open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 521/21958/20

Провадження № 2-н/521/84/21

СУДОВИЙНАКАЗ

16 січня 2021 року місто Одеса

Суддя Малиновського районного суду міста Одеси Мирончук Н.В. розглянула заяву про видачу судового наказу за заявою Акціонерного Товариства «ДТЕК Одеські електромережі» (65031, м. Одеса, вул. М. Боровського 28 Б) про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за спожиту електричну енергію з ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ) у розмірі 1507 (одна тисяча п`ятсот сім) грн. 94 коп., 3 (три) відсотки річних в сумі 92 (дев`яносто дві) грн. 29 коп., інфляційних витрат у розмірі 142 (сто сорок дві) грн. 01 коп. та витрат по сплаті судового збору за подання заяви про видачу судового наказу у розмірі 210 (двісті десять) грн. 20 коп.

Згідно ст. ст. 67, 68, 162 Житлового кодексу України, ст. 815 Цивільного кодексу України,ст. 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», від 24.06.2004 року №1875 - IVмешканець (споживач) повинен здійснювати оплату за надані йому житлово-комунальні послуги своєчасно.

Проте свої зобов`язання боржник не здійснює, внаслідок чого, станом на сьогоднішній день виникла заборгованість в сумі 1507 (одна тисяча п`ятсот сім) грн. 94 коп..

Відповідно дост. 615 Цивільного кодексу України, одностороння відмова від зобов`язання не звільняє винну сторону від відповідальності за порушення зобов`язання.

Відповідно дост. 160 ЦПК України, судовий наказ є особливою формою судового рішення про стягнення з боржника грошових коштів або витребування майна за заявою особи, якій належить право такої вимоги.

Відповідно до ч. 3ст. 161 ЦПК України, судовий наказ може бути видано, якщо: заявлено вимогу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та 3 відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості.

Згідност. 526 ЦК України, зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимогЦивільного кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Відповідно дост. 625 ЦК України, боржник, який прострочив виконання грошового зобов`язання, на вимогу кредитора зобов`язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

Керуючись ст. ст.66,67,68,162 Житлового кодексу України,ст. ст. 526, 625 ЦК України, ст. ст.3,160 - 161, 168 ЦПК України, -

НАКАЗУЮ:

Стягнути з ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ) на користь Акціонерного Товариства «ДТЕК Одеські електромережі» (65031, м. Одеса, вул. М. Боровського 28 Б, р/р: НОМЕР_2 ТВБВ № 10015/0604 філії Одеського обласного управління АТ «Ощадбанк», МФО 328845, ЄДРПОУ 00131713) заборгованість за спожиту електричну енергію у розмірі 1507 (одна тисяча п`ятсот сім) грн. 94 коп., 3 (три) відсотки річних в сумі 92 (дев`яносто дві) грн. 29 коп., інфляційних витрат у розмірі 142 (сто сорок дві) грн. 01 коп. та витрат по сплаті судового збору за подання заяви про видачу судового наказу у розмірі 210 (двісті десять) грн. 20 коп.

Копію судового наказу направити боржникові на його адресу рекомендованим листом із повідомленням про вручення. Одночасно з копією судового наказу боржникові надсилається копія заяви стягувача про видачу судового наказу разом з доданими до неї документами.

Днем отримання боржником копії судового наказу є день його вручення боржнику.

Судовий наказ оскарженню в апеляційному порядку не підлягає, проте може бути скасований у порядку, передбаченомурозділом ІІ ЦПК України.

Боржник має право протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування до суду, який його видав.

При цьому, суд роз`яснює боржнику, що заява про скасування судового наказу подається в суд у письмовій формі та має містити: найменування суду, до якого подається заява; повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) заявника і боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України заявника та боржника, реєстраційний номер облікової картки платника податків заявника та боржника (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта заявника та боржника для фізичних осіб - громадян України; ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) представника боржника, якщо заява подається представником, його місце проживання або місцезнаходження; наказ, що оспорюється; зазначення про повну або часткову необґрунтованість вимог стягувача. Заява підписується боржником або його представником. До заяви про скасування судового наказу додаються: документ, що підтверджує сплату судового збору; документ, що підтверджує повноваження представника боржника, якщо заява подається таким представником; клопотання про поновлення пропущеного строку, якщо заява подається після спливу строку, передбаченого частиною першою цієї статті.

У разі подання неналежно оформленої заяви про скасування судового наказу суддя постановляє ухвалу про її повернення без розгляду не пізніше двох днів з дня її надходження до суду.

У разі ненадходження до суду заяви від боржника про скасування судового наказу протягом п`яти днів після закінчення строку на її подання судовий наказ набирає законної сили.

Судовий наказ може бути пред`явлений до виконання протягом трьох років.

Суддя: Н.В. Мирончук

Джерело: ЄДРСР 94215715
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку