open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ПІВДЕННО-ЗАХІДНИЙ

АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

_____________________________________________________________________________________________

У Х В А Л А

про повернення апеляційної скарги

21 січня 2021 рокум. ОдесаСправа № 923/512/20Південно-західний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого судді: Аленіна О.Ю.

суддів: Бєляновського В.В., Богатиря К.В.

розглянувши апеляційну скаргу Фермерського господарства "Селена"

на рішення Господарського суду Херсонської області від 21.10.2020

по справі №923/512/20

за позовом Фермерського господарства "Селена"

до Акціонерного товариства "Херсонобленерго"

про скасування рішення комісії Херсонського МВКО

та за зустрічним

позовом Акціонерного товариства "Херсонобленерго"

до Фермерського господарства "Селена"

про стягнення 83 602 грн 93 коп

ВСТАНОВИВ

Рішенням Господарського суду Херсонської області від 21.10.2020 відмовлено у задоволенні позовних вимог Фермерського господарства "Селена" за основним позовом, задоволено позовні вимоги АТ "Херсонобленерго" за зустрічним позовом у повному обсязі, стягнуто з Фермерського господарства "Селена" на користь Акціонерного товариства Херсонобленерго 83 602,93 грн вартості електричної енергії, не облікованої внаслідок порушення ПРРЕЕ по Акту про порушення №134179 від 14.04.2020 та 2102 грн витрат по сплаті судового збору

До Південно-західного апеляційного господарського суду надійшла апеляційна скарга Фермерського господарства "Селена" на вищевказане рішення Господарського суду Херсонської області від 21.10.2020.

Ухвалою Південно-західного апеляційного господарського суду від 23.12.2020 апеляційну скаргу залишено без руху. Визначено апелянту усунути встановлені судом при поданні апеляційної скарги недоліки протягом 10 днів з дня вручення апелянту ухвали про залишення апеляційної скарги без руху.

У відповідності до рекомендованого повідомлення про вручення поштового відправлення від 30.12.2020 дана ухвала була отримана апелянтом 05.01.2021.

Проте, станом на час винесення даної ухвали недоліки встановлені судом апеляційної інстанції при поданні апеляційної скарги скаржником не усунуті, а саме не надано доказів сплати судового збору за подання апеляційної скарги у встановленому законом порядку та розмірі, надсилання позивачеві копії апеляційної скарги і доданих до неї документів, які в останнього відсутні, листом з описом вкладення та заяву про поновлення строку подання апеляційної скарги із обґрунтуванням поважності причин пропуску такого строку.

Відповідно до п.2 ст.260 ГПК України до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 258 цього Кодексу, застосовуються положення статті 174 цього Кодексу.

Згідно з п.4 ст.174 ГПК України якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Про вказані наслідки апелянта було повідомлено в ухвалі Південно-західного апеляційного господарського суду від 23.12.2020.

За таких обставин апеляційна скарга Фермерського господарства "Селена" на ухвалу Господарського суду Херсонської області від 21.10.2020 по справі №923/512/20 підлягає поверненню скаржнику.

Відповідно до ч. 8 ст. 260 ГПК України копія ухвали про повернення апеляційної скарги надсилається учасникам справи у порядку, визначеному статтею 242 цього Кодексу. Скаржнику надсилається копія ухвали про повернення апеляційної скарги разом з апеляційною скаргою та доданими до скарги матеріалами. Копія апеляційної скарги залишається в суді апеляційної інстанції.

Керуючись ст. 174, 234, 258, 260 Господарського процесуального кодексу України, колегія суддів

УХВАЛИЛА:

Повернути апеляційну скаргу Фермерського господарства "Селена" на ухвалу Господарського суду Херсонської області від 21.10.2020 по справі №923/512/20.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями і може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного Суду.

Додаток: апеляційна скарга з додатками на адресу Фермерського господарства "Селена".

Головуючий суддяАленін О.Ю.

СуддяБєляновський В.В.

СуддяБогатир К.В.

Джерело: ЄДРСР 94285591
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку