open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 472/875/20

Справа № 472/875/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"18" січня 2021 р. смт. Веселинове

Веселинівський районний суд Миколаївської області у складі:

головуючого судді Чаричанський П.О.,

при секретарі Фігурської К.М.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

представника відповідача ОСОБА_3

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду смт. Веселинове Миколаївської області цивільну справу за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 , третя особа: Служба у справах дітей Веселинівської селищної ради Веселинівського району Миколаївської області про визначення місця проживання малолітньої дитини біля матері,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Веселинівського районного суду Миколаївської області знаходиться цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_4 до ОСОБА_5 , третя особа: служба у справах дітей Веселинівської селищної ради Веселинівського району Миколаївської області про визначення місця проживання малолітньої дитини біля матері.

В підготовчому судовому засіданні представник позивача ОСОБА_2 заявила клопотання про заміну третьої особи - орган опіки та піклування Веселинівської селищної ради Миколаївської області. Клопотання обґрунтовано наступним чином, зважаючи на приєднання Подільської сільської ради Веселинівського району Миколаївської області до Веселинівської селищної ради Миколаївської області (відповідно до рішення Веселинівської селищної ради ІІ сесії 9 скликання №1 від 09.12.2020 року розпочато процедуру реорганізації Подільської сільської ради шляхом її приєднання до Веселинівської селищної ради) та зважаючи на те, що 06.12.2020 року набув чинності Закон №1009-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій», і відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України №719-р від 12 червня 2020 року «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Миколаївської області», до складу Веселинівської територіальної громади входить населений пункт с. Поділля Веселинівського району Миколаївської області через це - територіально повноваження органу опіки та піклування вже не виконує орган опіки та піклування Веселинівської РДА.

Позивач ОСОБА_1 підтримала дане клопотання.

Представник відповідача ОСОБА_3 не заперечувала проти задоволення клопотання.

Відповідач ОСОБА_5 не з`явився до зали судового засідання, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Представник третьої особи Служби у справах дітей Веселинівської селищної ради Веселинівського району Миколаївської області не з`явився.

Розглянувши матеріали справи, суд прийшов до висновку про необхідність замінити третю особу службу у справах дітей Веселинівської селищної ради Веселинівського району Миколаївської області на орган опіки та піклування Веселинівської селищної ради Миколаївської області.

Згідно ч.4 ст.19 Сімейного кодексу України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

Згідно ч.1 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Враховуючи вищевикладене, з метою повного та об`єктивного розгляду справи, суд дійшов висновку, що заявлене представником позивача ОСОБА_2 клопотання про заміну сторони у справі підлягає задоволенню.

Згідно ч. 5 ст. 19 СК України Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Керуючись ст. ст. 46, 47, 48, 53, 260 ЦПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представник позивача ОСОБА_2 про заміну третьої особи - задовольнити.

Замінити у цивільній справі за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 , третя особа: служба у справах дітей Веселинівської селищної ради Веселинівського району Миколаївської області про визначення місця проживання малолітньої дитини біля матері, третю особу - орган опіки та піклування Веселинівської селищної ради Веселинівського району Миколаївської області (місцезнаходження: 57001, Миколаївська область Веселинівський район, смт. Веселинове, вул.. Мозолевського,14).

Копію ухвали надіслати третій особі - органу опіки та піклування Веселинівської селищної ради Веселинівського району Миколаївської області.

Зобов`язати представника позивача ОСОБА_2 направити органу опіки та піклування Веселинівської селищної ради Веселинівського району Миколаївської області копію позовної заяви з доданими до неї документами, а докази такого направлення надати суду.

Зобов`язати орган опіки та піклування Веселинівської селищної ради Веселинівського району Миколаївської області надати висновок, щодо доцільності визначення місця проживання малолітньої дитини ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , біля матері.

Ухвала може бути оскаржена до Миколаївського апеляційного суду через Веселинівський районний суд Миколаївської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Веселинівського районного суду Миколаївської областіП. О. Чаричанський

Джерело: ЄДРСР 94307675
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку