open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 490/8691/20

н\п 2-зз/490/27/20

Центральний районний суд м. Миколаєва

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 січня 2021 року м. Миколаїв

Центральний районний суд м. Миколаєва у складі:

головуючого - судді Черенкова Н.П.,

при секретарі судового засідання - Баришнікової І.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення у цивільній справі №2-5-224/2003 за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про поділ спільного майна подружжя, -

В С Т А Н О В И В :

У вересні 2001 року ОСОБА_2 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_1 про поділ спільно нажитого майна в шлюбі.

Ухвалою Центрального районного суду м. Миколаєва від 19.12.2001 року заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову шляхом арешту та заборони КП «Миколаївське МБТІ» реєстрації, а державним нотаріальним конторам, біржам та приватним нотаріусам оформлення будь-яких угод, предметом яких є квартири АДРЕСА_1 та АДРЕСА_2 та гараж, який знаходиться в підвалі будинку АДРЕСА_3 задоволено.

Рішенням Центрального районного суду м. Миколаєва від 20.10.2003 року позов ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про поділ спільного майна подружжя задоволено частково, виділено у власність ОСОБА_1 квартиру АДРЕСА_2 , визнавши за ним право власності на вказане майно.

17.11.2007 року ОСОБА_1 отримав свідоцтво про право власності на вище вказану квартиру.

Посилаючись на вищевикладене, заявник просить суд скасувати вище зазначені заходи забезпечення позову, а саме зняти арешт та заборону на майно.

Дослідивши надані докази, суд при вирішені справи виходить з такого.

Відповідно доч.ч. 1,2ст.158 ЦПК Українисуд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи. Клопотання про скасування заходів забезпечення позову розглядається в судовому засіданні не пізніше п`яти днів з дня надходження його до суду.

Згідно ч.7 ст.158 ЦПК України, у разі ухвалення судом рішення про задоволення позову заходи забезпечення позову продовжують діяти протягом дев`яноста днів з дня набрання вказаним рішенням законної сили або можуть бути скасовані за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Згідно п. 10 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 22 грудня 2006 року №9 «Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову», заходи забезпечення позову мають тимчасовий характер і діють до виконання рішення суду, яким закінчується розгляд справи по суті.

Відповідно дост.317 ЦК Українивласникові належать права володіння, користування та розпорядження своїм майном.

Згідно ст. 319 ЦК України власник володіє, користується, розпоряджається своїм майном на власний розсуд.

Відповідно дост. 321 ЦК України право власності є непорушним. Ніхто не може бути протиправно позбавлений цього права чи обмежений у його здійсненні.

Статтею 391ЦК України передбачено право власника майна вимагати усунення перешкоду здійснення ним права користування та розпорядження своїм майном.

З огляду на те, що рішенням Центрального районного суду м. Миколаєва у справі №2-5-224/2003 від 20.10.2003 року позовні вимоги ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про поділ спільного майна подружжя задоволено частково, а ухвалене рішення набрало законної сили, відповідно необхідність у накладенні арешту та заборони КП «Миколаївське МБТІ» реєстрації, а державним нотаріальним конторам, біржам та приватним нотаріусам оформлення будь-яких угод, предметом яких є квартири АДРЕСА_1 та АДРЕСА_2 та гараж, який знаходиться в підвалі будинку АДРЕСА_3 відпала, а тому вжиті заходи забезпечення цього ж позову підлягають скасуванню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.158,260,261 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення у цивільній справі №2-5-224/2003 за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про поділ спільного майна подружжя - задовольнити.

Скасувати заходи забезпечення позову шляхом арешту та заборони КП «Миколаївське МБТІ» реєстрації, а державним нотаріальним конторам, біржам та приватним нотаріусам оформлення будь-яких угод, предметом яких є квартири АДРЕСА_1 та АДРЕСА_2 та гараж, який знаходиться в підвалі будинку АДРЕСА_3 , що накладені ухвалою Центрального районного суду м. Миколаєва від 19.12.2001 року у справі №2-5-224/2003.

Ухвала суду про скасування заходів забезпечення позову, вжитих судом, або про відмову в скасуванні забезпечення позову може бути оскаржена до Миколаївського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її постановлення.

Повний текст ухвали складено 14 січня 2021 року.

Суддя Н.П. Черенкова

Джерело: ЄДРСР 94221230
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку