open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 127/25932/20

Провадження № 3/127/9064/20

П О С Т А Н О В А

ІМ ЕН ЕМ УК РА ЇН И

15.01.2021року суддяВінницького міськогосуду Вінницькоїобласті ФедчишенС.А.розглянувши справупро адміністративнеправопорушення стосовно ОСОБА_1 , уродженки міста Вінниці, громадянина України, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , ІПН НОМЕР_1 , за ч.1ст. 212-10 Кодексу України про адміністративні правопорушення, -

В С Т А Н О В И В:

Згідно протоколу про адміністративне правопорушення 25.10.2020 р. о 10:38год, по вул. Соборна, 51А в м. Вінниця за приміщенням ресторану «Макдональдз» ОСОБА_1 не вжив заходів, щодо усунення агітаційної реклами, тим саме проводив передвиборчу агітацію поза строками, в порушенні ч.2 ст. 57 Виборчого кодексу України.

В судовому засіданні ОСОБА_1 вину у вчиненні правопорушення не визнав, зазначив, що він агітаційну продукцію у вигляді банерів з надписом «Вінниці потрібен ОСОБА_2 Політична партія Адвокат Захистить Електорат» не виготовляв, на будівлі за адресою АДРЕСА_2 не розміщав, дана будівля йому на праві власності не належить. Хто саме розмістив і коли був розміщений цей банер йому не відомо, чи повідомлялася територіальна виборча комісія про виготовлення та розміщення даного банеру йому не відомо. Чому банер не знятий та передвиборна агітація не закінчилася о 24 годині останньої п`ятниці перед днем голосування, тобто о 0 год. 00 хвилин 24 жовтня 2020 року йому також невідомо, так як він, хоч і зареєстрований кандидатом у депутати Вінницької міської ради, включених до єдиного та територіальних виборчих списків Вінницької партійної організації Політичної Партії «Адвокат», на перших місцевих виборах 25 жовтня 2020 року, але не є керівником Вінницької обласної партійної організації Політичної партії «Адвокат», не є відповідальною особою щодо організації проведення виборчого процесу від політичної партії і координації виборчого процесу з Вінницькою міською територіальною виборчою комісією Вінницького району Вінницької області. Передвиборчу агітацію не вів.

Заслухавши пояснення ОСОБА_1 , дослідивши наявні у матеріалах справи докази, а саме: протокол про адміністративне правопорушення серії АПР 18 № 197145 від 26.10.2020р., рапорт ст. інспектора сектору дізнання Вінницького ВП ГУНП у Вінницькій області Паламарчука С. від 25.10.2020р., пояснення ОСОБА_1 від 26.10.2020р., фотознімки, суд приходить до висновку про відсутність в діях ОСОБА_1 ознак адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 212-10 КУпАП, виходячи з наступного.

Відповідно до ч.1ст.9 КУпАП, невід`ємною ознакою складу адміністративного правопорушення є вина особи у його вчиненні, яку зумовлює, зокрема, наявність реальної можливості не вчинити дії або відвернути наслідки, які складають об`єктивну сторону правопорушення.

Згідно ч.1ст.212-10 КУпАП, відповідальність настає за здійснення проведення передвиборної агітації, агітації з референдуму особою, участь якої в агітації заборонена законом, проведення агітації поза строками, встановленими законом, чи в місцях, що заборонені законом, проведення агітації у формах та засобами, що суперечатьКонституціїабо законам України, або інше порушення встановлених законом обмежень щодо ведення агітації, крім випадків, передбачених частиною другою цієї статті,статтями 212-9,212-13та212-14цього Кодексу, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Разом з тим, ознаки правопорушення, яке, на думку начальника СДОН ВП ВВП ГУНП у Вінницькій області Науменко В.В., вчинено ОСОБА_1 , про що зазначено у протоколі, не підтверджено належними та допустимими доказами, які доводять наявність реальних дій щодо розміщення такої політичної агітації, докази які б доводили про те, що ОСОБА_1 було відомо про те, що така агітація розміщена, і не доведено наявність реальної можливості не вчинити дії не проводити агітацію поза строками, встановленими законом, або відвернути наслідки, які складають об`єктивну сторону правопорушення.

Крім того, у відповідності до частини 11 статті 60 Закону України «Про місцеві вибори» передвиборні агітаційні матеріали знімаються з 24 години останньої п`ятниці, що передує дню голосування, відповідними службами місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Відповідно до ч. 1ст. 247 КУпАПпровадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю за відсутності події і складу адміністративного правопорушення.

За таких обставин, суд приходить до висновку про відсутність в діях ОСОБА_1 , складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1ст.212-10 КУпАП, в зв`язку з чим провадження у справі підлягає закриттю.

Керуючись ст.ст. 23-24, 27, 33-35, 268, 283-285КУпАП, суддя,-

П О С Т А Н О В И В :

Провадження у справі про адміністративне правопорушення стосовно ОСОБА_1 закрити за відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1ст.212-10 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Постанова може бути оскаржена до Вінницького апеляційного суду протягом 10 днів з дня його винесення.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 94271867
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку