open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

18.01.2021 Справа № 756/245/21

Справа № 756/245/21

Провадження №2-3/756/13/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 січня 2021 року Оболонський районний суд міста Києва у складі: головуючого судді - Тихої О.О., при секретарі Сілантьєвій В.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві заяву про забезпечення доказів у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Оболонська районна у м. Києві державна адміністрація, про визнання особи безвісно відсутньою,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулась до Оболонського районного суду міста Києва з заявою про забезпечення доказів у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Оболонська районна у м. Києві державна адміністрація, про визнання особи безвісно відсутньою.

Одночасно з вказаною заявою ОСОБА_1 подала заяву про забезпечення доказів, в якій просить суд забезпечити докази шляхом витребування з ЦНАП Оболонської районної в м. Києві державної адміністрації довідку про зареєстроване місце проживання ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , останнє відоме місце реєстрації якої: АДРЕСА_1 .

Заявник у судове засідання не з`явилася, надіслала заяву про розгляд клопотання про забезпечення доказів за її відсутності, клопотання підтримала.

Дослідивши заяву, додані до неї матеріали, суд приходить до наступного.

Відповідно до ч.ч. 2, 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

З метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Згідно з ч. 1, 3 ст. 43 Цивільного Кодексу України фізична особа може бути визнана судом безвісно відсутньою, якщо протягом одного року в місці її постійного проживання немає відомостей про місце її перебування.

Порядок визнання фізичної особи безвісно відсутньою встановлюється Цивільним процесуальним кодексом України.

Статтею 305 ЦПК України визначено, що заява про визнання фізичної особи безвісно відсутньою або оголошення її померлою подається до суду за місцем проживання заявника або за останнім відомим місцем проживання (перебування) фізичної особи, місцеперебування якої невідоме, або за місцезнаходженням її майна.

У відповідності до ч.ч. 1, 2, 3 ст. 116 ЦПК України суд за заявою учасника справи або особи, яка може набути статусу позивача, має забезпечити докази, якщо є підстави припускати, що засіб доказування може бути втрачений або збирання або подання відповідних доказів стане згодом неможливим чи утрудненим.

Способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням, заборона вчиняти певні дії щодо доказів та зобов`язання вчинити певні дії щодо доказів. У необхідних випадках судом можуть бути застосовані інші способи забезпечення доказів, визначені судом.

Заява про забезпечення доказів може бути подана до суду як до, так і після подання позовної заяви.

Згідно п. 4-6 ч. 1 ст. 117 ЦПК України у заяві про забезпечення доказів зазначається: докази, забезпечення яких є необхідним, а також обставини, для доказування яких вони необхідні; обґрунтування необхідності забезпечення доказів; спосіб, у який заявник просить суд забезпечити докази, у разі необхідності особу, у якої знаходяться докази.

Враховуючи, що до заяви не додано доказів на підтвердження місця проживання фізичної особи, місцеперебування якої невідоме, заявнику у наданні такої інформації відмовлено, з метою своєчасного та правильного вирішення справи, а також для правильного вирішення питання щодо підсудності даної справи Оболонському районному суду м. Києва, суд приходить до висновку про задоволення клопотання про забезпечення доказів та витребування з Департамент з питань реєстрації виконавчого органу Київської міської ради Київської міської державної адміністрації КП ГЮЦ «Реєстр територіальної громади міста Києва» відомостей про зареєстроване місце проживання (перебування) ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , останнє відоме місце реєстрації якої: АДРЕСА_1 .

К еруючись ст.ст.116-118 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_1 про забезпечення доказів у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Оболонська районна у м. Києві державна адміністрація, про визнання особи безвісно відсутньою - задовольнити.

Зобов`язати Департамент з питань реєстрації виконавчого органу Київської міської ради Київської міської державної адміністрації КП ГЮЦ «Реєстр територіальної громади міста Києва» надати відомості про зареєстроване місце проживання (перебування) ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , останнє відоме місце реєстрації якої: АДРЕСА_1 .

Ухвала підлягає негайному виконанню та є обов`язковою для виконання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.О. Тиха

Джерело: ЄДРСР 94205217
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку