open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 579/2162/20

2-о/579/41/21

Р І Ш Е Н Н Я

і м е н е м У к р а ї н и

20 січня 2021 року Кролевецький районний суд Сумської області

в складі: головуючого судді Кибець І.А.

присяжних Романенко О.В.

Петренко С.М.

за участі секретаря Сірої С.І.

заявника ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Кролевці справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Яровська сільська рада Кролевецького району Сумської області, про оголошення фізичної особи померлою,-

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою про оголошення фізичної особи померлою, мотивуючи свої вимоги тим, що його рідний брат ОСОБА_2 , з жовтня 2017 року пішов з дому та з цього часу зв`язок з ним втрачений, місце його знаходження не відоме. В зв`язку з цим, згідно РС №0448 категорії «Розшук» з 06 листопада 2017 року його брат ОСОБА_2 знаходиться в державному розшуку Дніпровського управління поліції ГУНП в м.Києві, як безвісно зникла особа. У брата сім`ї та дітей не було. Заявник є спадкоємцем та бажає оформити спадщину і отримати свідоцтво про право на спадщину, але для цього необхідно мати свідоцтво про смерть брата. Оголошення ОСОБА_2 , померлим необхідно для оформлення спадщини. Заявник просить суд оголосити ОСОБА_2 померлою.

В судовому засіданні заявник підтримав свої вимоги та просить суд оголосити ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця села Погребки Кролевецького району Сумської області, померлим.

Представник зацікавленої особи Яровської сільської ради Кролевецького району Сумської області в судове засідання не зявився, будучи належним чином повідомлений, надав заяву про розгляд справи у його відсутність.

Як вбачається з копії свідоцтв про народження серія НОМЕР_1 . видане 14 грудня 1957 року Погребським РАЦС та серія НОМЕР_2 , видане 04 травня 1961 року Локнянським бюро РАЦС Кролевецького району ОСОБА_1 є рідним братом ОСОБА_2 (а.с.10-11).

Згідно довідки від 11.11.2020 року №375-02-13, Яровської сільської ради Кролевецького району сумської області, ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 дійсно зареєстрований за адресою АДРЕСА_1 . З 11 жовтня 2017 року на території сільської ради не проживає, місце знаходження його не відоме (а.с.12).

Згідно довідок від 17.11.2020 року та від 11.01.2021 року відділення поліції №1 (м.Кролевець) Конотопського районного відділу поліції ГУНП в Сумській області, ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з 06 листопада 2017 року знаходиться в державному розшуку Дніпровського управління поліції ГУНП в м.Києві, як безвісно зникла особа, станом на 11.01.2021 року місце знаходження розшукуваного не встановлено.

Матеріалами справи встановлено, що ОСОБА_2 , з жовтня 2017 року пішов з дому та з цього часу зв`язок з ним втрачений, місце його знаходження не відоме, знаходиться в державному розшуку. сім`ї та дітей у ОСОБА_2 немає. ОСОБА_1 є спадкоємцем та бажає оформити спадщину і отримати свідоцтво про право на спадщину, але для цього необхідно мати свідоцтво про смерть брата. Оголошення ОСОБА_2 , померлим необхідно для оформлення спадщини.

Відповідно до ст.46 ЦК України фізична особа може бути оголошена судом померлою, якщо у місці її постійного проживання немає відомостей про місце її перебування протягом трьох років, а якщо вона пропала безвісти за обставин, що загрожували її смертю або дають підставу припускати її загибель від певного нещасного випадку- протягом шести місяців.

Оскільки ОСОБА_2 визнаний безвісно відсутнім, ніяких відомостей тривалий час від нього не надійшло, суд вважає за необхідне заяву задовольнити та визнати ОСОБА_2 померлим.

На підставі викладеного, керуючись ст.46 ЦК України, ст.ст. 293, 294, 308 ЦПК України,-

в и р і ш и в:

Заяву ОСОБА_1 , зареєстрованого за місцем проживання та проживаючого: 41300, Сумська область, Кролевецький район, с.Ярове, РНОКПП НОМЕР_3 , заінтересована особа Яровська сільська рада Кролевецького району Сумської області, місцезнаходження: 41337, Сумська область, Кролевецький район, с.Ярове, задовольнити.

Оголосити ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , свідоцтво про народження серія НОМЕР_1 , видане 14 грудня 1957 року Погребським РАЦС, уродженця села Погребки Кролевецького району Сумської області, померлим.

Рішення суду може бути оскаржено безпосередньо до Судової палати у цивільних справах апеляційного суду Сумської області, шляхом подачі апеляційної скарги протягом 30 днів з дня проголошення. В разі проголошення вступної та резолютивної частини або розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, в той же строк з дня складання повного судового рішення.

До початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга подається учасниками справи через Кролевецький районний суд Сумської області.

Рішення суду набирає законної сили в порядку ст.273 ЦПК України.

Повне рішення суду складено 20 січня 2021 року.

Суддя І. А. Кибець

Джерело: ЄДРСР 94277246
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку