open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

12.01.2021 м. ДніпроСправа № 904/5722/14 (904/6613/20)

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія "Енергомакс", м. Київ

до Публічного акціонерного товариства "Криворізький турбінний завод "Констар" (50045, м. Кривий Ріг, Центрально - Міський район, вул. Окружна, буд. 127; код ЄДРПОУ 13461621)

про зобов`язання забрати майно з відповідального зберігання

Суддя Владимиренко І.В.

Представники:

від позивача - не з`явився

від відповідача - не з`явився

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія "Енергомакс" звернулось до господарського суду Дніпропетровської області з позовом до Публічного акціонерного товариства "Криворізький турбінний завод "Констар" (50045, м. Кривий Ріг, Центрально - Міський район, вул. Окружна, буд. 127; код ЄДРПОУ 13461621) про зобов`язання забрати майно з відповідального зберігання.

Ухвалою господарського суду від 14.12.20р. прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі. Розгляд справи ухвалено здійснювати за правилами загального позовного провадження. Призначено підготовче засідання на 12.01.2021 о 12:50год.

11.01.2021 представник відповідача надіслав на електронну пошту суду відзив на позовну заяву, в якому проти позову заперечував посилаючись на те, що ПАТ "Констар" знаходиться в процедурі ліквідації, не може вести господарську діяльність та здійснювати дії щодо збереження та подальшої охорони майна, яке належить третім особам. ПАТ "Констар" хоч і є поклажодавцем майна в укладених договорах зберігання, але не є власником як первісного майна (яке було передане ПАТ "Констар" для ремонту та модернізації), так і внесених невідокремлюваних поліпшень на суму 24 396 013,71 гривень. При цьому, відповідач зазначив, що власником первісного майна є ВРТП "Укргазенергосервіс" ПАТ "Укртрансгаз", а власником невідокремлюваних поліпшень на суму 24 396 013,71 гривень є ТОВ "Компанія "Енергомакс", яка придбала ці поліпшення на торгах в складі цілісного майнового комплексу ПАТ "Констар" в рамках здійснення ліквідаційної процедури.

Таким чином відповідач вважає, що задоволення позову є неможливим з огляду на те, що ПАТ "Констар" (який є банкрутом та перебуває на стадії ліквідації) може бути передане майно, власником якого є інші юридичні особи, які є співвласниками цього майна в різних частках та на різних підставах. Суд прийняв до відома відзив на позовну заяву.

Також у відзиві на позовну заяву відповідачем було викладено клопотання, якими просив суд:

1. Зобов`язати учасників справи надати вичерпну відповідь на поставлені запитання у відповідності до додатку № 1 та додатку № 2 до цього відзиву;

2. Залучити показання свідків до матеріалів справи, надати час для подання до суду письмових заяв таких свідків до 26 січня 2021 року;

3. Визнати філію ВРТП "Укргазенергосервіс" ПАТ "Укртрансгаз" та ТОВ "Компанія "Енергомакс" співвласниками майна, а саме:

А) Блок ГПА-10-01 з двигуном ДР-59Л № НОМЕР_1 в розібраному стані, з невід`ємними незворотними доопрацюваннями та

Б) Блок ГПА-10-01 з двигуном ДР-59Л № НОМЕР_2 в розібраному стані, з невід`ємними незворотними доопрацюваннями;

4. Залучити філію ВРТП "Укргазенергосервіс" ПАТ "Укртрансгаз" в якості відповідача та зобов`язати разом з ТОВ "Компанія "Енергомакс" прийняти майно з поліпшеннями, а саме: Блок ГПА-10-01 з двигуном ДР-59Л № НОМЕР_1 в розібраному стані, з невід`ємними незворотними доопрацюваннями в складі, визначеному відповідачем у прохальній частині даного відзиву.

12.01.2021 представник позивача надіслав на електронну пошту суду клопотання вих. №2101-11/1 від 11.01.2021, в якому просив суд: залучити Дочірню компанію "Укртранегаз" Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" в особі філії ВРТП "Укргазенергосєрвіс" до справи, постановивши відповідну ухвалу та провести засідання 12 січня 2021 року без участі представника ТОВ "Компанія "Енергомакс".

12.01.2021 представники позивача та відповідача в підготовче судове засідання не з`явились, про час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

В судовому засіданні прийнято ухвалу.

Розглянувши в судовому засіданні 12.01.2021р. наявні матеріали справи, клопотання позивача вих. №2101-11/1 від 11.01.2021, господарський суд встановив наступне.

Щодо клопотання позивача про залучення Дочірню компанію "Укртранегаз" Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" в особі філії ВРТП "Укргазенергосєрвіс" до справи, суд зазначає наступне.

Положеннями ч. 1 ст. 170 ГПК України унормовано, що будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: 1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву, клопотання або заперечення, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для такої фізичної особи), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України; 2) найменування суду, до якого вона подається; 3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі; 4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника; 5) підстави заяви (клопотання, заперечення); 6) перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення); 7) інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

Однак, позивачем не дотримано приписів п.п. 1, 4 ч. 1 ст. 170 ГПК України.

Суд зазначає, що відповідно до ч. 1 ст. 41 ГПК України у справах позовного провадження учасниками справи є сторони та треті особи.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі (частини 1-3 ст. 50 ГПК України).

Крім вказаного, нормами ГПК України передбачено залучення до участі в справі співвідповідача в порядку ст. 48 ГПК України.

Однак позивачем не вказано в якості особи з яким процесуальним статусом він просить суд залучити до участі у справі Дочірню компанію "Укртранегаз" Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" в особі філії ВРТП "Укргазенергосєрвіс", як і не вказано підстав, на яких він просить суд залучити вказану особу до участі у справі.

Також, суд звертає увагу позивача на те, що відповідно до відомостей вказаних у Єдниному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, за ідентифікаційним кодом 00156127 зареєстровано ФІЛІЮ "ВИРОБНИЧЕ РЕМОНТНО-ТЕХНІЧНЕ ПІДПРИЄМСТВО "УКРГАЗЕНЕРГОСЕРВІС" АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "УКРТРАНСГАЗ". Натомість позивачем у клопотанні №2101-11/1 від 11.01.2021 вказано іншу назву філії, а саме: Дочірню компанію "Укртранегаз" Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" в особі філії ВРТП "Укргазенергосєрвіс".

На підставі викладеного, суд вважає за необхідне зобов`язати позивача надати до наступного судового засідання належне обґрунтування необхідності залучення Дочірньої компанії "Укртранегаз" Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" в особі філії ВРТП "Укргазенергосєрвіс", з урахуванням відповідного процесуального статусу та з вказанням найменування філії (за ідентифікаційним кодом 00156127), яке буде відповідати відомостям внесеним до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Щодо клопотання відповідача, викладеному у відзиві на позов, про залучення до справи відповідача - філію ВРТП "Укргазенергосервіс" ПАТ "Укртрансгаз", суд зазначає наступне.

Відповідно до ст.48 ГПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження до початку першого судового засідання, залучити до участі у ній співвідповідача.

Враховуючи викладене, у зв`язку з відсутністю у відповідача процесуального права на подання зазначеного клопотання суд відмовляє в його задоволенні.

Щодо клопотання відповідача, викладеному у відзиві на позов, про зобов`язання учасників справи надати вичерпну відповідь на поставлені запитання у відповідності до додатку № 1 та додатку № 2 до цього відзиву, суд зазначає наступне.

Відповідно до ст. 90 ГПК України учасник справи має право поставити в першій заяві по суті справи або у додатку до неї не більше десяти запитань іншому учаснику справи про обставини, що мають значення для справи. Учасник справи, якому поставлено питання іншим учасником справи, зобов`язаний надати вичерпну відповідь окремо на кожне питання по суті. На запитання до учасника справи, який є юридичною особою, відповіді надає її керівник або інша посадова особа за його дорученням. Відповіді на запитання подаються до суду учасником справи - фізичною особою, керівником або іншою посадовою особою юридичної особи у формі заяви свідка не пізніше як за п`ять днів до підготовчого засідання, а у справі, що розглядається в порядку спрощеного провадження, - за п`ять днів до першого судового засідання. Копія такої заяви свідка у той самий строк надсилається учаснику справи, який поставив письмові запитання. Якщо поставлене запитання пов`язане з наданням доказів, що підтверджують відповідні обставини, учасник справи разом із заявою свідка надає такі докази. Учасник справи має право відмовитися від надання відповіді на поставлені запитання: 1) з підстав, визначених статтями 67, 68 цього Кодексу; 2) якщо поставлене запитання не стосується обставин, що мають значення для справи; 3) якщо учасником справи поставлено більше десяти запитань. За наявності підстав для відмови від відповіді учасник справи повинен повідомити про відмову іншого учасника та суд у строк для надання відповіді на запитання. Суд за клопотанням іншого учасника справи може визнати підстави для відмови відсутніми та зобов`язати учасника справи надати відповідь.

Відповідач просив суд поставити перед позивачем такі запитання:

1. Чи згодне ТОВ «Компанія «Енергомакс» прийняти на зберігання ГПА-10-01 з двигуном ДР-59Л зав. №АО1295256 та ГПА-10-01 з двигуном ДР-59Л зав. №АО1295279 від іншої особи, яка має право розпоряджатись цим майном, без участі ПАТ «Констар» як поклажодавця? Якщо так, то на яких умовах.

2.Чи можливо передати ВРТП «Укргазенергосервіс» ДК «Укргрансгаз» НАК «Нафтогаз України» внесені поліпшення у ГПА-10-01 з двигуном ДР-59Л зав. №АО1295256 та ГПА-10-01 з двигуном ДР-59Л зав. №АО1295279? Якщо так, то на яких умовах.

Суд зазначає, що питання, які відповідач просить суд поставити перед позивачем, не стосуються суті даного спору саме у цій справі. Оскільки, предметом даного спору є зобов`язання відповідача прийняти з відповідального зберігання майно, передане за договором про відповідальне зберігання №51 від 01.10.2018. Натомість запитання, поставлені відповідачем позивачу за своїм змістом виходять за межі предмета доказування у даній справі та не впливають на результати вирішення даної справи, з урахуванням обраного позивачем способу захисту порушеного права та викладених позивачем підстав та предмету позову.

Також відповідач просив суд поставити перед Дочірньою компанією «Укртрансгаз» Національної акціонерної компани «Нафтогаз України» в особі філії ВРТП «Укргазенергосервіс» такі запитання:

1. Чи є розірваними, припиненими або закінченими договори, укладені між ВРТП «Укргазенергосервіс» ДК «Укртрансгаз» НАК «Нафтогаз України» та ПАТ «Констар»? Якщо так, то з якого моменту і на яких підставах?

2. Чи є ВРТП «Укргазеиергосервіс» ДК «Укртрансгаз» НАК «Нафтогаз України» власником ГПА-10-01 з двигуном ДР-59Л зав. №АО129525б та ГПА-10-01 з двигуном ДР-59Л зав. №АО1295279?

3. Чи було зафіксовано з боку замовника порушення виконання договорів на ремонт з модернізацією, які виконував ПАТ «Констар»?

4. Чи є внесені ПАТ «Констар» невідокремлювальні поліпшення такими, що відповідають укладеним договорам з ремонту та модернізації?

5. Чи планує ВРТП «Укргазенергосервіс» ДК «Укртрансгаз» НАК «Нафтогаз України» використовувати ГПА-10-01 з двигуном ДР-59Л зав. №АО1295256 та ГПА-10-01 з двигуном ДР-59Л зав. №АО1295279 в своїй діяльності з урахуванням фактичного стану?

6. Чи можливо використання за призначенням ГПА-10-01 з двигуном ДР-59Л зав. №АО1295256 та ГПА-10-01 з двигуном ДР-59Л зав. № НОМЕР_3 в стані, який фактично с на сьогоднішній день?

7. Чи згодне ВРТП «Укргазенергосервіс» ДК «Укртрансгаз» НАК «Нафтогаз України» прийняти у власність внесені поліпшення у ГПА-10-01 з двигуном ДР-59Л зав. №АО1295256 та ГПА-10-01 з двигуном ДР-59Л зав. №АО1295279? Якщо так, то на яких умовах.

Стосовно цього, суд зазначає що філія ВРТП "Укргазенергосервіс" ПАТ "Укртрансгаз" не набула статусу учасника у даній справі, а тому суд не вбачає підстав для задоволення клопотання (відзиву) відповідача в цій частині.

Щодо вимоги відповідача, викладеної у клопотанні (відзиві) стосовно визнання філію ВРТП "Укргазенергосервіс" ПАТ "Укртрансгаз" та ТОВ "Компанія "Енергомакс" співвласниками майна, а саме: А) Блок ГПА-10-01 з двигуном ДР-59Л № НОМЕР_1 в розібраному стані, з невід`ємними незворотними доопрацюваннями та Б) Блок ГПА-10-01 з двигуном ДР-59Л № НОМЕР_2 в розібраному стані, з невід`ємними незворотними доопрацюваннями, суд зазначає, наступне.

Відповідно до положень ст. 165 ГПК України, у відзиві відповідач викладає заперечення проти позову. Відзив підписується відповідачем або його представником. Відзив повинен містити:

1) найменування (ім`я) позивача і номер справи;

2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) відповідача, його місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв`язку, офіційну електронну адресу та адресу електронної пошти, за наявності;

3) у разі повного або часткового визнання позовних вимог - вимоги, які визнаються відповідачем;

4) обставини, які визнаються відповідачем, а також правову оцінку обставин, наданих позивачем, з якою відповідач погоджується;

5) заперечення (за наявності) щодо наведених позивачем обставин та правових підстав позову, з якими відповідач не погоджується, із посиланням на відповідні докази та норми права;

6) перелік документів та інших доказів, що додаються до відзиву, та зазначення документів і доказів, які не можуть бути подані разом із відзивом, із зазначенням причин їх неподання;

7) заперечення (за наявності) щодо заявленого позивачем розміру судових витрат, які позивач поніс та очікує понести до закінчення розгляду справи по суті;

8) попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які відповідач поніс і які очікує понести в зв`язку із розглядом справи.

Суд зазначає, що вимога відповідача про визнання філії ВРТП "Укргазенергосервіс" ПАТ "Укртрансгаз" та ТОВ "Компанія "Енергомакс" співвласниками майна, за своїм змістом є позовною вимогою та відповідно, вказана вимога не може бути заявлена відповідачем в порядку подання відзиву на позов. За таких обставин, в даному випадку суд не вбачає підстав для визнання визнання філії ВРТП "Укргазенергосервіс" ПАТ "Укртрансгаз" та ТОВ "Компанія "Енергомакс" співвласниками майна.

Щодо клопотання (відзив) відповідача, яке викладене у відзиві на позов, про залучення показань свідків до матеріалів справи, надання часу для подання до суду письмових заяв свідків до 26.01.2021, судом встановлено наступне.

В обґрунтування поданого клопотання відповідач зазначив, що окрема інформація та відомості відомі особам, які є колишніми працівниками ПАТ «Констар», брали участь в укладанні та виконанні договорів щодо ремонту й модернізації ГПА та свідчення яких, на думку відповідача, є важливими для з`ясування обставин справи. Відповідач зазначив, що ПАТ «Констар» отримав ухвалу про порушення справи 04.01.2021 року, а справу призначено на 12.01.2021 року. Оскільки практично всі дні є різдвяними канікулами, відповідач просив суд надати можливість надати заяви свідків до наступного судового засідання.

Відповідно до ст. 87 ГПК України, показання свідка - це повідомлення про відомі йому обставини, які мають значення для справи.

Статтею 88 ГПК України визначено, що показання свідка викладаються ним письмово у заяві свідка. Заява свідка має бути подана до суду у строк, встановлений для подання доказів.

Відповідно до ч.ч. 3, 4, 5 ст. 80 ГПК України, відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом з поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи. Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу. У випадку визнання поважними причин неподання учасником справи доказів у встановлений законом строк суд може встановити додатковий строк для подання вказаних доказів.

Суд розглянувши вказане клопотання (відзив) відповідача про надання часу для подання до суду письмових заяв свідків, не вбачає підстав для його задоволення, оскільки з огляду на зазначену відповідачем дату отримання ухвали суду про відкриття провадження у справі від 14.12.2020, строк на вчинення відповідної процесуальної дії не є вичерпаним.

Також суд дійшов висновку про залишення без задоволення клопотання (відзив) про залучення показань свідків до матеріалів справи, оскільки передумовою для залучення показань свідків до матеріалів справи є подання таких заяв до суду. Тобто в будь-якому разі показання свідка, викладені у заяві, що подається до суду, передують залученню таких показань свідків до матеріалів справи.

Частиною 3 статті 177 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі; у виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Згідно частини 2 статті 182 Господарського процесуального кодексу України у підготовчому засіданні суд оголошує склад суду, а також прізвища секретаря судового засідання, перекладача, спеціаліста, з`ясовує наявність підстав для відводів; з`ясовує, чи бажають сторони укласти мирову угоду, передати справу на розгляд третейського суду, міжнародного комерційного арбітражу або звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді; у разі необхідності заслуховує уточнення позовних вимог та заперечень проти них та розглядає відповідні заяви; вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше; може роз`яснювати учасникам справи, які обставини входять до предмета доказування, які докази мають бути подані тим чи іншим учасником справи; з`ясовує, чи повідомили сторони про всі обставини справи, які їм відомі; з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше; вирішує питання про призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, свідків, залучення перекладача, спеціаліста; за клопотанням учасників справи вирішує питання про забезпечення позову, про зустрічне забезпечення; вирішує заяви та клопотання учасників справи; направляє судові доручення; встановлює строки для подання відповіді на відзив та заперечення; встановлює строк для подання пояснень третіми особами та відповіді учасників справи на такі пояснення; встановлює строки та порядок врегулювання спору за участю судді за наявності згоди сторін на його проведення; встановлює порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті, про що зазначається в протоколі судового засідання; з`ясовує розмір заявлених сторонами судових витрат; вирішує питання про колегіальний розгляд справи; призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті; здійснює інші дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Відповідно до пункту 3 частини 2 статті 183 Господарського процесуального кодексу України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Таким чином, для належної підготовки справи для розгляду по суті, суд прийшов до висновку про відкладення підготовчого засідання з огляду на неможливість виконання завдання підготовчого провадження та вчинення всіх, передбачених частиною 2 статті 182 Господарського процесуального кодексу України процесуальних дій, а також з метою надання можливості сторонам скористатися своїми процесуальними правами, визначеними статтями 42 та 46 Господарського процесуального кодексу України.

Керуючись ч.3 ст. 177, ч.2 ст. 182, п.3 ч.2 ст.183, ст.ст. 216, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, ст.7 Кодексу України з процедур банкрутства, господарський суд

УХВАЛИВ:

Клопотання (відзив) відповідача щодо зобов`язання учасників справи надати вичерпну відповідь на поставлені запитання у відповідності до додатку № 1 та додатку № 2 до цього відзиву; залучення показання свідків до матеріалів справи, надати час для подання до суду письмових заяв таких свідків до 26 січня 2021 року; визнання філії ВРТП «Укргазенергосервіс» ПАТ «Укртрансгаз» та ТОВ «Компанія «Енергомакс» співвласниками майна, а саме: А) Блок ГПА-10-01 з двигуном ДР-59Л № НОМЕР_1 в розібраному стані, невід`ємними незворотними доопрацюваннями та Б) Блок ГПА-10-01 з двигуном ДР-59Л № НОМЕР_2 в розібраному стані, з невід`ємними незворотними доопрацюваннями; залучення філію ВРТП «Укргазенергосервіс» ПАТ «Укртрансгаз» в якості відповідача та зобов`язати разом з ТОВ «Компанія «Енергомакс» прийняти майно з поліпшеннями, а саме: Блок ГПА-10-01 з двигуном ДР-59Л № НОМЕР_1 в розібраному стані, з невід`ємними незворотними доопрацюваннями залишити без задоволення.

Клопотання позивача вих. №2101-11/1 від 11.01.2021 прийняти до розгляду.

Відкласти підготовче засідання на 27.01.2021р. о 09:30 год.

Засідання суду відбудеться у приміщенні Господарського суду Дніпропетровської області в залі судового засідання (кабінеті) № 2-201 за адресою: 49600, м. Дніпро, вул. Володимира Винниченка, 1.

Викликати у судове засідання повноважних представників сторін, визнавши їх явку обов`язковою.

Відповідачу:

- надіслати позивачу копію відзиву та доданих до нього документів, надати до суду документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву та доданих до нього документів позивачу.

- надати до суду належним чином засвідчені копії договорів №р6/11-179 від 11.11.2011, №р6-2/131000131 від 10.01.2013.

Позивачу:

- протягом 10 днів з дня одержання відзиву на позовну заяву надати до суду відповідь на відзив на позовну заяву, яка має відповідати вимогам статті166 ГПК України, в якій викласти свої пояснення, міркування та аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень та мотиви їх визнання або відхилення,

- надіслати відповідачу копію відповіді на відзив та доданих до неї документів, надати до суду документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив відповідачу.

- надати до наступного судового засідання належне обґрунтування необхідності залучення Дочірньої компанії "Укртранегаз" Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" в особі філії ВРТП "Укргазенергосєрвіс", з урахуванням відповідного процесуального статусу, з вказанням найменування філії (за ідентифікаційним кодом 00156127), яке буде відповідати відомостям внесеним до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

7. Учасники справи, при поданні заяв по суті справи, повинні надати до суду докази в підтвердження дати отримання таких заяв від інших учасників, для перевірки судом дотримання строку при подачі відповідних заяв, а також, докази направлення на адресу інших учасників процесу заяв, що подаються до суду.

8. У разі неможливості надати витребувані судом документи - надати письмові пояснення з цього приводу.

9. Звернути увагу сторін, що у разі подання документів електронною поштою на електронну адресу суду, такі документи повинні відповідати вимогам ст. 7 Закону України "Про електронні документи та електронний документообіг".

10. Запропонувати учасникам справи надати суду інформацію щодо засобів зв`язку для оперативного інформування (електронна пошта, телефон, мобільний телефон, факс тощо).

11. Звернути увагу, що позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві (частина 1 статті 191 Господарського процесуального кодексу України).

12. Нагадати, що відповідно до частини 2 статті 192 Господарського процесуального кодексу України сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу.

13. Відповідно до статті 135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Ухвала підписана - 18.01.2021р.

Копію ухвали надіслати: позивачу, відповідачу, ДП "Укртранегаз" Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" в особі філії ВРТП "Укргазенергосєрвіс".

Суддя І.В. Владимиренко

Джерело: ЄДРСР 94192690
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку