open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

16.01.2021

Справа № 744/13/21

Провадження № 3/744/47/2021

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 січня 2021 року Семенівський районний суд Чернігівської області в складі: головуючого судді Гнипа О.І.,

при секретарі Шаповал Ю. В.,

за участю:

особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Семенівка Чернігівської області матеріали, які надійшли від відділу прикордонної служби «Семенівка» Чернігівського прикордонного загону, про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, уродженця міста Семенівка Чернігівської області, такого, що проходить службу дільничним інспектором прикордонної служби відділу прикордонної служби «Семенівка» Чернігівського прикордонного загону, зареєстрованого та проживаючого по АДРЕСА_1 ,

за ч. 2 ст. 172-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення, -

В С Т А Н О В И В :

14 січня 2021 року у період часу з 07 години 00 хвилин по 08 годину 40 хвилин ОСОБА_1 , будучи військовослужбовцем за контрактом, обіймаючи посаду інспектора прикордонної служби відділу прикордонної служби «Семенівка» Чернігівського прикордонного загону, згідно затвердженого начальником відділення графіку службової діяльності ДІПС не здійснював завдання по охороні державного кордону України шляхом збирання даних про обстановку, тобто роботи з місцевим населенням Семенівка СВ 2/10, а перебував вдома за адресою: АДРЕСА_1 , в умовах дії особливого періоду в Україні, уведеного Указами Президента України від 17.03.2014 № 303/2014 та від 14.01.2015 № 15/2015, чим порушив вимоги п.п. 1, 2 розділу ІІ, п. 13 розділу VІІ Інструкції з організації діяльності дільничних інспекторів прикордонної служби Державної прикордонної служби України, затвердженої наказом МВС України від 15.05.2018 № 396, та ст. 16 Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України, тобто вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 172-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У судовому засіданні ОСОБА_1 свою вину визнав повністю, щиро розкаявся та пояснив про те, що обставини, поставлені йому до вини щодо недбалого ставлення до військової служби, дійсно мали місце і у вчиненому він щиро розкаюється.

Суд, вислухавши пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, та вивчивши матеріали справи, вважає, що в діях ОСОБА_1 є склад правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 33, 221, 283 Кодексу України про адміністративні правопорушення, -

П О С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ), визнати винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та призначити стягнення у виді штрафу у розмірі 2465 (дві тисячі чотириста шістдесят п`ять) гривень 00 копійок в доход держави, що становить 145 (сто сорок п`ять) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У разі несплати штрафу добровільно у п`ятнадцятиденний строк, обчислюваний за правилами ч. 1 ст. 307 Кодексу України про адміністративні правопорушення, у порядку примусового виконання постанови на підставі ч. 2 ст. 308 Кодексу України про адміністративні правопорушення стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ), в доход держави подвійний розмір штрафу в сумі 4930 (чотири тисячі дев`ятсот тридцять) гривень 00 копійок.

Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ), на користь держави судовий збір у розмірі 454 (чотириста п`ятдесят чотири) гривні 00 копійок.

Постанова може бути оскаржена особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником або прокурором до Чернігівського апеляційного суду через Семенівський районний суд Чернігівської області шляхом подачі протягом десяти днів з дня винесення постанови апеляційної скарги.

Суддя: О. І. Гнип

Джерело: ЄДРСР 94190465
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку