open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Провадження №2/311/244/2021

Справа 311/3801/20

13.01.2021

У Х В А Л А

про витребування доказів

13 січня 2021 року місто Василівка

Василівський районний суд Запорізької області в складі:

головуючого - судді Сидоренко Ю.В.,

при секретарі: Осінцевій Л.А.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду м.Василівка цивільну справу за позовом ОСОБА_1 (зареєстрованаза адресою: АДРЕСА_1 )до ОСОБА_2 (зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 ) про відшкодування витрат на поховання

В С Т А Н О В И В :

26 листопада 2020 року до Василівського районного суду Запорізької області надійшов позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про відшкодування витрат на поховання, в якому позивачка просить: 1) стягнути з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 , витрат на поховання ОСОБА_3 та ОСОБА_4 в загальній сумі 12150,00 гривень; 2) стягнути з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 сплачений судовий збір у розмірі 840,80 гривень та витрати на правову допомогу в розмірі 1200,00 гривень.

Ухвалою Василівського районного суду Запорізької області від 04 грудня 2020 року відкрито провадження у даній цивільній справі за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

13.01.2021 року до суду через канцелярію надійшло клопотання ОСОБА_1 про витребування доказів, в якому позивачка просить витребувати у Приватного нотаріуса Василівського районного нотаріального округу Кириченко В.В. спадкові справи після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 та мешкав за адресою: АДРЕСА_3 та після смерті ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 та мешкала за адресою: АДРЕСА_3 .

В підготовче судове засідання позивач ОСОБА_1 не з`явилася, про час та місце проведення підготовчого судового засідання була повідомлена судом своєчасно на належним чином, проте суду надано заяву про відкладення розгляду справи для уточнення позовних вимог (а.с.26).

В підготовче судове засідання відповідач ОСОБА_2 не з`явилася, про час та місце проведення судового засідання була повідомлена судом своєчасно на належним чином, що підтверджується поштовим повідомленням про отримання судової повістки особисто 15.12.2020 року (а.с.25), однак про причини неявки суду не повідомлено.

Суд, оглянувши матеріали цивільної справи №2/311/244/2021, суд дійшов наступного висновку.

У відповідності до ч.5 ст.12 ЦПК України, суд сприяє всебічному та повному з`ясуванню обставин справи: роз`ясняє особам, які беруть участь у справі, їх права та обов`язки, попереджує про наслідки вчинення або не вчинення процесуальних дій і сприяє здійсненню їхніх прав у випадках, встановлених цим Кодексом.

Відповідно дост.84ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинахдругійтатретійстатті 83 цього Кодексу (частина 1); у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази (частина 3); будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду (частина 6); особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали (частина 7) ; у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом (частина 8) ; притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази (частина 9).

З огляду на вищевикладене, суд приходить до висновку про об`єктивну неможливість отримання позивачем та/або представником позивача вищевказаних доказів, а тому клопотання підлягає задоволенню.

Суд, з метою повного, об`єктивного та всебічного розгляду даної цивільної справи та враховуючи, що подання потрібних доказів може стати неможливим або ускладненим при подальшому судовому розгляді справи, суд вважає за необхідне клопотання позивача ОСОБА_1 задовольнити та витребувати у приватного нотаріуса Василівського районного нотаріального округу Кириченко В.В. завірені копії спадкових справ після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 та після смерті ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , за вищенаведеними підставами.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст. 12, 84, 197 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у Приватного нотаріуса Василівського районного нотаріального округу Кириченко Вікторії Вікторівни завірені належним чином копії спадкових справ, заведених після смерті :

- ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 та мешкав за адресою: АДРЕСА_3 ;

- ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 та мешкала за адресою: АДРЕСА_3

Витребувані судом докази надати суду в строк до 01 лютого 2021 року, включно.

Попередити заінтересованих осіб про встановлену законодавством відповідальність за ненадання доказів.

Відповідно до ч.ч.7-10 ст.84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

У разі неподання учасником справи доказів, витребуваних судом, з неповажних причин або без повідомлення причин, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Копію ухвали направити для виконання Приватному нотаріусу Василівського районного нотаріального округу Кириченко Вікторії Вікторівни.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі до відома.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Василівського районного суду

Запорізької області Ю.В. СИДОРЕНКО

Джерело: ЄДРСР 94187545
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку