open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

264/5799/20

2/264/450/2021

УХВАЛА

І МЕ НЕ М У КР АЇ НИ

16 січня 2021 року Іллічівський районний суд міста Маріуполя Донецької області під головуванням судді Іванченко А.М., за участю секретаря судового засідання Дереклєєвої А.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Маріуполі цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про припинення стягнення аліментів,-

В С Т А Н О В И В:

У вересні 2020 року до Іллічівського районного суду м. Маріуполя Донецької області надійшла позовна ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про припинення стягнення аліментів.

02.10.2020 року ухвалою Іллічівського районного суду м. Маріуполя Донецької області по вказаній справі відкрито провадження та призначено підготовче судове засідання, а 22.12.2020 року ухвалою Іллічівського районного суду м. Маріуполя Донецької області підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про припинення стягнення аліментів, закрито.

На адресу суду надійшло клопотання позивача ОСОБА_3 про передачу вказаної цивільної справи за підсудністю до Жовтневого районного суду м. Маріуполя Донецької області з урахуванням ст..27 ЦПК України.

Сторони у судове засідання не з`явились з невідомих суду причин, про час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином.

На підставі ч.2 ст. 247 ЦПК України справа розглянута у відсутності сторін без фіксування судового засідання технічними засобами.

Відповідно до ч.1 ст.27 ЦПК України, позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

З відповіді Відділу аналітичного забезпечення Департаменту адміністративних послуг Маріупольської міської ради №017-99.02-03843 вбачається, що відповідачка ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно вимог п.9 ч. 3 ст. 187 ЦПК України якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.31 ЦК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Таким чином, даний позов не підсудний Іллічівському районному суду м. Маріуполя Донецької області та належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду за місцем реєстрації відповідачів, а саме до Жовтневого районного суду м. Маріуполя Донецької області, тому даній позов слід передати на розгляд до Жовтневого районного суду м. Маріуполя Донецької області.

Відповідно до ч. 1ст. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються.

Керуючись ст. 31 ЦПК України, суддя,

У Х В А Л И В :

Справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про припинення стягнення аліментів - передати за підсудністю на розгляд до Жовтневого районного суду м. Маріуполя Донецької області (87555, Донецька область, м. Маріуполь, пр. Металургів, буд.31).

Роз`яснити учасникам справи, що передача справи, з підстав зазначених вище в ухвалі, здійснюється не пізніше п`яти днів після закінчення строку на оскарження ухвали суду, а в разі подання скарги не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Донецького апеляційного суду безпосередньо або через Іллічівський районний суд м. Маріуполя Донецької області протягом п`ятнадцяти днів з дня її отримання.

Суддя: А. М. Іванченко

Джерело: ЄДРСР 94186875
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку