open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

№ 207/178/21

№ 1-кс/207/45/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 січня 2021 року Баглійський районний суд м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області у складі:

слідчого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Кам`янське клопотання старшого слідчого Південного ВП Кам`янського ВП ГУ НП України у Дніпропетровській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення огляду,

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий Південного ВП Кам`янського ВП ГУ НП України у Дніпропетровській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором Дніпродзержинської місцевої прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , в якому просить надати дозвіл слідчим СВ Південного ВП Кам`янського ВП ГУНП в Дніпропетровській області, а саме: майору поліції ОСОБА_5 , капітану поліції ОСОБА_3 , старшому лейтенанту поліції ОСОБА_6 , майору поліції ОСОБА_7 , лейтенанту поліції ОСОБА_8 , оперативним працівникам СКП Південного ВП Кам`янського ВП ГУНП в Дніпропетровській області, а саме: майору поліції ОСОБА_9 , капітану поліції ОСОБА_10 , старшому лейтенанту поліції ОСОБА_11 , капітану поліції ОСОБА_12 , старшому лейтенанту поліції ОСОБА_13 , старшому лейтенанту поліції ОСОБА_14 , старшому лейтенанту поліції ОСОБА_15 , старшому лейтенанту поліції ОСОБА_16 , лейтенанту поліції ОСОБА_17 , лейтенанту поліції ОСОБА_18 , лейтенанту поліції ОСОБА_19 , майору поліції ОСОБА_20 за участю спеціалістів Державної екологічної інспекції Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області), на проведення огляду території за адресою: м. Кам`янське, вул. Чайковського, 3Ж, з метою документування ознак забруднення земельної ділянки, вилучення речових доказів для подальшого забезпечення судової екологічної експертизи.

В обґрунтування заявленого клопотання, слідчий посилається на те, що до ЧЧ Південного ВП надійшла заява від інспектора Державної екологічної інспекції в Дніпропетровській області гр. ОСОБА_21 , зі змісту якої встановлено, що 15.12.2020 року інспекторів державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області не допустили до перевірки до TOB «ТК «Дніпротранснафта» за адресою: Дніпропетровська область, м. Кам`янське, вул. Чайковського, 3Ж, на якому згідно Припису ДЕІ у Дніпропетровській області (вих. № 4-12540-3-3 від 29.11.2018 року) та Акту, складеного за результатами проведення планового заходу державного нагляду (контролю) щодо додержання суб`єктом господарювання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів № 682/3/18 від 23.11.2018 року, виявленні порушення природоохоронного законодавства, а саме: в порушення ст.ст. 44, 70, 105 Водного Кодексу України, ст.164 Земельного Кодексу України, ст. 20-2 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», ст.ст. 8, 11 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» територія підприємства не охоплена зливовою каналізацією, зливові води відводяться по рельєфу місцевості, не вжито заходи попередження забруднення зливової поверхні території підприємства, контроль кількості та якості стічних вод не ведеться, заходи з охорони водних ресурсів та земель не здійснюється, крім цього, в порушення ст. 33 Закону України «Про відходи», ст.ст. 44, 96,105 Водного Кодексу України, ст. 35 Закону України «Про охорону земель», ст. 164 Земельного Кодексу України, ст. 20-2 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», ст.ст. 8,11 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» на території виробничого майданчика виявлено вигрібну яму, підтверджуючи документи та інформацію щодо видалення та утилізації рідких нечистот з вигрібної ями не надано, контроль за станом та впливом вигрібної ями на ґрунти та підземні водоносні горизонти не здійснюється, інші дозвільні документи з цього приводу відсутні.

Таким чином, службові особи TOB «ТК «Дніпротранснафта» (код 37425507) за адресою: Дніпропетровська область, м. Кам`янське, вул. Чайковського, 3Ж, під час господарської діяльності, вчиняють дії з забруднення або псування земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров`я людей або довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, що створює небезпеку для життя, здоров`я людей чи довкілля.

За даним фактом 30.12.2020 року СВ Південного ВП Кам`янського ВП були внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020040780001292, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 239 КК України.

Враховуючи вищевикладене, виникла необхідність в проведенні огляду території за адресою: м. Кам`янське, вул. Чайковського, 3Ж разом із спеціалістами Державної екологічної інспекції.

В судовому засіданні слідчий надав пояснення з підстав, зазначених у клопотанні та просив його задовольнити.

Вивчивши додані до клопотання матеріали, заслухавши думку слідчого, слідчий суддя приходить до висновку про те, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

В силу ч.1, ч.2 ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Частиною 5 та 7 вказаної статті передбачено, що при проведенні огляду дозволяється вилучення лише речей і документів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу. Усі вилучені речі і документи підлягають негайному огляду і опечатуванню із завіренням підписами осіб, які брали участь у проведенні огляду. У разі якщо огляд речей і документів на місці здійснити неможливо або їх огляд пов`язаний з ускладненнями, вони тимчасово опечатуються і зберігаються у такому вигляді доти, доки не буде здійснено їх остаточні огляд і опечатування.

Відповідно до ч.1, ч.2 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Огляд проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 233, 234, 237, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчим СВ Південного ВП Кам`янського ВП ГУНП в Дніпропетровській області, а саме: майору поліції ОСОБА_5 , капітану поліції ОСОБА_3 , старшому лейтенанту поліції ОСОБА_6 , майору поліції ОСОБА_7 , лейтенанту поліції ОСОБА_8 , оперативним працівникам СКП Південного ВП Кам`янського ВП ГУНП в Дніпропетровській області, а саме: майору поліції ОСОБА_9 , капітану поліції ОСОБА_10 , старшому лейтенанту поліції ОСОБА_11 , капітану поліції ОСОБА_12 , старшому лейтенанту поліції ОСОБА_13 , старшому лейтенанту поліції ОСОБА_14 , старшому лейтенанту поліції ОСОБА_15 , старшому лейтенанту поліції ОСОБА_16 , лейтенанту поліції ОСОБА_17 , лейтенанту поліції ОСОБА_18 , лейтенанту поліції ОСОБА_19 , майору поліції ОСОБА_20 за участю спеціалістів Державної екологічної інспекції Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області), дозвіл на проведення огляду території за адресою: м. Кам`янське, вул. Чайковського, 3Ж, з метою документування ознак забруднення земельної ділянки, вилучення речових доказів для подальшого забезпечення судової екологічної експертизи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 94482825
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку