open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 308/12024/20

3/308/6897/20

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29 січня 2021 року м. Ужгород

Суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Крегул М.М., розглянувши матеріали справи про адміністративне правопорушення, що надійшли з Ужгородського РВП Ужгородського ВП ГУНП в Закарпатській області про притягнення до адміністративної відповідальності відносно ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованої в АДРЕСА_1 , мешканки АДРЕСА_2 , за ст. 44-3 КУпАП, -

В С Т А Н О В И В:

Згідно з протоколом про адміністративне правопорушення серії ВАБ №050716 від 03.11.2020 року вбачається, що 03.11.2020 року о 13 год. 40 хв., гр. ОСОБА_1 , зайшла у магазин, який знаходиться в АДРЕСА_3 , без захисної маски та распіратора, чи мпорушила вимоги розділу 10 п. 1 постанови КМУ № 1641 від 22.07.2020 року, чим вчинила правопорушення, передбаченест. 44-3 КУпАП.

Відповідно дост. 245 КУпАПзавданнями провадження в справах про адміністративні правопорушення є: своєчасне, всебічне, повне й об`єктивне з`ясування обставин кожної справи, вирішення її в точній відповідності із законом, забезпечення виконання винесеної постанови, а також виявлення причин та умов, що сприяють вчиненню адміністративних правопорушень, запобігання правопорушенням, виховання громадян у дусі додержання законів, зміцнення законності.

Вивчивши надані матеріали справи, суддя доходить висновку, що справу слід повернути до Ужгородського РВП Ужгородського ВП ГУНП в Закарпатській області.

21 листопада 2020 року набрав чинності Закон України № 1000 IX від 06 листопада 2020 року «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню короновірусної хвороби (COVID-19)».Статтю 44-3 КУпАПдоповнено частиною другою такого змісту: «Перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно тягне за собою накладення штрафу від десяти до п`ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян» .

Даним Законом пом`якшено відповідальність за дії, які ставляться у вину ОСОБА_1 .

Згідно із ч.2ст. 8 КУпАПзакони, які пом`якшують або скасовують відповідальність за адміністративні правопорушення, мають зворотну силу, тобто поширюються і на правопорушення, вчиненні до видання цих законів.

Крім того, відповідно до ст.ст.219,222,236 КУпАПсправи про адміністративні правопорушення, передбачені ч.2ст. 44-3 КУпАПпідвідомчі органами санітарно епідеміологічної служби, органами поліції та виконавчими комітетами сільських, селищних міських рад.

Розгляд вказаних правопорушень у судах згідност. 221 КУпАПне передбачено.

Відповідно до ч.3ст. 8 КУпАПпровадження в справах про адміністративні правопорушення ведеться на підставі закону, що діє під час і за місцем розгляду справи про правопорушення.

Відповідно до ч. 1 ст. 256 КУпАП у протоколі про адміністративне правопорушення зазначаються: дата і місце його складення, посада, прізвище, ім`я, по батькові особи, яка склала протокол; відомості про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності (у разі її виявлення); місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення; нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення; прізвища, адреси свідків і потерпілих, прізвище викривача (за його письмовою згодою), якщо вони є; пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності; інші відомості, необхідні для вирішення справи. Якщо правопорушенням заподіяно матеріальну шкоду, про це також зазначається в протоколі.

З наведених підстав справа підлягає поверненню до Ужгородського РВП Ужгородського ВП ГУНП в Закарпатській області для належного оформлення протоколу про адміністративне правопорушення із зазначення частинистатті 44-3 КУпАП, за якою кваліфікуються дії ОСОБА_1 та надсилання органові (посадовій особі), уповноваженому розглядати справу про адміністративне правопорушення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.8,254,256,277,278 КУпАП, суддя,-

П О С Т А Н О В И В:

Справупро адміністративне правопорушення з протоколом щодо ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 про притягнення її до адміністративної відповідальності заст.44-3 КУпАПповернути до Ужгородського районного відділення поліції Ужгородського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Закарпатській області для належного оформлення та надсилання органові (посадовій особі), уповноваженому розглядати справу про адміністративне правопорушення.

Суддя Ужгородського

міськрайонного суду М.М. Крегул

Джерело: ЄДРСР 94534317
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку