open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 324/272/20

Провадження № 2-о/324/7/2021

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 січня 2021 року Пологівський районний суд Запорізької області у складі:

головуючого судді Каретник Ю.М.,

присяжних Панченка С.П., Кузнєцової Л.С.,

при секретарі Савченко Н.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в місті Пологи матеріали цивільної справи за заявою ОСОБА_1 про оголошення фізичної особи померлою,

В С Т А Н О В И В:

На розгляді в Пологівському районному суді Запорізької області перебуває зазначена цивільна справа.

Представник заявника адвокат Рощупкін С.В. 11 січня 2021 року подав до суду клопотання про залучення до участі у справі в якості заінтересованої особи Пологівської міської ради Пологівського району Запорізької області, код ЄДРПОУ 20516504, місцезнаходження: 70608, Запорізька область, м.Пологи, вул.Єдності, буд.24. В обґрунтування даного клопотання він зазначив, що Пологівська міська рада Пологівського району Запорізької області в силу ст.1277 ЦК України може, зокрема, виступити в якості позивача у справі про визнання спадщини відумерлою.

У судове засідання, призначене на 13 годину 00 хвилин 11 січня 2021 року, заявник та її представник адвокат Рощупкін С.В. не з`явилися, але представник заявника звернувся до суду із заявою про проведення судового засідання без його участі та без участі заявника ОСОБА_1 . Також він підтримав клопотання про залучення до участі у справі в якості заінтересованої особи Пологівської міської ради Пологівського району Запорізької області та просив його задовольнити.

Відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши клопотання про залучення до участі у справі в якості заінтересованої особи Пологівської міської ради Пологівського району Запорізької області, суд встановив наступне.

Згідно із ч.4 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Відповідно до ч.1 ст.1277 ЦК України у разі відсутності спадкоємців за заповітом і за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття орган місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини, а якщо до складу спадщини входить нерухоме майно - за його місцезнаходженням, зобов`язаний подати до суду заяву про визнання спадщини відумерлою.

Враховуючи вищевикладене, зважаючи на те, що Пологівська міська рада Пологівського району Запорізької області за наявності передбачених ст.1277 ЦК України підстав може, зокрема, виступити в якості позивача у справі про визнання спадщини відумерлою, клопотання представника заявника адвоката Рощупкіна С.В. слід задовольнити та залучити в якості заінтересованої особи Пологівську міську раду Пологівського району Запорізької області, оскільки рішення у даній справі може у подальшому вплинути на її права та обов`язки.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 260, 294, 353 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання представника заявника адвоката Рощупкіна С.В. про залучення до участі у справі заінтересованої особи задовольнити.

Залучити в якості заінтересованої особи Пологівську міську раду Пологівського району Запорізької області, код ЄДРПОУ 20516504, місцезнаходження: 70608, Запорізька область, м.Пологи, вул.Єдності, буд.24, для участі в розгляді цивільної справи №324/272/20 за заявою ОСОБА_1 про оголошення фізичної особи померлою.

Відкласти судове засідання для розгляду справи по суті на 22 лютого 2021 року на 13 годину 00 хвилин та призначити його проведення у приміщенні Пологівського районного суду Запорізької області.

Надіслати учасникам справи копію даної ухвали, а заінтересованій особі також надіслати копію заяви про оголошення фізичної особи померлою разом з додатками.

У судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала, що постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирає законної сили з моменту її підписання складом суду.

Головуючий суддя: Каретник Ю.М.

Присяжні: Панченко С.П.

Кузнєцова Л.С.

Джерело: ЄДРСР 94212599
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку