open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Єдиний унікальний номер: 378/91/21

Провадження № 3/378/44/21

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.02.2021 року смт. Ставище

Суддя Ставищенського районного суду Київської області Скороход Т. Н., розгля-нувши матеріали, які надійшли від Відділення поліції № 5 Білоцерківського РУП ГУНП в Київській області, про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жительки АДРЕСА_1 , раніше до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 184 КУпАП не притягувалася, за ч. 1 ст. 184 КУпАП,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 всупереч ч. 1 ст. 12 Закону України „Про охорону дитинства ухиляється від виконання покладених на неї батьківських обов`язків щодо створення належних умов життя та розвитку своєї малолітньої дитини, а саме: в період часу з середини листопада 2020 року по 26 січня 2021 року була відсутня за місцем свого проживання, не приймала участі у вихованні дочки ОСОБА_2 , 2019 року народження, не піклувалася про її здоров`я, фізичний, духовний і моральний розвиток, чим вчинила правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 1 ст. 184 КУпАП.

В суді ОСОБА_1 свою вину визнала, підтвердила обставини, які зазначені в протоколі про адміністративне правопорушення, зазначивши, що не піклувалася про дочку, оскільки її мати ОСОБА_3 , з якою проживає дитина не дозволяла їй бачитися з дочкою. На даний час вона піклується про дочку, більше таке не повториться, просить провадження по справі закрити в зв`язку з малозначимістю.

Частиною 1 ст. 184 КУпАП передбачена відповідальність батьків або осіб, що їх замінюють за ухилення від виконання передбачених законодавством обов`язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей.

Суд на підставі перевірки та належної оцінки зібраних по справі доказів, дійшов висновку про доведеність вини ОСОБА_1 у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 184 КУпАП.

Вина останньої у скоєнні вищевказаного адмінправопорушення, крім того, об`єктивно підтверджуються даними протоколу про адміністративне правопорушення серії АПР18 № 208307 від 26 січня 2021 року (а.с. 1), заявою ОСОБА_3 від 26 січня 2021 року (а.с. 2), письмовими поясненнями ОСОБА_3 , ОСОБА_1 від 26 січня 2021 року (а.с. 4-6).

Обставиною, що пом`якшує відповідальність ОСОБА_1 за адміністративне правопорушення, є щире розкаяння винної.

Обставин, що обтяжують відповідальність ОСОБА_1 за адміністративне правопорушення, не встановлено.

Враховуючи, що ці дії ОСОБА_1 були вчинені вперше, вона задовільно характеризується за місцем проживання, має на утриманні неповнолітню дитину, що свідчить про можливість визнання вчиненого нею правопорушення малозначимим і можливість досягти виховних цілей без застосування засобів адміністративного впливу, а також враховуючи щире розкаяння винної, відсутність у порушника стійких антисуспільних намірів та антигромадської установки, вважаю можливим звільнити ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності, обмежившись усним зауваженням, а справу провадженням закрити в зв`язку з малозначимістю вчиненого адміністративного правопорушення.

Керуючись ст.ст. 22, 284 КУпАП,-

ПОСТАНОВИВ:

Визнати ОСОБА_1 винуватою у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 184 КУпАП.

Закрити справу про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 184 КУпАП в зв`язку з малозначимістю вчиненого адміністративного правопорушення, звільнивши її від адміністративної відповідальності.

Оголосити ОСОБА_1 усне зауваження.

На постанову може бути подана апеляційна скарга до апеляційного суду Київської області через Ставищенський районний суд Київської області протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Суддя Т. Н. Скороход

Джерело: ЄДРСР 94776980
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку