open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 318/2522/20

Номер провадження №3/318/1/2021

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04.01.2021 року м. Кам`янка-Дніпровська

Суддя Кам`янсько-Дніпровського районного суду Запорізької області Васильченко В.В., розглянувши матеріали адміністративної справи, які надійшли з Виконавчого комітету Водянської сільської ради Кам`янсько-Дніпровського району Запорізької області, відносно ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , не працює, який зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 ,

про притягнення до адміністративної відповідальності зач. 1 ст. 197 КУпАП, -

ВСТАНОВИВ:

Згідно протоколу про адміністративне правопорушення № 1 від 10.12.2020 року о 08 год. 25 хв. виконавчий комітет Водянської сільської ради звернувся до гр.. ОСОБА_1 , який проживає АДРЕСА_1 , без паспорта. Не вчасно подав документи на отримання паспорта громадянина України, чим порушив п. 18 Положення про паспорт громадянина України.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1ст. 219 КУпАПВиконавчі комітети (а в населених пунктах, де не створено виконавчих комітетів, - виконавчі органи, що виконують їх повноваження) сільських, селищних, міських рад розглядають справи про адміністративні правопорушення, передбачені частиною другою статті 44-3, статтями 92, 99 (якщо правопорушення вчинено громадянином), статтею 104, частинами першою, третьою та шостою статті 122 (в частині порушення правил зупинки, стоянки транспортних засобів у межах відповідного населеного пункту, зафіксованого в режимі фотозйомки (відеозапису), статтями 127-2, 141, 142, 152, частинами першою - п`ятою та восьмою статті 152-1, статтею 159, статтею 175-1 (за порушення, вчинені у місцях, заборонених рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради), статтею 179, статтею 180 (крім справ щодо батьків неповнолітніх або осіб, які їх замінюють), частиною четвертою статті 181, частиною першою статті 182, статтями 183, 197, 198 цього Кодексу.

Оскільки відповідно до приписів ч. 1 статті 219 КУпАПсправи про адміністративні правопорушення, відповідальність за які передбаченач. 1 ст.197КУпАП « Проживання без паспорта громадянина України або без реєстрації місця проживання» не підсудні, не підвідомчі і не відносяться до юрисдикції Кам`янсько-Дніпровського районного суду, а натомість така категорія справ є підвідомчою відповідно до ч.1ст.219КУпАП виключно виконавчими комітетами (а в населених пунктах, де не створено виконавчих комітетів, - виконавчі органи, що виконують їх повноваження) сільським, селищним, міським радам, а відтак суддя Кам`янсько-Дніпровського районного суду Запорізької області позбавлений можливості вирішити по суті справу (протокол) про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 зач. 1 ст.197 КУпАП, а тому матеріали вказаної справи на підставі ст.ст.219,276КУпАП необхідно повернути до Виконавчого комітету Водянської сільської ради Кам`янсько-Дніпровського району Запорізької області для усунення недоліків.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про необхідність повернення адміністративного матеріалу до Виконавчого комітету Водянської сільської ради Кам`янсько-Дніпровського району Запорізької області для направлення його для розгляду належному органу, а саме: Водянській об`єднаній територіальній громаді Кам`янсько-Дніпровського району Запорізької області.

Керуючись ст.ст.197,219,276 КУпАП, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний матеріал про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ч.1 ст.197КУпАПповернути до Виконавчого комітету Водянської сільської ради Кам`янсько-Дніпровського району Запорізької області для направлення його для розгляду належному органу, а саме: Водянській об`єднаній територіальній громаді Кам`янсько-Дніпровського району Запорізької області.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Васильченко

Джерело: ЄДРСР 94242864
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку