open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 758/14/21

У Х В А Л А

05 лютого 2021 року м. Київ

Подільський районний суд м. Києва у складі

головуючого судді - Якимець О. І.,

за участю секретаря судових засідань Гайдай К. В.,

учасники справи:

позивач ОСОБА_1 не викликався,

відповідач Акціонерне товариство «Перший український міжнародний банк» - представник не викликався,

треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: приватний виконавець виконавчого округ м. Київ Клітченко О. А., приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Хара Н. С. - не викликались,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві заяву позивача ОСОБА_1 про проведення судового засідання у режимі відеоконференції у справі № 758/14/21 за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариство «Перший український міжнародний банк», треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: приватний виконавець виконавчого округ м. Київ Клітченко О. А., приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Хара Н. С. про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконання,

в с т а н о в и в :

у провадженні суду перебуває вищевказана справа.

03 лютого 2021 року на електронну адресу суду надійшла заява від позивача ОСОБА_1 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів, у зв`язку з перебуванням сторони позивача поза межами м. Києва та поширенням на території України респіраторної хвороби COVID-19, що ставить під загрозу життя та здоров`я учасників справи. З метою реалізації процесуальних права та обов`язків у даній справі, просить клопотання задовольнити.

У судове засідання учасники справи не викликались для вирішення заявленого питання.

На підставі ч. 2 ст. 247 Цивільного процесуального кодексу України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного запису не здійснювалось.

Відповідно до ч. ч. 3, 4 ст. 212 Цивільного процесуального кодексу України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Наказом Державної судової адміністрації України від 08.04.2020 № 169 затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, технічні вимоги для доступу у Системі та зразок заяви про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Відповідно до п. 1 розділу ІІІ цього Порядку для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, наведеним в додатку 1 до цього Порядку.

Згідно з п. 2 розділу ІІ Порядку Система відеоконференцзв`язку (далі - Система) - комплекс технічних засобів та програмного забезпечення « EasyCon », що забезпечує проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку.

Відповідно до п.п. 2 розділу ІІІ цього Порядку, учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, зразок якої наведено в додатку 2 до цього Порядку, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

В заяві учасник справи обов`язково вказує: назву суду; номер судової справи; дату та час судового засідання, в якому учасник бажає взяти участь в режимі відеоконференції; своє прізвище, ім`я та по-батькові; свій статус в судовій справі; електронну адресу, яка використана їм для реєстрації в Системі; номер телефону для зв`язку із судом.

Відповідно до п.5 розділу І Порядку № 169 ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Дослідивши матеріали справи, розглянувши заявлене клопотання, суд прийшов до переконання, що на час подання заяви про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції позивач зареєстрований з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua, а також відсутність перешкод для проведення відеоконференції за участю позивача поза межами приміщення суду з використанням системи відеоконференцзв`язку "ЕasyСon", беручи до уваги дію карантину на території України, враховуючи необхідність участі позивача в розгляді справи для повного та об`єктивного вирішення справи, з метою прискорення судового розгляду справи та усунення перешкод в її розгляді, пов`язаних із неможливістю прибуття сторін в підготовче засідання, суд вважає за необхідне провести підготовче засідання призначене на 15 лютого 2021 року о 12 год. 00 хв. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, а заяву задовольнити.

Керуючись ст. ст. 212, 258-261, 353 Цивільного процесуального кодексу України, суд

п о с т а н о в и в :

заяву позивача ОСОБА_1 про проведення підготовчого засідання у режимі відеоконференції у справі № 758/14/21- задовольнити.

Провести підготовче засідання, яке призначено на 15 лютого 2021 року о 12 год. 00 хв., у справі за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариство «Перший український міжнародний банк», треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: приватний виконавець виконавчого округ м. Київ Клітченко О. А., приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Хара Н. С. про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконання, у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням системи відеоконференцзв`язку "ЕasyСon" за участю позивача ОСОБА_1 .

Попередити учасників справи, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали направити позивачу ОСОБА_1 - для відома та виконання, іншим учасникам справи - для відома.

У відповідність до ст. 353 ЦПК України, ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала підписана суддею 05 лютого 2021 року.

Суддя О. І. Якимець

Джерело: ЄДРСР 94709254
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку