open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

№ справи687/1044/20

№2-о/687/7/2021

УХВАЛА

18 січня 2021 року Чемеровецький районний суд

Хмельницької області в складі:

головуючого судді - Борсука В.О.,

з участю присяжних - Овчарука В.В., Похно С.В.,

з участю секретаря - Цугель Т.В.,

з участю представника заявника - Кучмія М.В.,

з участю заявника - ОСОБА_1 ,

розглянувши у судовому засіданні в смт. Чемерівці цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Чемеровецької районної державної адміністрації Хмельницької області про визнання фізичною особи недієздатною та призначення опікунства,

В С Т А Н О В И В:

Угрудні 2020року заявницязвернулася всуд ззаявою заінтересована особа: Орган опіки та піклування Чемеровецької районної державної адміністрації Хмельницької області про визнання фізичною особи недієздатною та призначення опікунства.

Представник заявника та заявник всудовезасіданняз`явилися, заявлені вимоги підтримали та представник заявника - ОСОБА_2 зявив клопотання про призначення по справі амбулаторної судово-психіатричної експертизи, а також просить замінити по справі заяінтересовану особу - Орган опіки та піклування Чемеровецької районної державної адміністрації Хмельницької області на Орган опіки та піклування Чемеровецької селищної ради Хмельницької області.

Представник заінтересованої особи в судове засідання не з`явився, однак про час та місце розгляду справи повідомлений у встановленому законом порядку.

Відповідно дост.298 ЦПК України, суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоровя фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судовопсихіатричну експертизу.

Для повного, всебічного та об`єктивного розгляду даної справи, суд рахує за необхідне призначити по справі амбулаторну судово-психіатричну експертизу.

Відповідно до ч.1ст. 56 ЦК України, органами опіки та піклування є районні, районні в містах Києві та Севастополі державні адміністрації, виконавчі органи міських, районних у містах, сільських, селищних рад.

Відповідно до ч.3ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Враховуючи вищенаведені норми закону, а також той факт, що суд не розпочав розгляд справи по суті, суд вважає за можливе задовольнити вищезазначене клопотання та замінити у справі заінтересовану особу з Органу опіки та піклування Чемеровецької районної державної адміністрації Хмельницької області на Орган опіки та піклування Чемеровецької селищної ради Хмельницької області.

Керуючись ст.ст. 143-145 ЦПК України,

постановив :

Клопотання представника заявника задовольнити.

Замінити у справі заінтересовану особу Орган опіки та піклування Чемеровецької районної державної адміністрації Хмельницької області, на Орган опіки та піклування Чемеровецької селищної ради Хмельницької області (смт.Чемерівці, вул Центральна, 40 Хмельницької області).

Призначити амбулаторну судово-психіатричну експертизу ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жительці с.Боднарівка Чемеровецького району Хмельницької області на вирішення якого поставити наступні питння:

1. Чи страждає ОСОБА_3 психічним захворюванням і якщо страждає, то яким?

2. Якщо ОСОБА_3 не може розуміти значення своїх дій та керувати ними, то на який строк її може бути визнано недієздатною?

3. Чи в силу свого психічного стану ОСОБА_3 потребує стороннього догляду?

4. Чи здатна ОСОБА_3 з`являтися у судове засідання та особисто давати пояснення по суті?

Проведення експертизи доручити експертам Хмельницької обласної психіатричної лікарні №1.

Провадження у справі на час проведення експертизи - зупинити.

Суд попереджає експертів про їх відповідальність за завідомо неправдивий висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладених на нього обов`язків.

Заінтересованій особі у даній справі надається право подати на адресу суду заперечення на подану заяву у строк до 01.02.2021 року, які мають відповідати вимогам, визначеним ч.3-5 ст.178 ЦПК України.

Копія заперечення та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) їх до суду.

Ухвала може бути оскаржена до Хмельницької апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Борсук В.О.

Присяжні Похно С.В.

Овчарука В.В.

Джерело: ЄДРСР 94219305
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку