open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 761/44672/16-к

Провадження № 1-кп/761/280/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 червня 2020 року

Шевченківський районний суд м.Києва в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , захисника ОСОБА_4 , обвинуваченого ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в приміщенні Шевченківського районного суду м. Києва кримінальне провадження №12016100100011922 по обвинуваченню

ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина Російської Федерації, непрацючого, неодруженого, проживаючого без реєстрації: АДРЕСА_1 ,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.121 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

Шевченківським районним судом м.Києва розглядається кримінальне провадження №12015100100003681 по обвинуваченню ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.121 КК України.

В судовому засіданні захисником ОСОБА_4 та обвинуваченим ОСОБА_5 заявлено клопотання про направлення до Міністерства Юстиції України для витребування шляхом направлення доручення до Міністерства Юстиції Російської Федерації в порядку міжнародного співробітництва інформації щодо громадянства обвинуваченого ОСОБА_5 , дати та місця народження ОСОБА_5 , місця навчання ОСОБА_5 , даних про притягнення ОСОБА_5 до кримінальної відповідальності на території Російської Федерації, даних про місце реєстрації ОСОБА_5 , а саме: чи був зареєстрований та проживаючий ОСОБА_5 за адресою: Російська Федерація, Кіровська область, м. Кіров, оскільки ОСОБА_5 не має можливості надати такі відомості, можливості отримати такі фактичні дані самостійно стороною захисту вичерпані.

Прокурор в судовому засіданні не заперечував про направлення запиту до Міністерства Юстиції України для витребування шляхом направлення доручення до Міністерства Юстиції Російської Федерації в порядку міжнародного співробітництва інформації щодо обвинуваченого ОСОБА_5 з метою встановлення особи обвинуваченого.

З обвинувального акту вбачається, що обвинувачений ОСОБА_5 є громадянином Російської Федерації.

10 листопада 1994 року Верховною Радою України ратифіковано Конвенцію про правову допомогу та правові відносини в цивільних, сімейних та кримінальних справах 1993 року (далі-Конвенція), яка набула чинності 14 квітня 1995 року і застосовується у відносинах України з Республікою Білорусь, Азербайджанською Республікою, Республікою Узбекистан, Російською Федерацією, Республікою Казахстан, Республікою Таджикістан, Республікою Вірменія, Киргизькою Республікою, Республікою Молдова, Грузією,Туркменістаном.

Відповідно до ч.1 ст.4 Конвенції установи юстиції Договірних сторін надають правову допомогу у цивільних, сімейних і кримінальних справах відповідно до положень Конвенції.

Стаття 5 Конвенції передбачає,що при виконанні цієї Конвенції компетентні установи юстиції Договірних Сторін взаємодіють одна з одною через свої центральні органи,якщо тільки цією Конвенцією не встановлений інший порядок взаємодії.

Відповідно до ст. 6 Конвенції Договірні Сторони надають одна одній правову допомогу шляхом виконання процесуальних і інших дій,передбачених законодавством запитуваної Договірної Сторони,зокрема складання і пересилання документів,їх вручення.

Відповідно до ч.1 ст.551 КПК України суд, прокурор або слідчий за погодженням з прокурором надсилає до уповноваженого (центрального) органу України запит про міжнародну правову допомогу у кримінальному провадженні, яке він здійснює.

Відповідно до пп.9 п.3 Положення про Міністерство юстиції України, яке затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 2 липня 2014 року №228, одним з основних завдань Мін`юсту є здійснення міжнародно-правового співробітництва, забезпечення дотримання і виконання зобов`язань, узятих за міжнародними договорами України з правових питань.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст.135, 323, 551 КПК України, Конвенцію про правову допомогу та правові відносини в цивільних, сімейних та кримінальних справах 1993 року, суд,-

У Х В А Л И В :

Надіслати запит (доручення) до Міністерства юстиції України про міжнародну правову допомогу шляхом направлення запитів (доручення) до Міністерства Юстиції Російської Федерації в порядку міжнародної співпраці інформації:

-від Федеральної МіграційноїСлужби Росії (101000, Російська Федерація, м. Москва, Чистопрудний бульвар, 12-А): чи є ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 громадянином Російської Федерації?;

-від Міністерства юстиціїРосійської Федерації (119991, Російська Федерація, м. Москва, вул. Житня, 14): дата та місце народження ОСОБА_5 (ймовірно 26.09.1986 року)?;

-від Міністерства наукита вищоїосвіти РосійськоїФедерації (125993, м. Москва, вул. Тверська, 11): чи навчався ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 в навчальних закладах Російської Федерації, яких саме та який період, а також чи навчалася дана особа у Кіровській музичній академії, період часу та чи завершила навчання;

-від Міністерства ВнутрішніхСправ РосійськоїФедерації (109004, Російська Федерація, м. Москва, вул. Станіславського, 12/14): чи притягався ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 до кримінальної відповідальності, якщо так то коли, ким та за яке кримінальне правопорушення?

-від Федеральної МіграційноїСлужби Росії (101000, Російська Федерація, м. Москва, Чистопрудний бульвар, 12-А): за якою адресою на даний час зареєстрований ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 та чи був зареєстрований в м. Кіров Кіровської області Російській Федерації?.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 94641225
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку