open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 766/18819/20

н/п 3/766/2138/21

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 січня 2021 року суддя Херсонського міського суду Херсонської області Рєпін К.К., дослідивши матеріали справи про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 172-14 КУпАП, щодо ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 -

встановив:

До Херсонського міського суду Херсонської області надійшов протокол про адміністративне правопорушення від 20.11.2020 року щодо ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Згідно протоколу, ОСОБА_1 проходячи військову службу за контрактом, 20.09.2020 року перебуваючи на посаді начальника 8-го спортивного клубу та будучи військовослужбовцем, діючи умисно, протиправно, всупереч інтересам служби на порушення своїх статутних обов`язків, приписів законів та інструкцій, дав незаконну вказівку підлеглому військовослужбовцю - черговому 8 спортивного клубу мічману ОСОБА_2 за пустити на територію спортивного клубу у м. Херсоні по вул. Острівське шосе, 32-а майора ОСОБА_3 на особистому транспорті разом зі своєю сім`єю та підлеглим військовослужбовцем солдатом ОСОБА_4 без оформлення відповідних одноразових перепусток та внесення їх даних до книги відвідувачів клубу, чим вчинив перевищення віськовою службовою особою службових повноважень, тобто умисно вчинив дії, які явно виходять за межі наданих йому повноважень, тобто адміністративне правопорушення, передбачене, ч. 2 ст. 172-14 КУпАП.

ОСОБА_1 та його захисник Пасічніченко О.П. у судове засідання не з`явилась про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Захисник Пасічніченко О.П. надав до суду заяву у якій просив адміністративний матеріал повернути прокурору на доопрацювання, це питання вирішити без його участі.

Відповідно дост. 278 КУпАПпри підготовці до розгляду справи про адміністративне правопорушення суддя повинен перевірити правильність складення протоколу та інших матеріалів справи про адміністративне правопорушення.

Відповідно дост. 256 КУпАПу протоколі про адміністративне правопорушення зазначаються: дата і місце його складення, посада, прізвище, ім`я, по батькові особи, яка склала протокол; відомості про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності (у разі її виявлення); місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення; нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення; прізвища, адреси свідків і потерпілих, прізвище викривача (за його письмовою згодою), якщо вони є; пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності; інші відомості, необхідні для вирішення справи. Якщо правопорушенням заподіяно матеріальну шкоду, про це також зазначається в протоколі.

Як зазначено у протоколі про адміністративне правопорушення 18.11.2020 року кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 КК України закрито на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України, виявлені ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-14 КУпАП.

Разом з тим, в матеріалах справи відсутня постанова про закриття кримінального провадження.

Крім того, згідно наказу Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 07.04.2003 № 55 затверджено Національний стандарт України Вимоги до оформлювання документівДСТУ 4163-2003.Пункт 5.27 даного стандарту зазначає, що відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів Згідно з оригіналом, назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії.

Разом з тим, додані до протоколу копії документів належним чином не завірені, а саме відсутня відмітка про засвідчення копії документа, що складається зі слів Згідно з оригіналом, назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії.

За таких обставин, враховуючи, що під час складання протоколу про адміністративне правопорушення допущено неповноту, що унеможливлює його розгляд, вважаю за необхідне матеріали справи про адміністративне правопорушення направити для належного оформлення.

Керуючись ст.ст.256, 268,277,278 КУпАП, суддя, -

постановив:

Матеріал про адміністративне правопорушення щодо ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 - повернути до Військової прокуратури Херсонського гарнізону Південного регіону України.

Постанова оскарженню не підлягає.

СуддяК. К. Рєпін

Джерело: ЄДРСР 94247649
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку