open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 127/29300/20

Провадження № 3/127/10350/20

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 січня 2021 рокум. Вінниця

Суддя Вінницького міського суду Вінницької області Дернова В.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали адміністративної справи, що надійшли з Подільської митниці Держмитслужби, відносно ОСОБА_1 ( ОСОБА_2 ) ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина Республіки Молдова, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , паспорт громадянина Республіки Молдова для виїзду за кордон серії НОМЕР_1 , персональний номер НОМЕР_2 , у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 6 ст.481 МК України,

ВСТАНОВИВ:

29.12.2020 року до Вінницького міського суду Вінницької області від Подільської митниці Держмитслужби надійшли матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 ( ОСОБА_2 ) ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина Республіки Молдова, за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 6 ст.481 МК України.

З матеріалів справи вбачається, що ОСОБА_3 ( ОСОБА_2 ) перевищив строк тимчасового ввезення до 1 року на митну територію України транспортного засобу марки «Mercedes-benz Vito», реєстраційний номер НОМЕР_3 , VIN НОМЕР_4 , більше ніж на 30 діб.

У судове засідання громадянин Республіки Молдова ОСОБА_3 ( ОСОБА_2 ) не з`явився; в матеріалах справи міститься заява ОСОБА_1 ( ОСОБА_2 ) про розгляд справи у його відсутності (а.с. 7).

Відповідно до ч. 4 ст. 526 МК України, справа про порушення митних правил може бути розглянута за відсутності особи, яка притягується до адміністративної відповідальності за це правопорушення, лише у випадках, якщо є дані про своєчасне її сповіщення про місце і час розгляду справи і якщо від неї не надійшло клопотання про перенесення розгляду справи.

Представник митниці Самсонюк Д.М. у судовому засіданні протокол про вчинення адміністративного правопорушення підтримав.

Вислухавши думку представника митниці, дослідивши матеріали справи, суд дійшов до такого висновку.

Як установлено судом та вбачається з протоколу про порушення митних правил №0589/401000/20 від 04.12.2020 року, 04.12.2020 року о 16.24 год. в пункт пропуску «Могилів Подільський Отач», відділу митного оформлення «Автомобільний», митного поста «Дністер» Подільської митниці Держмитслужби в напрямку «в`їзд в Україну» прибув рейсовий автобус марки «BOVA», реєстраційний номер НОМЕР_5 , сполученням «Кишинів Москва», в якому в якості пасажира слідував громадянин Республіки Молдова ОСОБА_3 ( ОСОБА_2 ).

Під час проведення перевірки, на підставі інформації АСМО «Інспектор» та орієнтування по фізичним особам встановлено, що громадянин Республіки Молдова ОСОБА_3 ( ОСОБА_2 ) 23.11.2018 року через пункт пропуску «Усть - Дунайський» митного поста «Ізмаїльський» Одеської митниці ДФС ввіз на митну територію України транспортний засіб марки «Mercedes-benz Vito», реєстраційний номер НОМЕР_3 , VIN НОМЕР_4 , в режимі «Тимчасове ввезення до 1 року», з метою особистого користування, який станом на 04.12.2020 року з митної території України не вивезений. На день розгляду справи вказаний автомобіль з митної території України також не вивезений.

Оскільки, громадянин Республіки Молдова ОСОБА_3 ( ОСОБА_2 ) перевищив строк тимчасового ввезення до 1 року на митну територію України транспортного засобу марки «Mercedes-benz Vito», реєстраційний номер НОМЕР_3 , VIN НОМЕР_4 , більше ніж на 30 діб, суд дійшов висновку, що його дії за даним фактом охоплюються складом правопорушення, передбаченого ч. 6 ст.481 МК України.

Згідно із ч. 6 ст. 481 МК України порушенням митних правил є перевищення строку тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування та транспортних засобів комерційного призначення на митну територію України більше ніж на тридцять діб, а так само втрата цих транспортних засобів, у тому числі їх розкомплектування.

Відповідно до ст. 103 МК України, тимчасове ввезення - це митний режим, відповідно до якого іноземні товари, транспортні засоби комерційного призначення ввозяться для конкретних цілей на митну територію України з умовним повним або частковим звільненням від оподаткування митними платежами та без застосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності і підлягають реекспорту до завершення встановленого строку без будь-яких змін, за винятком звичайного зносу в результаті їх використання.

Згідно з ч. 1 ст. 380 МК України тимчасове ввезення громадянами - нерезидентами на митну територію України транспортних засобів особистого користування дозволяється на строк до одного року.

Відповідно до ст. 487 МК України, провадження у справах про порушення митних правил здійснюється відповідно до положень МК України, а в частині, що не регулюється ним, - відповідно до законодавства України про адміністративні правопорушення.

Згідно із ст. 16 КУпАП іноземці і особи без громадянства, які перебувають на території України, підлягають адміністративній відповідальності на загальних підставах з громадянами України.

Так, вина ОСОБА_1 ( ОСОБА_2 ), у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 6 ст. 481 МК України, доводиться протоколом про порушення митних правил №0589/401000/20 від 04.12.2020 року; витягами з ЄАІС ДФС України; доповідною запискою державного інспектора ВМО «Автомобільний» митного поста «Могилів Подільський» Подільської митниці Держмитсужби Гендзьори С. від 04.12.2020 року.

Враховуючи встановлені обставини справи, особу порушника та ступінь його вини, обставини, що пом`якшують та обтяжують відповідальність, суд вважає необхідним визнати винним ОСОБА_1 ( ОСОБА_2 ) за ч. 6 ст. 481 МК України та застосувати до нього адміністративне стягнення у виді конфіскації транспортного засобу.

Відповідно до ст. 40-1 КУпАП з ОСОБА_1 ( ОСОБА_2 ) на користь держави Україна підлягає стягненню судовий збір у розмірі 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 454 грн.

На підставі викладеного, керуючись ч. 6 ст. 481 Митного Кодексу України, ст. 40-1, 283, 284 КУпАП, суд

ПОСТАНОВИВ:

Визнати винним ОСОБА_1 ( ОСОБА_2 ) ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина Республіки Молдова, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , паспорт громадянина Республіки Молдова для виїзду за кордон серії НОМЕР_1 , персональний номер НОМЕР_2 , у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 6 ст. 481 Митного кодексу України, та застосувати до нього адміністративне стягнення у виді конфіскації транспортного засобу марки «Mercedes-benz Vito», реєстраційний номер НОМЕР_3 , VIN НОМЕР_4 .

Стягнути з ОСОБА_1 ( ОСОБА_2 ) на користь держави судовий збір в розмірі 454 грн.

Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів з дня її винесення.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 94207185
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку