open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

У Х В А Л А

18.01.2021 року м. Дніпро Справа № 876/6/21

Центральний апеляційний господарський суд у складі головуючого судді Кощеєва І.М.

розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Араз Оіл" про скасування рішення Постійно діючого Регіонального Третейського суду України при Асоціації "Регіональна правова група", у сформованому відповідно до Регламенту складі колегії суддів: головуючого третейського судді Терещенко О.В., Палій Є.А., третейського судді-доповідача Палій Є.А., третейського судді Стеця О.М., від 20.11.2020р. у справі № 14/70К-20 та про скасування додаткового рішення Постійно діючого Регіонального Третейського суду України при Асоціації "Регіональна правова група", у сформованому відповідно до Регламенту складі колегії суддів: головуючого третейського судді Терещенко О.В., Палій Є.А., третейського судді-доповідача Палій Є.А., третейського судді Стеця О.М., від 02.12.2020р. у справі № 14/70К-20

за первісним позовом Публічного акціонерного товариства "Запорізький металургійний комбінат" Запоріжсталь" , м. Запоріжжя

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Араз Оіл", м. Київ

про стягнення 167 499,67 грн.

та за зустрічним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Араз Оіл", м. Київ

до Публічного акціонерного товариства "Запорізький металургійний комбінат" Запоріжсталь" , м. Запоріжжя

про стягнення 119 960,54 грн.

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Постійно діючого Регіонального Третейського суду України при Асоціації "Регіональна правова група", у сформованому відповідно до Регламенту складі колегії суддів: головуючого третейського судді Терещенко О.В., Палій Є.А., третейського судді-доповідача Палій Є.А., третейського судді Стеця О.М., від 20.11.2020р. у справі № 14/70К-20 позовні вимоги за первісним позовом задоволено у повному обсязі - стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Араз Оіл" на користь Публічного акціонерного товариства "Запорізький металургійний комбінат" Запоріжсталь" 167 499,67 грн. неустойки за порушення строків поставки Ресурсів за Договором № 1365/20 від 25.11.2019р. Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Араз Оіл" на користь Публічного акціонерного товариства "Запорізький металургійний комбінат" Запоріжсталь" 1 674,99 грн. витрат, пов`язаних з вирішенням спору третейським судом. Позовні вимоги за зустрічним позовом задоволено частково - стягнуто з Публічного акціонерного товариства "Запорізький металургійний комбінат" Запоріжсталь" на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Араз Оіл" 4 046,30 грн. понесених збитків за Договором № 1365/20 від 25.11.2019р. Стягнуто з Публічного акціонерного товариства "Запорізький металургійний комбінат" Запоріжсталь" на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Араз Оіл" 40,46 грн. витрат, пов`язаних з вирішенням спору третейським судом. В іншій частині позовних вимог за зустрічним позовом відмовлено.

Додатковим рішенням Постійно діючого Регіонального Третейського суду України при Асоціації "Регіональна правова група", у сформованому відповідно до Регламенту складі колегії суддів: головуючого третейського судді Терещенко О.В., Палій Є.А., третейського судді-доповідача Палій Є.А., третейського судді Стеця О.М., від 02.12.2020р. у справі № 14/70К-20 задоволено заяву Публічного акціонерного товариства "Запорізький металургійний комбінат" Запоріжсталь" - стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Араз Оіл" на користь Публічного акціонерного товариства "Запорізький металургійний комбінат" Запоріжсталь" 3 882,09 грн. витрат на професійну правничу допомогу адвоката.

11.01.2021р. Товариство з обмеженою відповідальністю "Араз Оіл" звернулося до Центрального апеляційного господарського суду із заявою про скасування рішення Постійно діючого Регіонального Третейського суду України при Асоціації "Регіональна правова група" від 20.11.2020 р. та додаткового рішення від 02.12.2020р. у зазначеній справі.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями у справі №876/6/21 визначено головуючого суддю (суддю - доповідача) Кощеєва І.М.

За приписами ч.ч. 1, 2 ст. 346 ГПК України сторони, треті особи, а також особи, які не брали участі у справі, у разі якщо третейський суд вирішив питання про їхні права та (або) обов`язки, мають право звернутися до суду із заявою про скасування рішення третейського суду;

- заява про скасування рішення третейського суду подається до апеляційного господарського суду за місцем розгляду справи третейським судом стороною, третьою особою протягом дев`яноста днів з дня ухвалення рішення третейським судом, а особою, яка не брала участі у справі, у разі якщо третейський суд вирішив питання про її права та (або) обов`язки, - протягом дев`яноста днів з дня, коли вона дізналася або повинна була дізнатися про ухвалення рішення третейського суду.

Стаття 347 ГПК України встановлює вимоги до форми і змісту заяви про скасування рішення третейського суду.

Перевіривши матеріали заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Араз Оіл" з доданими до неї документами про скасування рішення Третейського суду, суддя-доповідач вважає, що заявником строк на звернення з заявою про скасування означеного рішення не пропущено, а подані матеріали є достатніми для відкриття провадження у справі.

Відповідно до ч. 1 ст. 349 ГПК України справа про оскарження рішення третейського суду розглядається суддею одноособово протягом тридцяти днів з дня надходження до господарського суду заяви про скасування рішення третейського суду.

Керуючись статтями 234, 346-349 Господарського процесуального кодексу України, Центральний апеляційний господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду заяву Товариство з обмеженою відповідальністю "Араз Оіл" про скасування рішення Постійно діючого Регіонального Третейського суду України при Асоціації "Регіональна правова група", у сформованому відповідно до Регламенту складі колегії суддів: головуючого третейського судді Терещенко О.В., Палій Є.А., третейського судді-доповідача Палій Є.А., третейського судді Стеця О.М., від 20.11.2020р. у справі № 14/70К-20 та про скасування додаткового рішення Постійно діючого Регіонального Третейського суду України при Асоціації "Регіональна правова група", у сформованому відповідно до Регламенту складі колегії суддів: головуючого третейського судді Терещенко О.В., Палій Є.А., третейського судді-доповідача Палій Є.А., третейського судді Стеця О.М., від 02.12.2020р. у справі № 14/70К-20.

Розгляд заяви призначити в судове засідання на 11.02.2021р. о 15:00 год. Засідання відбудеться в приміщенні Центрального апеляційного господарського суду, що розташований за адресою: м. Дніпро, пр. Дмитра Яворницького, 65, зал судових засідань №511.

Зобов`язати ПАТ "Запорізький металургійний комбінат" Запоріжсталь" надати суду відзив на заяву про скасування рішення третейського суду.

Копію ухвали надіслати учасникам судового процесу на їх електронну адресу, зазначену в заяві.

Рекомендувати учасникам справи утриматись від безпосередньої присутності в залі суду, прийняти участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції, у тому числі, відповідно до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв"язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого наказом Державної судової адміністрації України від 23.04.2020р. №196, надати клопотання про розгляд справи за їх відсутності.

У випадку безпосередньої участі учасників справи в судовому засіданні обов"язковою є наявність засобів особистого захисту (масок, рукавичок, тощо).

Звернути увагу учасників справи на необхідність надання cуду в письмовому порядку інформації про засоби зв`язку (електронна адреса, номер телефону, інші можливі засоби) для їх повідомлення щодо розгляду справи.

Визнати явку представників в судове засідання не обов"язковою.

Довести до відома учасників судового процесу, що неявка сторін чи однієї із сторін, належним чином повідомлених про дату, час та місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду заяви.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Суддя І.М. Кощеєв

Джерело: ЄДРСР 94192524
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку