open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

125/62/21

3/125/29/2021

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20.01.2021 м. Бар Вінницької області

Суддя Барського районного суду Вінницької області Салдан Ю.О., дослідивши матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянки України, керівника ПП «Вертикаль-Л», яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 , за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 163-4 КУпАП, -

УСТАНОВИЛА :

До Барського районного суду Вінницької області 18.01.2021 року, надійшли матеріали від Жмеринської ОДПІ Головного управління ДПС у Вінницькій області за вихідним № 17 від 18.01.2021 року, про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за частиною 1 статті 163-4 КУпАП.

Згідно із протоколом про адміністративне правопорушення № 17 від 18.01.2021 року, який складений головним державним ревізор-інспектором відділу перевірок податкових агентів управління податкового аудиту ГУ ДПС у Вінницькій області Матковським В. А., ОСОБА_1 ставиться за вину те, що вона порушила підпункт 168.1.4, підпункт 168.1.5 пункту 168.1 статті 168, підпункт «а» пункту 176.2 статті 176 та відповідно до пункту 2.1.4, пункту 16 підрозділу 10 «Інші перехідні положення» розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VI, недотримання встановлених строків сплати (перерахування) до бюджету узгодженого податкового зобов`язання з податку на доходи фізичних осіб самостійно визначеного платником податку за період з 01.01.17 по 23.11.20 в сумі 797,74 грн.

Приписамистатті 278 КУпАПвизначено, що орган (посадова особа) при підготовці до розгляду справи про адміністративне правопорушення повинен вирішити, серед іншого, й питання про те, чи правильно складено протокол та інші матеріали справи про адміністративне правопорушення (пункт 2).

Відповідно до пункту 5, 15, 16 розділу ІІ наказу МФУ «Про затвердженняІнструкції зоформлення органамидоходів ізборів матеріалівпро адміністративніправопорушення» № 566 від 02.07.2016 року, усі реквізити Протоколу заповнюються розбірливим почерком державною мовою. Не допускаються закреслювання або виправлення відомостей, що заносяться до Протоколу, а також внесення додаткових записів після того, як Протокол підписаний особою, відносно якої він складений. До Протоколудолучаються матеріали,що підтверджуютьфакт вчиненняадміністративного правопорушення,та документи,що можутьсвідчити прообставини,які пом`якшуютьабо обтяжуютьвідповідальність особи(занаявності).Кожний документповинен матисвої реквізити(дату,назву,підписи тощо),містити достовірнуінформацію тавідповідати вимогамзаконодавства Українипро адміністративніправопорушення. Якщо розгляд справ про адміністративне правопорушення віднесено до відання інших органів, належно оформлений Протокол надсилається органу, уповноваженому розглядати адміністративну справу, протягом трьох днів з дня його реєстрації. До Протоколу додаються інші матеріали справи, які є в наявності в органах доходів і зборів та які підтверджують факт вчинення адміністративного правопорушення.

Порядок засвідчення копій документів регулюється Національним стандартом України «Державна уніфікована система документації. Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлювання документів ДСТУ 4163-2003», затвердженим наказом Держспоживстандарту України від 07 квітня 2003 року № 55 (далі - ДСТУ 4163-2003), та Правилами організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях, затверджениминаказом Міністерства юстиції України від 18 червня 2015 року № 1000/5(далі - Правила № 1000/5).

Згідно з пунктом 8 глави 10 Розділу ІІ Правил № 1000/5 копія набуває юридичної сили лише в разі її засвідчення в установленому порядку. Напис про засвідчення копії складається зі слів "Згідно з оригіналом", назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів (ініціалу імені) та прізвища, дати засвідчення копії. Напис про засвідчення копії скріплюється відбитком печатки відповідного структурного підрозділу установи або печатки "Для копій". У випадках, визначених законодавством, копії документів засвідчуються відбитком печатки установи. На лицьовому боці у верхньому правому куті першого аркуша документа проставляється відмітка "Копія".

Під час підготовки до розгляду справи судом встановлено, що до протоколу про адміністративне правопорушення долучено акт Головного управління ДПС у Вінницькій області, який є єдиним документом, що може підтвердити факт вчинення правопорушення. Однак копія зазначеного акта належним чином не засвідчена, а також виготовлена настільки неякісно, що унеможливлює прочитання змісту документа і позбавляє суд можливості встановити факти, викладені в цьому акті.

На підставі наведеного суддя дійшла висновку, що справу про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за частиною 1 статті 163-4 КУпАП необхідно повернути до Головного управління ДПС у Вінницькій області для належного оформлення.

Керуючись ст. ст. 256, 278 КУпАП, суддя

П О С Т А Н О В И Л А:

Справу про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за частиною 1 статті 163-4 КУпАП повернути до Жмеринської ОДПІ Головного управління ДПС у Вінницькій області для належного оформлення.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.О.Салдан

Джерело: ЄДРСР 94271137
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку