open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 536/28/21

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 січня 2021 року Кременчуцький районний суд Полтавської області у складі головуючої судді Даніліної Ж.О., за участю секретаря Таран І.О., особи, яка притягається до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , потерпілого ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань у приміщенні суду адміністративний матеріал, який надійшов з Кременчуцького районного відділення поліції Кременчуцького відділу поліції Головного Управління Національної поліції в Полтавській області Національної поліції України про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, паспорт серії НОМЕР_1 , виданий 17.08.1999 Кременчуцьким РВ УМВС України в Полтавській області, працює на ПП «Королівський Смак», зареєстрований та фактично проживає за адресою: АДРЕСА_1 , за вчинення правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 1732 Кодексу України про адміністративні правопорушення, суд

ВСТАНОВИВ:

07.01.2021 о 02 год. 00 хв. за місцем проживання, за адресою: АДРЕСА_1 , ОСОБА_1 вчинив сімейну сварку зі своїм батьком під час якої виражався нецензурною лайкою.

Таким чином ОСОБА_1 вчинив адміністративне правопорушення, передбачене частиною1 статті 1732 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

В судовому засіданні ОСОБА_1 у скоєному правопорушенні вину визнав.

Потерпілий ОСОБА_2 в судовому засіданні підтвердив факт вчинення ОСОБА_1 відносно нього психологічного насильства.

Заслухавши пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілого, дослідивши матеріали справи, суд установив наступне.

Відповідно до статті 280 Кодексу Українипро адміністративніправопорушення орган (посадова особа) при розгляді справи про адміністративне правопорушення зобов`язаний з`ясувати: чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна дана особа в його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, чи є обставини, що пом`якшують і обтяжують відповідальність, чи заподіяно майнову шкоду, а також з`ясувати інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Частиною 1 статті 1732 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачено адміністративну відповідальність за вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, тобто умисне вчинення будь-яких діянь (дій або бездіяльності) фізичного, психологічного чи економічного характеру (застосування насильства, що не спричинило тілесних ушкоджень, погрози, образи чи переслідування, позбавлення житла, їжі, одягу, іншого майна або коштів, на які потерпілий має передбачене законом право, тощо), внаслідок чого могла бути чи була завдана шкода фізичному або психічному здоров`ю потерпілого, а так само невиконання термінового заборонного припису особою, стосовно якої він винесений, або неповідомлення уповноваженим підрозділам органів Національної поліції України про місце свого тимчасового перебування в разі його винесення.

Вина ОСОБА_1 у вчиненні правопорушення за обставин, наведених у протоколі про адміністративне правопорушення серії ВАБ №293808, складеного 07 січня 2021 року інспектором СРПП №1 Кременчуцького РВП КВП старшим лейтенантом поліції Харченко В.А., крім особистого визнання вини, підтверджується також наступними доказами, оціненими судом у їх взаємозв`язку та сукупності:

? протоколом про прийняття заяви від потерпілого ОСОБА_2 про кримінальне правопорушення та іншу подію про те, що 07.01.2021 близько о 02 год. 00 хв. додому прийшов син ОСОБА_1 у стані алкогольного сп`яніння і почав сваритися нецензурною лайкою;

? письмовими поясненнями ОСОБА_2 в яких він зазначив, що 07.01.2021 близько о 02 год. 00 хв. додому прийшов його син і вчинив сімейну сварку під час якої висловлювався нецензурною лайкою та погрожував фізичною розправою, створюючи при цьому психологічний тиск;

? письмовими поясненнями ОСОБА_1 в яких він підтверджує, що прийшовши додому 07.01.2021 близько 02 год. 00 хв., у стані алкогольного сп`яніння, вчинив домашнє насильство відносно свого батька, а саме кричав та погрожував фізичною розправою;

? рапортом старшого інспектора-чергового Кременчуцького районного відділення поліції Кременчуцького ВП ГУНП в Полтавській області Литвиненка П.Г. в якому зазначено, що 07.01.2021 о 02 год. 45 хв. надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що за адресою: АДРЕСА_1 , син заявника, перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння вчинив сварку. Прибувши на місце події було встановлено всі обставини викладені у повідомленні.

З урахуванням викладеного вище, суд вважає доведеною вину ОСОБА_1 у вчиненні домашнього насильства, а тому його дії правильно кваліфіковані за частиною 1 статті 1732 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відповідно до вимог статті 33 Кодексу України про адміністративні правопорушення при призначенні стягнення суд, враховує характер правопорушення, особу правопорушника, а також обставину, що пом`якшує відповідальність.

Обставини, що пом`якшують відповідальність особи, що притягається до адміністративної відповідальності відсутні.

Обставини, що обтяжують відповідальність особи, що притягається до адміністративної відповідальності, відсутні.

На підставі викладеного, суд дійшов висновку про необхідність призначення ОСОБА_1 стягнення у виді штрафу, в межах санкції закону за вчинене ним правопорушення.

Керуючись частиною 1 статті 1732, статтями 283, 284, 308 Кодексу України про адміністративні правопорушення, суд

ПОСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 1732 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накласти адміністративне стягнення у виді штрафу на користь держави у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 170 грн 00 коп.

Штраф підлягає добровільній сплаті протягом 15 днів з дня вручення копії постанови, а у разі оскарження такої постанови не пізніше як через 15 днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення.

У разі несплати правопорушником штрафу у зазначений строк, у порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу за вчинення адміністративного правопорушення з правопорушника стягується подвійний розмір штрафу у сумі 340 грн 00 коп.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь держави судовий збір у розмірі 454 грн.

На постанову може бути подано апеляційну скаргу до Полтавського апеляційного суду через Кременчуцький районний суд Полтавської області протягом 10 днів з моменту винесення постанови.

Суддя Даніліна Ж. О.

Джерело: ЄДРСР 94228790
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку