}

6) єдності методології державної реєстрації;

7) об`єктивності, достовірності та повноти відомостей у Єдиному державному реєстрі;

8) внесення відомостей до Єдиного державного реєстру виключно на підставі та відповідно до цього Закону;

9) відкритості та доступності відомостей Єдиного державного реєстру.

У відповідності до ч.1 ст.9 Закону відомості про юридичну особу, громадське формування, що не має статусу юридичної особи, та фізичну особу - підприємця вносяться до Єдиного державного реєстру на підставі:

1) відповідних заяв про державну реєстрацію;

2) документів, що подаються для проведення інших реєстраційних дій;

3) відомостей, отриманих у результаті інформаційної взаємодії між Єдиним державним реєстром та інформаційними системами державних органів.

Відповідно до п.10 ч.2 ст.9 Закону в Єдиному державному реєстрі містяться відомості про місцезнаходження юридичної особи, крім державних органів і органів місцевого самоврядування як юридичних осіб.

За приписами ч.1 ст.14 Закону документи для державної реєстрації можуть подаватися у паперовій або електронній формі. У паперовій формі документи подаються особисто заявником або поштовим відправленням.

Відповідно до ч.2 ст.14 Закону якщо документи подаються у паперовій формі, заявник пред`являє паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу, передбаченийЗаконом України"Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус".

У разі якщо заявником є іноземець або особа без громадянства, документом, що посвідчує особу, є національний, дипломатичний чи службовий паспорт іноземця або інший документ, що посвідчує особу іноземця або особи без громадянства.

У разі подання документів представником додатково подається примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) документа, що засвідчує його повноваження (крім випадку, якщо відомості про повноваження цього представника містяться в Єдиному державному реєстрі).

Для цілей проведення реєстраційних дій документом, що засвідчує повноваження представника, є документ, що підтверджує повноваження законного представника особи, або нотаріально посвідчена довіреність.

Дійсність довіреності, нотаріально посвідченої відповідно до законодавства України, перевіряється за допомогою Єдиного реєстру довіреностей.

У відповідності до ч.4 ст.14 Закону документи в паперовій формі приймаються за описом, примірник якого в день їх надходження видається заявнику з відміткою про дату їх отримання та кодом доступу в той спосіб, відповідно до якого були подані документи.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.15 Закону заява про державну реєстрацію підписується заявником. У разі подання заяви про державну реєстрацію поштовим відправленням справжність підпису заявника повинна бути нотаріально засвідчена;

Відповідно до п.6 ч.1 ст.15 Закону рішення уповноваженого органу управління юридичної особи повинно бути оформлено з дотриманням вимог, встановлених законом, та відповідати законодавству.

Згідно з п.8 ч.1 ст.15 Закону установчий документ юридичної особи, положення, регламент, список суддів постійно діючого третейського суду, статут (положення) громадського формування, що не має статусу юридичної особи, договір (декларація) про створення сімейного фермерського господарства повинен містити відомості, передбачені законодавством, та відповідати законодавству.

Згідно п.9 ч.1 ст.15 Закону установчий документ юридичної особи (крім державного органу, органу місцевого самоврядування, юридичної особи, яка створена та діє на підставі модельного статуту) викладається у письмовій формі, прошивається, пронумеровується та підписується засновниками (учасниками), уповноваженими ними особами або головою та секретарем загальних зборів (у разі прийняття такого рішення загальними зборами, крім випадків заснування юридичної особи). Справжність підписів на установчому документі юридичної особи, викладеному у письмовій формі (крім юридичної особи, створеної на підставі розпорядчого акта державного органу, органу місцевого самоврядування) нотаріально засвідчується, крім випадків, передбачених законом.

Дія абзацу першого цього пункту в частині нотаріального засвідчення справжності підпису не поширюється на державну реєстрацію створення юридичної особи (крім створення в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), на державну реєстрацію, що проводиться на підставі установчого документа юридичної особи, створеного на порталі електронних сервісів та підписаного з використанням засобів електронної ідентифікації з високим рівнем довіри, а також на державну реєстрацію громадського об`єднання, благодійної та релігійної організацій, професійних спілок, їх об`єднань, організацій профспілок, передбачених статутами профспілок та їх об`єднань.

Справжність підписів на установчому документі громадського об`єднання чи благодійної організації нотаріально засвідчується лише у разі наявності такої вимоги в установчих документах відповідного громадського об`єднання чи благодійної організації;

Відповідно до п.1 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається заява про державну реєстрацію створення юридичної особи. У заяві про державну реєстрацію створення юридичної особи, утвореної в результаті поділу, виділу, додатково зазначаються відомості про відокремлені підрозділи в частині їх належності до юридичної особи - правонаступника. У заяві про державну реєстрацію створення юридичної особи приватного права може зазначатися, що вона діє на підставі модельного статуту, а також прохання заявника про реєстрацію юридичної особи платником податку на додану вартість та/або обрання спрощеної системи оподаткування, та/або включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій. Якщо модельний статут є багатоваріантним, у заяві про державну реєстрацію створення юридичної особи приватного права зазначається редакція модельного статуту, на підставі якого вона діє.

Відповідно до п.2-1 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається примірник оригіналу (нотаріально засвідчену копію) рішення засновників, а у випадках, передбачених законом, - рішення відповідного державного органу, про створення юридичної особи;

Відповідно до п.3 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається документ, що підтверджує створення громадського формування, відповідність статуту юридичної особи, на підставі якого діє громадське формування, - у разі державної реєстрації громадського формування, що є самостійним структурним підрозділом у складі іншої юридичної особи;

Відповідно до п.4 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається відомості про керівні органи громадського формування (ім`я, дата народження керівника, членів інших керівних органів, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності), посада, контактний номер телефону та інші засоби зв`язку), відомості про особу (осіб), яка має право представляти громадське формування для здійснення реєстраційних дій (ім`я, дата народження, контактний номер телефону та інші засоби зв`язку);

Відповідно до п.5 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається установчий документ юридичної особи - у разі створення юридичної особи на підставі власного установчого документа;

Відповідно до п.9 ч.1 ст.17 Закону передбачено, що для державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подається документ про сплату адміністративного збору - у випадках, передбаченихстаттею 36цього Закону;

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 25 Закону державна реєстрація та інші реєстраційні дії проводяться на підставі:документів, що подаються заявником для державної реєстрації.

Відповідно до ч.2 ст.25 Закону порядок проведення державної реєстрації та інших реєстраційних дій на підставі документів, що подаються заявником для державної реєстрації, включає:

1) заповнення форми заяви про державну реєстрацію - у разі подання документів особисто заявником (за бажанням заявника);

2) прийом документів за описом - у разі подання документів у паперовій формі;

3) виготовлення копій документів в електронній формі - у разі подання документів у паперовій формі;

4) внесення копій документів в електронній формі до Єдиного державного реєстру;

5) перевірку документів на наявність підстав для зупинення розгляду документів;

6) перевірку документів на наявність підстав для відмови в державній реєстрації;

7) прийняття рішення про проведення реєстраційної дії - для громадських формувань, символіки та засвідчення факту наявності всеукраїнського статусу громадського об`єднання;

8) проведення реєстраційної дії (у тому числі з урахуванням принципу мовчазної згоди) за відсутності підстав для зупинення розгляду документів та відмови в державній реєстрації шляхом внесення запису до Єдиного державного реєстру;

9) формування та оприлюднення на порталі електронних сервісів виписки, результатів надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації та установчих документів;

10) видача за бажанням заявника виписки з Єдиного державного реєстру у паперовій формі за результатами проведеної реєстраційної дії (у разі подання заяви про державну реєстрацію у паперовій формі).

Виписка з Єдиного державного реєстру у паперовій формі надається з проставленням підпису та печатки державного реєстратора.

Відповідно до ч.4 ст.35 Закону особи, винні у внесенні до установчих документів або інших документів, що подаються для державної реєстрації, завідомо неправдивих відомостей, що підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, несуть відповідальність, встановлену законом.

Поняття місцезнаходження юридичної особи визначено статтею 93 Цивільного кодексу України №435-ІV від 16.01.2003 та встановлено, що місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління і обліку.

У квітні 2020 року, точної дати, часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 , усвідомлюючи протиправний характер дій, реалізовуючи єдиний злочинний умисел, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей щодо поштової адреси Товариства: АДРЕСА_7 .

Так у квітні 2020 року, точної дати, часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 , усвідомлюючи протиправний характер дій, реалізовуючи єдиний злочинний умисел, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей виготовив наступні документи:рішення №1 засновника товариства з обмеженою відповідальністю

«Заптранс» від 16.04.2020 відповідно до якого визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Заптранс»: м. Запоріжжя, вул. Українська, 49 та затверджено на посаді директора підприємства ОСОБА_9 ;статут товариства з обмеженою відповідальністю «Заптранс» м. Запоріжжя 2020р.

У подальшому невстановлені слідством час та місці ОСОБА_9 , який не був обізнаний про злочинний намір ОСОБА_4 , за вказівкою останнього, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 , реалізуючи єдиний злочинний умисел ОСОБА_4 підписав наступні документи в які внесено неправдиві відомості:рішення №1 засновника товариства з обмеженою відповідальністю «Заптранс» від 16.04.2020 відповідно до якого визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Заптранс»: м. Запоріжжя, вул. Українська, 49 та затверджено на посаді директора підприємства ОСОБА_9 .У подальшому 16.04.2020 ОСОБА_9 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_8 , реалізуючи єдиний злочинний умисел ОСОБА_4 , у присутності приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Запорізької області ОСОБА_22 підписав наступні документи:статут товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія Верфест» м. Запоріжжя 2020р.

Вказаними діями ОСОБА_9 реалізував єдиний злочинний умисел ОСОБА_4 , а саме: засвідчив завідома неправдиві відомості, які містилися у рішенні №1 засновника товариства з обмеженою відповідальністю «Заптранс» від 16.04.2020 року, яке за адресою м. Запоріжжя, вул. Українська, 49 ніколи не знаходилось.

В подальшому 17.04.2020продовжуючи свій злочинний умисел, при невстановлених слідством обставинах, ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 заповнив заяву про державну реєстрацію створення юридичної особи від 17.04.2020 відповідно до якої визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Заптранс»: м. Запоріжжя, вул. Українська, 49, яку передав ОСОБА_9 та який її підписав.

У подальшому, 17.04.2020, конкретний час встановити в ході досудового розслідування не виявилось за можливе, ОСОБА_9 за вказівкою ОСОБА_4 , реалізуючи єдиний злочинний умисел останнього, вищезазначені установчі та реєстраційні документи ТОВ «Заптранс» в яких містилися завідомо неправдиві відомості разом з описом документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Державна реєстрація новоутвореної шляхом заснування юридичної особи» від 17.04.2020, складеним приватним нотаріусом Запорізького міського нотаріального округу ОСОБА_22 на підставі поданих ОСОБА_9 за вказівкою ОСОБА_4 документів, заявою про державну реєстрацію створення юридичної особи від 11.01.2019, відповідно до якої визначено місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Заптранс»: м. Запоріжжя, вул. Українська, 49, які підписав та які також містили завідома неправдиві відомості, подавприватному нотаріусу Запорізького міського нотаріального округу ОСОБА_22 (державному реєстратору) за адресою: АДРЕСА_8 , тим самим виконав всі необхідні дії, направлені на реєстрацію суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ «Заптранс».

Таким чином, усвідомлюючи наслідки своїх дій та реалізуючи єдиний злочинний умисел ОСОБА_4 , 17.04.2020 вчинив всі необхідні дії щодо державної реєстрації суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ «Заптранс» (код ЄДРПОУ 43598837), про що приватним нотаріусом Запорізького міського нотаріального округу ОСОБА_22 (державним реєстратором) 17.04.2020 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за № 11031020000049093.

Враховуючи викладене, ОСОБА_4 , діючи потворно, у порушеннявищезазначених норм Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» №755-ІV від 15.05.2003 (у редакції від 16.03.2020), реалізуючи єдиний злочинний умисел виконав всі необхідні дії, направлені на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, а також умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості, державному реєстратору.

Умисні дії ОСОБА_4 кваліфікуються за ч.1 ст.205-1 КК України, за ч. 2 ст. 205-1 КК України, яке кваліфікується як внесення та повторне внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, а також умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості.

Під час досудового розслідування 29.01.2021 року між прокурором відділу нагляду за додержавнням законів органами фіскальної служби Запорізької обласної прокуратури ОСОБА_3 та ОСОБА_4 за участю захисника ОСОБА_5 , укладена угода про визнання винуватості.

Згідно з даною угодою прокурор та ОСОБА_4 дійшли згоди щодо формулювання обвинувачення, всіх істотних для даного кримінального провадження обставин та правової кваліфікації дій ОСОБА_4 за ч. 1 ст. 205-1, ч.2 ст.205-1 КК України, ОСОБА_4 у повному обсязі сформульованого обвинувального акту від 29.01.2021 року беззастережно визнав свою винуватість у вчиненні даного кримінального правопорушення. Також сторонами угоди визначено узгоджене ними покарання, яке ОСОБА_4 повинен понести за вчинені кримінальні правопорушення та отримана згодаобвинуваченого на його призначення. В угоді передбачені наслідки її укладення, затвердження та невиконання, які роз`яснені обвинуваченому.

Заслухавши думку учасників процесу, суд вважає, що угоду про визнання винуватості між обвинуваченим та прокурором слід затвердити.

Розглядаючи в порядку ст.314 ч.3 п.1 КПК України питання про можливість затвердження даної угоди про визнання винуватості, суд виходить з наступного:

Відповідно до ст.ст.468, 469 КПК України у кримінальному провадженні щодо Угода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, нетяжких злочинів, тяжких злочинів внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам, може бути укладена угода між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим про визнання винуватості.

Прокурор в судовому засіданні вважає, що при укладенні даної угоди дотримані вимоги і правила КПК України та КК України, просить цю угоду затвердити і призначити обвинуваченому узгоджену в угоді міру покарання.

Обвинувачений ОСОБА_4 в судовому засіданні також просить вказану угоду з прокурором затвердити і призначити узгоджену в ній міру покарання та інші передбачені угодою заходи, при цьому беззастережно визнав себе винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205-1, ч.2 ст.205-1 КК України в обсязі обвинувачення, дав згоду на застосування узгодженого виду покарання, заявивши, що здатен реально виконати взяті на себе відповідно до угоди зобов`язання, оскільки він має заощадження, має стабільний дохід.

Захисник ОСОБА_4 - адвокат ОСОБА_5 не заперечував проти затвердження угоди, зазначаючи, що її умови не суперечать нормам законодавства, угода укладена добровільно, обвинувачений у повній мірі розуміє наслідки укладення угоди, вину визнає у повному обсязі.

Згідно із ст.12 КК України ОСОБА_4 вчинено кримінальні правопорушення, які є нетяжкими злочинами, від якого потерпілих немає. Відповідно до ст. 12, ч.1, ч.2 ст.205-1 КК України, ч. 4 ст. 469 КПК України, угода про визнання винуватості може бути укладена у даному провадженні, оскільки інкримінованим ОСОБА_4 злочином шкоду завдано лише суспільним інтересам.

Обставиною, що пом`якшує покарання ОСОБА_4 згідно ст.66 КК України, є те, що обвинувачений щиро розкаявся у вчиненому. Обставин, що обтяжують покарання судом не встановлено.

Судом досліджені матеріали, які характеризують ОСОБА_4 ,який є раніше не судимим, має постійне місце проживання, одружений, офіційно працевлаштований, на обліку у лікаря психіатра та лікаря нарколога не перебуває, має на утриманні двох малолітніх дітей..

Суд шляхом проведення опитування сторін кримінального провадження переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді. При цьому, судом з`ясовано, що ОСОБА_4 повністю усвідомлює зміст укладеної з прокурором угоди про визнання винуватості, характер обвинувачення, щодо якого визнає себе винуватим, цілком розуміє свої права, визначені ст.474 ч.4 п.1 КПК України, а також наслідки укладення, затвердження даної угоди, передбачені ст.473 ч.2 КПК України, та наслідки її не виконання, передбачені ст.476 КПК України.

Судом встановлено, що умови угоди не суперечать вимогам Кримінального процесуального Кодексу та Кримінального Кодексу України, інтересам суспільства, а кримінальне провадження свідчить про наявність фактичних підстав для визнання винуватості, а тому суд дійшов висновку про наявність підстав для затвердження угоди про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченим ОСОБА_4 .

Долю речових доказів суд вирішує відповідно до вимог ст. 100 КПК України.

Керуючись ч.3 п.1 ст.314, ст.ст.373, 374, 475 КПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Затвердити угоду від 29.01.2021 року по кримінальному провадженні № 32021080000000015 від 26.01.2021 року про визнання винуватості, укладену між прокурором Запорізької обласної прокуратури та обвинуваченим ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , визнати винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.205-1, ч.2 ст.205-1 КК України та призначити узгоджене сторонами угоди покарання :

-за ч.1 ст.205-1 КК України (в редакції Закону на момент вчинення правопорушення) у вигляді штрафу у розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 850,00 грн. (вісімсот п`ятдесят гривень).

- за ч.2 ст.205-1 КК України (в редакції Закону на момент вчинення правопорушення) у вигляді штрафу у розмірі 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 17000,00 грн. (сімнадцять тисяч гривень).

На підставі ч.1 ст.70 КК України шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим призначити ОСОБА_4 остаточне покарання у вигляді штрафу у розмірі 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 17000,00 грн. (сімнадцять тисяч гривень).

Речові докази: печатка ТОВ«Запоріжторг-2017»(кодЄДРПОУ 41260782) 1шт.,печатка ТОВ«Компанія Верфест»(кодЄДРПОУ 42752216) 1шт.,печатка ТОВ«Ілакс» (кодЄДРПОУ 42877033) 1шт.,диск зелектронними ключамиТОВ «Гроторг»-1шт.-знищити, довідкавід 08.10.2019для ТО«ѳналоа» наданаАТ «Сбербанк»на 1арк.у 2прим.,заява-договір№Т137-013078812від ТО«ѳналоа» доАТ «Сбербанк»на 15арк.,договір №3078812/137/980про проведеннявкладних операційв рамкахДоговору щодобанківського обслуговуваннявід 08.10.2019між ТО«ѳналоа» таАТ «Сбербанк»на 2арк.,довідка просистему гарантуваннявкладів фізичнихосіб 1арк.,розписка проотримання стартовихключів тасертифікатів доСистеми дистанційногобанківського обслуговуванняклієнтів IFOBSвід 08.10.2019 1арк.,додаток №1до Заяви-Договору№Т137-013078812на 2арк.,рішення одноосібногоучасника №3ТОВ «Сіналоа»від 02.09.2020на 1арк.,рішення учасника№08-01/2020ТОВ «Верфест»від 15.01.2020на 1арк.,наказ №1ТОВ «КомпаніяВерфест» від15.01.2019на 1арк.,довідка ТОВ«Компанія Верфест»від ПуАТ«КБ «Акордбанк»на 1арк.,договір банківськогорахунку № PRUO-300519/005-30від 30.05.2019між ПуАТКБ «Акордбанк»та ТОВ«Компанія Верфест»з додатками 6арк.,договір пророзрахункове обслуговуваннябанківських рахунківза допомогоюсистем дистанційногообслуговування №KBUO-300519/005-30додатками 3арк.,заява пропроведення перевіркита реєстраціюособи ТО«ѳналоа» -1арк.,лист ТО«ѳналоа» -1арк.,наказ від30.04.2020ТОВ «Сіналоа»-1арк.,бланк листаТОВ «Сіналоа»з реквізитамипідприємства 1арк.,копія рішенняучасника №1ТОВ «Сіналоа»від 30.04.2020 1арк.,копії паспортагромадянина Українита довідкипро присвоєнняідентифікаційного номера ОСОБА_23 на 2арк.,копії паспортагромадянина Українита карткифізичної особи-платникаподатків ОСОБА_24 на 2арк.,рішення учасника№ 08-11/2019ТОВ «Сіналоа»від 08.11.2019на 1арк.;довіреністьвід 08.11.2019на ім`я ОСОБА_25 від директораТОВ «Сіналоа» ОСОБА_4 на 1арк.;сім-карткамобільного оператора«Vodafon»№ НОМЕР_1 -1шт.;сім-карткамобільного оператора«Київстар» № НОМЕР_2 -1шт.;сім-карткамобільного оператора«Djuice» № НОМЕР_1 -1шт.-залишити вматеріалах кримінальногопровадження,банківська картка«Sportbank»№ НОМЕР_3 1шт.;банківськакартка «Monobank»№ НОМЕР_4 1шт.;банківськакартка «ГлобусБанк» № НОМЕР_5 1шт.-повернути законномуволодільцю,копія паспортагромадянина України ОСОБА_26 на 2арк.;копіякартки фізичноїособи-платникаподатків ОСОБА_27 на 1арк.;копіяпаспорта громадянинаУкраїни ОСОБА_28 на 1арк.;копіїпаспорта громадянинаУкраїни такартки фізичноїособи-платникаподатків ОСОБА_29 на 1арк.;копіїпаспорта громадянинаУкраїни такартки фізичноїособи-платникаподатків ОСОБА_30 на 3арк.-залишити в матеріалах кримінального провадження, статут ТОВ«Запоріжторг-2017»на 12арк.;довіреність від 05.05.2017 на ім`я ОСОБА_4 від директора ТОВ «Запоріжторг-2017» на 1 арк.- залишити в матеріалах кримінального провадження, мобільний телефон Самсунг повернути законному володільцю,

Запобіжний захід не обирався.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Вирок може бути оскаржений до Запорізького апеляційного суду через Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя протягом тридцяти днів з дня проголошення вироку:

1)обвинуваченим, виключно з підстав: призначення судом покарання, суворішого, ніж узгоджене сторонами угоди; ухвалення вироку без його згоди на призначення покарання; невиконання судом вимог, встановлених частинами четвертою, шостою, сьомою статті 474 цього Кодексу, в тому числі не роз`яснення йому наслідків укладення угоди;

2)прокурором виключно з підстав: призначення судом покарання, менш суворого, ніж узгоджене сторонами угоди; затвердження судом угоди у провадженні, в якому згідно з частиною четвертою статті 469 цього Кодексу угода не може бути укладена.

Копію вироку суду негайно після його проголошення вручити обвинуваченому та прокурору.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 94916051
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку