open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 314/5343/20

Провадження № 3/314/134/2021

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18.01.2021 року м.Вільнянськ

Суддя Вільнянського районного суду Запорізької області Кононенко І.О.,секретар судового засідання Лазечна Н.С. за участю прокурора Беженаря Я.Ю., особи, що притягається до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , розглянувши матеріали, які надійшли з Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Максимівка ,Вільнянський район , Запорізька область, громадянки України, яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , проживає за адресою : АДРЕСА_2 , паспорт НОМЕР_1 виданий Вільнянським РВ УМВС України в Запорізькій області 20.03.2002, РНОКПП НОМЕР_2 , працюючої ПП "Едельвейс"

за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КУпАП,

ВСТАНОВИВ:

Згідно з протоколом про адміністративне правопорушення, пов`язане з корупцією № 646, від 17.12.2020, складеного ОСОБА_2 , оперуповноваженим ОВС 6 відділу Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліціїУкраїни,ОСОБА_1 будучи суб`єктом відповідальності за адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 172-6 КУпАП, у порушення вимог п. 2 ч. 2 ст. 45 Закону про запобігання корупції , подала несвоєчасно, без поважних причин,декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (після звільнення).

У судовому засіданні, ОСОБА_1 вину визнала. Прокурор на притягненні ОСОБА_1 до відповідальності наполягав, вважає підстави достатніми. Дослідивши матеріали справи, вислухавши прокурора, суд дійшов таких висновків.

Враховуючи ст.3 Закону України «Про запобігання корупції» , ст. 172-6 КУпАП, ч. 1, 2 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» ОСОБА_1 є суб`єктом інкримінованого правопорушення, оскільки матеріали справи свідчать , що наказом ДУ «Вільнянська установа виконання покарань» № 11 від 04.08.2017 № 89 о/с її було призначено на посаду завідувача їдальні відділу інтендантського та господарського забезпечення державної установи «Вільнянська установа виконання покарань» № 11, а наказом від 20.06.2019 № 79 о/с звільнено та повідомлено про необхідність подання відповідної декларації після звільнення . Відповідно до Закону № 530-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України,спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19)»,розділ 13 «Прикінцеві положення» Закону України «Про запобігання корупції» доповнено пунктом , згідно з яким продовжено до 01.06.2020 строк подання декларацій, які подаються за минулий рік. Таким чином, ОСОБА_1 була зобов`язана подати декларацію після звільнення як особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2019 рік до 01.06.2020, однак, в порушення вимог Закону, подала лише 12.06.2020.

Винність ОСОБА_1 повністю доказана матеріалами даної адміністративної справи, а саме: протоколом про адміністративне правопорушення, роздруківкою з веб/порталу сторінки публічної частини інформаційно-телекомунікаційної системи «Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування», поясненнями та іншими матеріалами справи в їх сукупності. Проте, відповідно до вимог ст. 38 КУпАП, адміністративне стягнення за вчинення правопорушення, пов`язаного з корупцією, може бути накладено протягом шести місяців з дня його виявлення, але не пізніше двох років з дня його вчинення.

Суд вважає , що саме з моменту оприлюднення декларації, яку ОСОБА_1 подала 12.06.2020 у Єдиному реєстрі декларацій на офіційному сайті НАЗК, відомості, що містяться в цій декларації, в т.ч. і щодо дати її подання, набули статусу загальнодоступних, тому твердження про те , що днем виявлення правопорушення є день складення протоколу не відповідає принципу правової визначеності.

Оскільки, на момент прийняття постанови , вищезазначений строк накладення адміністративного стягнення, передбачений ст. 38 КУпАП, сплинув, то відповідно до п. 7 ч.1 ст. 247 КУпАП провадження по справі підлягає закриттю.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 38, 247 КУпАП, суд -

ПОСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 визнати винуватою у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1ст.172-6КУпАП, провадження по справі закрити, на підставі п. 7 ч. 1 ст. 247 КУпАП, у зв`язку із закінченням на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених ст. 38 КУпАП.

Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів з дня винесення постанови. Апеляційна скарга подається до Запорізького апеляційного суду через Вільнянський районний суд Запорізької області.

Суддя Кононенко І.О.

18.01.2021

Джерело: ЄДРСР 94209958
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку