open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 621/3461/20

Пр. № 2-о/621/8/21

РІШЕННЯ

Іменем України

12 січня 2021 року м. Зміїв

Зміївський районний суд Харківської області в складі:

головуючого судді Вельможної І.В.,

за участю секретаря судового засідання Акулової А.М.,

розглянувши за відсутності учасників справи, у відкритому судовому засіданні в залі суду в окремому провадженні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Зміївський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції м. Харків, Каховський міжрайонний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції м. Одеса, про встановлення факту неправильності запису в актах цивільного стану та зобов`язання вчинити відповідні дії,

в с т а н о в и в:

17.12.2020 до суду надійшла заява ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Зміївський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції м. Харків, Каховський міжрайонний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції м. Одеса, про встановлення факту неправильності запису в актах цивільного стану та зобов`язання вчинити відповідні дії. Так, ОСОБА_1 просить встановити факт неправильності актового запису № 152 від 10.11.1955, складеного виконавчим комітетом Миронівської селищної ради м. Дебальцеве Донецької області про народження ОСОБА_2 в частині зазначення національності її батька - ОСОБА_3 ; Встановити факт неправильності поновленого актового запису № 266 від 04.07.1951, складеного відділом державної реєстрації актів цивільного стану по Каховському району Каховського міжрайонного управління юстиції Херсонської області про народження ОСОБА_3 в частині зазначення його місяця народження, національності та відомостей по-батькові батька ОСОБА_3 ; Зобов`язати Зміївський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерстві Юстиції (м. Харків) внести зміни до актового запису № 152 від 10.11.1955 про народження ОСОБА_2 в частині зазначення національності її батька - ОСОБА_3 , змінивши запис в графі «національність батька» - ОСОБА_3 , з «українець» на «поляк»; Зобов`язати Зміївський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерстві Юстиції (м. Харків) внести зміни до поновленого актового запису № 266 від 04.07.1951, складеного відділом державної реєстрації актів цивільного стану по Каховському району Каховського міжрайонного управління юстиції Херсонської області про народження ОСОБА_3 в частині зазначення відомостей щодо його дати народження, національності батька дитини та відомостей по-батькові батька - ОСОБА_3 , змінивши в графі «дата народження» з « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на « ІНФОРМАЦІЯ_2 »; в графі «відомості про батька дитини», з « ОСОБА_4 » на « ОСОБА_4 »; національність батька дитини з «українець» на « ОСОБА_5 ». Стягнути із заінтересованої особи судові витрати.

В обґрунтування заяви вказано, що ОСОБА_1 (дошлюбне прізвище ОСОБА_6 ), народилася ІНФОРМАЦІЯ_3 . Її батьками є ОСОБА_7 та ОСОБА_3 , національність якого в Свідоцтві про її народження помилково зазначено - «українець», замість правильного « ОСОБА_5 ». В радянські часи належність до польської національності батьками її батька приховувалась, оскільки вони боялися приниження віднесення до національних меншин, хоча враховуючи свою приналежність до польської національності, вважали себе поляками. Вся родина, в тому числі і заявник, і її батько виховувалися відповідно до польських традицій, сповідували римо-католицьку віру, підтримували стосунки зі своїми родичами поляками, святкували польські свята.

На теперішній час представниками Республіки Польща надані певні можливості для вивчення польської культури, мови та встановлення національних зв`язків, спрощеного порядку в`їзду до республіки Польща, але зазначені можливості стосуються здебільшого, етнічних поляків, а саме: осіб, які отримали так звану «Карту поляка». Для її отримання ОСОБА_1 повинна надати докази належності до польської національності. Без внесення змін до актового запису її батька щодо національності в графі її батька, в якій невірно зазначено національність «українець», та в її актовому записі щодо національності її батька, в якому також помилково зазначено його національність як «українець» заявник з формальних підстав не може отримати наразі «Карту поляка» та в повній мірі продовжувати власну активність щодо встановлення національної ідентичності, вивчення культури та традицій національних меншин.

Встановлення факту належності її батька та ОСОБА_1 до польської національності та встановлення факту неправильності (недостовірності) відомостей щодо національності зазначених у правовстановлюючих документах має суттєве значення для реалізації її прав та в подальшому отриманні відповідних привілей.

З метою відновлення своєї національної приналежності, відповідно до вимог розділу II п. 2.1 Правил внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання, затверджених Наказом Міністерства Юстиції України від 12.01.2011 року № 96/5 (далі Правила) ОСОБА_1 звернулась з відповідною заявою до Зміївського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про: - внесення змін до актового запису про її народження № 152 від 10.11.1955 року, складеного виконавчим комітетом Миронівської селищної ради м. Дебальцеве Донецької області, а саме змінити національність батька з «українець» на « ОСОБА_5 »; - внесення змін до актового запису про народження її батька ОСОБА_3 № 266 від 04.07.1951 року, поновленого відділом державної реєстрації актів цивільного стану по Каховському району Каховського міськрайонного управління юстиції Херсонської області, а саме змінити дату народження дитини, з « ІНФОРМАЦІЯ_4 » на « ІНФОРМАЦІЯ_4 », змінити по-батькові батька дитини з « ОСОБА_8 » на « ОСОБА_9 », змінити національність батька дитини з «українець» на « ОСОБА_5 ».

Однак, відповідно до висновку Зміївського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства Юстиції (м. Харків) від 02.10.2020 отримала відмову.

Проте, ОСОБА_1 вважає, що є всі законні підстави для внесення змін у зазначені вище актові записи з наступних підстав.

Так, батько заявника ОСОБА_3 за походженням є поляк, оскільки його батько та мати, а відповідно дідусь та бабуся ОСОБА_1 - ОСОБА_4 та ОСОБА_10 за національністю були поляками, що підтверджується записом про шлюб між ними № 13 від 01.10.1925 року, складеного Годихською сільською радою Чуднівського району Житомирського округу Волинської губернії, в якому їх національність зазначена як поляки та рішенням Зміївського районного суду Харківської області від 29 жовтня 2019 року про встановлення факту родинних відносин, яке набрало законної сили 28.11.2019 року.

Відповідно до свідоцтва про смерть ОСОБА_3 помер ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Померли також дідусь та бабуся заявника, що підтверджується актовими записами про смерть № 523 від 17.05.1977 та № 56 від 07.12.1957 відповідно.

Факт того, що батьками ОСОБА_3 , ім`я якого при народженні ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_5 є ОСОБА_4 і ОСОБА_10 за національністю поляки, підтверджується рішенням Зміївського районного суду Харківської області від 29 жовтня 2019 року про встановлення факту родинних відносин, яке набрало законної сили 28.11.2019 та архівною копією запису про народження № 70 за 1926 рік по Годиської сільраді Романівського району Волинського округу, з якого вбачається, що батько ОСОБА_1 народився ІНФОРМАЦІЯ_2 , а його батьками є ОСОБА_4 та ОСОБА_10 за національністю поляки.

Відомості щодо зміни батьком заявника свого ім`я з « ОСОБА_11 » на « ОСОБА_12 » органи реєстрації актів цивільного стану не мають. Однак, факт родинних відносин підтверджено рішенням суду, який додано до матеріалів справи.

ОСОБА_3 в 1951 року отримав поновлене свідоцтво про народження, видане на ім`я ОСОБА_3 , відповідно було складено актовий запис про народження № 266 від 04.07.1951 року, відділом державної реєстрації актів цивільного стану по Каховському мігбфайонному управління юстиції Херсонської області, з якого вбачається, що останній народився ІНФОРМАЦІЯ_1 , також в графі «батьки» зазначено що його батьком є ОСОБА_4 , хоча відповідно до архівної копії запису про народження № 70 за 1926 рік по Годиської сільраді Романівського району Волинського округу дата народження батька є ІНФОРМАЦІЯ_2 , а його батьками є ОСОБА_4 та ОСОБА_10 за національністю поляки.

Отже, дата народження ОСОБА_3 є ІНФОРМАЦІЯ_2 , а не ІНФОРМАЦІЯ_1 , а його батьком є ОСОБА_4 , а не ОСОБА_4 , як помилково зазначено у повторному Свідоцтві про народження та у відновленому актовому запису про його народження.

Крім того, оскільки за національністю дід і баба ОСОБА_1 є поляками, поляком за національністю є також і її батько, відповідно заявник також відносить себе до польської національності.

Помилка, яка виявлена в документах перешкоджає ОСОБА_1 у реалізації її особистих немайнових та майнових прав, зокрема, у отриманні необхідних документів в Генеральному Консульстві Польщі в Україні та у подальшій реалізації передбачених Законом відповідних прав.

22.12.2020 провадження по справі було відкрито та справу призначено до судового розгляду на підставі ухвали судді Зміївського районного суду Харківської області.

У судове засідання ОСОБА_1 не з`явилась, надавши заяву про розгляд справи за її відсутності, на задоволенні заявлених вимог наполягала в повному обсязі.

Представники заінтересованих осіб Зміївського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції м. Харків, Каховського міжрайонного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції м. Одеса у судове засіданні не з`явилися, про розгляд справи були повідомлені належним чином.

Начальник Зміївського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції м. Харків Рибак Г.О. надала заяву, в якій просила розглянути справу за відсутності представника відділу та вказала, що Зміївський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) заперечує проти заяви ОСОБА_1 про встановлення факту неправильності запису в актах цивільного стану та зобов`язання вчинення відповідних дій в частині зобов`язання Зміївського відділу у внесенні змін до актового запису № 152 від 10.11.1955 року, складеного виконавчим комітетом Миронівської селищної ради м. Дебальцеве Донецької області та до актового запису № 266 від 04.07.1951 року, складеного відділом державної реєстрації актів цивільного стану по Каховському району Каховського міжрайонного управління юстиції Херсонської області та стягнення із, заінтересованої особи судових витрат, з наступних підстав. Відповідно до ч. 1 ст. 22 Закону України «Про державну реєстрації актів цивільного стану» внесення змін до актового запису цивільного стану проводиться відповідним органом державної реєстрації актів цивільного стану за наявності достатніх підстав. Відповідно до п. 2.13.2 розділу II Правил внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання, затверджених наказом Міністерства юстиції України від 12.01.2011 № 96/5 підставою для внесення змін в актові записи цивільного стану є постанова адміністративного суду. Відповідно до п. 2.16.7. розділу II Правил внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання, затверджених наказом Міністерства юстиції України від 12.01.2011 № 96/5 на підставі рішення суду про внесення змін, доповнень або виправлень в актові записи цивільного стану відділами державної реєстрації актів цивільного стану вносяться відповідні зміни, які зазначені в рішенні суду. Крім того, ОСОБА_13 зазначала, що зміни до актового запису цивільного стану вносяться відділом державної реєстрації актів цивільного стану за місцем зберігання відповідного актового запису, а отже, Зміївський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) не зможе внести зміни до актового запису № 152 від 10.11.1955 року, складеного виконавчим комітетом Миронівської селищної ради м. Дебальцеве Донецької області та до актового запису № 266 від 04.07.1951 року, складеного відділом державної реєстрації актів цивільного стану по Каховському району Каховського міжрайонного управління юстиції Херсонської області про що просить заявник.

Начальник Каховського міськрайонного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції м. Одеса Барсукова О. проти вимог ОСОБА_1 , зазначених в заяві про встановлення факту неправильності запису в актах цивільного стану та зобов`язання вчинити відповідні дії, не заперечувала. Проте, просила в пункті 5 вирішальної частини рішення суду зобов`язати саме Каховський міськрайонний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) внести зміни до актового запису про народження № 266, поновленого 04 липня 1951 Каховським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Херсонській області, а не Зміївський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків). Просила розглянути справу за відсутності представника відділу.

На підставі ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Суд, дослідивши та оцінивши докази, що містяться в матеріалах справи, дійшов висновку, що заява обґрунтована та підлягає задоволенню з наступних підстав:

Відповідно до копії Свідоцтва про народження, серії НОМЕР_1 та копії Повного витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про народження від 27.11.2020 № 00028701524 батьками ОСОБА_1 (дошлюбне прізвище ОСОБА_6 ) є ОСОБА_3 та ОСОБА_7 . У вказаних Свідоцтві та Витягу національність батьків вказана як «українець», «українка» - актовий запис № 152 від 10.11.1955 (а.с. 20-21, 22, 23).

З копії Свідоцтва про народження, серії НОМЕР_2 , виданого 04.07.1951 повторно, вбачається, що ОСОБА_3 народився ІНФОРМАЦІЯ_4 в с. Фавстинівка Дзержинського району Житомирської області, батьками якого записані « ОСОБА_4 » та « ОСОБА_10 ». Національність ОСОБА_4 «українець», національність ОСОБА_10 «полячка» (а.с. 31).

Аналогічні відомості містяться у копії Витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження відповідно до статей 126, 133, 135 Сімейного кодексу України від 01.12.2020 № 00028735658, тобто дата народження ОСОБА_3 зазначена як 26.10.1926 та відомості про батька ОСОБА_4 «українець» (а.с. 30).

З копії Свідоцтва про смерть, серії НОМЕР_3 , вбачається, що ОСОБА_3 помер ІНФОРМАЦІЯ_5 , актовий запис № 98 (а.с. 32).

В той же час, з копії архівної довідки Державного архіву Житомирської області від 04.06.2018 № Ф/1531-2 вбачається, що житель с. Фавстинівка ОСОБА_14 «так у документі», ІНФОРМАЦІЯ_7 , та жителька колонії Станіславівка Шмайхель Аделя Карловна «так у документі», ІНФОРМАЦІЯ_8 , обоє за національністю поляки , зареєстрували шлюб 01.10.1925, запис реєстрації № 13, прізвище після реєстрації шлюбу ОСОБА_15 «так у документі». До вказаного листа надано копії титульного аркушу Книги запису шлюбів № 21 за 1925 рік та Запису про шлюб № 13 від 01.10.1925 (а.с. 24, 25-26).

Відповідно до копії архівної довідки Державного архіву Житомирської області від 04.06.2018 вих. № Ф/1531-з в книзі реєстрації актових записів про народжень по Годиській сільраді Романівського району за 1926 рік зазначено, що ОСОБА_15 «так у документі» ОСОБА_16 «так у документі» народився ІНФОРМАЦІЯ_2 в с. Фавстинівка. Запис реєстрації № 70 від 28 вересня 1926 року. Батьки: ОСОБА_14 «так у документі» та ОСОБА_17 «так у документі», поляки (а.с. 27, 28-29).

Той факт, що дід заявника має по-батькові « ОСОБА_9 » також підтверджується копією Витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть від 11.04.2018 № 00019932374 (а.с. 33).

Таким чином, з документів, наданих Державним архівом Житомирської області, вбачається, що батьком ОСОБА_18 є ОСОБА_3 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_9 , за національністю «поляк», оскільки батьки ОСОБА_3 ОСОБА_4 та ОСОБА_10 також були поляками.

Вказаний висновок підтверджений рішенням Зміївського районного суду Харківської області від 29.10.2019 по справі № 621/2404/19 (а.с. 18-19).

Відповідно до ч. 4 ст. 82 ЦПК України обставини, встановлені рішенням суду у господарській, цивільній або адміністративній справі, що набрало законної сили, не доказуються при розгляді іншої справи, у якій беруть участь ті самі особи або особа, щодо якої встановлено ці обставини, якщо інше не встановлено законом.

ОСОБА_1 має наміри отримати так звану «Карту поляка», тобто реалізувати свої особисті немайнові та майнові права. Наявність відмінностей (неправильність зазначення) у даті народження та національності її батька ОСОБА_3 , а також у по-батькові та національності її діда ОСОБА_4 свідчить про наявність перешкод у реалізації прав заявника.

ОСОБА_1 зверталася до заінтересованих осіб по справі із заявами про внесення змін до відомостей актових записів № 152 та № 266, однак, отримала відмови (а.с. 34-36, 37).

За приписам ч. 2 ст. 315 ЦПК України у судовому порядку можуть бути встановлені також інші факти, від яких залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав фізичних осіб, якщо законом не визначено іншого порядку їх встановлення.

Постановою Ради Міністрів СРСР від 21.10.1953 № 2666-1124 «Про затвердження Положення про паспорт» передбачено, що запис про національність проводиться відповідно до національності батьків.

Відповідно до ч. 1 ст. 6 Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» відділи державної реєстрації актів цивільного стану проводять державну реєстрацію народження фізичної особи та її походження, шлюбу, розірвання шлюбу, зміни імені, смерті, вносять зміни до актових записів цивільного стану, поновлюють та анулюють їх; формують Державний реєстр актів цивільного стану громадян, ведуть його, зберігають архівний фонд; здійснюють відповідно до законодавства інші повноваження.

Відповідно до ст. 22 Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» внесення змін до актового запису цивільного стану проводиться відповідним органом державної реєстрації актів цивільного стану за наявності достатніх підстав. За наслідками перевірки зібраних документів орган державної реєстрації актів цивільного стану складає обґрунтований висновок про внесення змін до актового запису цивільного стану або про відмову в цьому. У разі відмови у внесенні змін до актового запису цивільного стану у висновку вказуються причини відмови та зазначається про можливість її оскарження в судовому порядку.

Порядок внесення змін до актових записів цивільного стану регулюється Правилами внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання, затверджених наказом Міністерства юстиції України від 12.01.2011 № 96/5, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 14.01.2011 за № 55/18793. Пунктом 1.1 Правил визначено, що внесення змін до актових записів цивільного стану, які складено органами державної реєстрації актів цивільного стану України, проводиться відділами державної реєстрації актів цивільного стану районних, районних у містах, міських (міст обласного значення), міськрайонних управлінь юстиції (далі - відділи державної реєстрації актів цивільного стану) у випадках, передбачених чинним законодавством. Згідно з п. 1.7 Правил, зміни до актового запису цивільного стану вносяться відділом державної реєстрації актів цивільного стану за місцем зберігання відповідного актового запису, за винятком випадків, встановлених у пункті 2.28 розділу II цих Правил. У разі зберігання актового запису цивільного стану (метричного запису) у державній архівній установі внесення змін безпосередньо до актового запису (метричного запису) проводиться зазначеною установою за повідомленням відділу державної реєстрації актів цивільного стану.

Заява про внесення змін подається за місцем проживання заявника - ч. 3 ст. 22 Закону та розділ ІІ п. 2.1 Правил.

Пунктом 1.16 Правил встановлено, що запис на паперовому носії актового запису цивільного стану про внесені зміни або проставлені відмітки із зазначенням дати і документа, який був підставою для здійснення вищезазначених дій, засвідчується підписом посадової особи та печаткою відділу державної реєстрації актів цивільного стану.

Згідно з п. 2.16 Правил, зміни, доповнення, виправлення вносяться в паперові носії актових записів цивільного стану та одночасно до Державного реєстру актів цивільного стану громадян.

Згідно з положеннями ч. 3 ст. 9, ч. 1 ст. 22 Закону України «Про реєстрацію актів цивільного стану» актовий запис цивільного стану є безспірним доказом фактів, реєстрація яких посвідчується, до спростування його в судовому порядку.

Відповідно до частини 2 статті 22 Закону «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» внесення змін до актового запису цивільного стану проводиться за заявою: особи, щодо якої складено запис; спадкоємця померлого.

Відповідно до ч. 3 ст. 22 Закону та розділу II п. 2.1 Правил заява про внесення змін до актового запису цивільного стану подається до відповідного органу державної реєстрації цивільного стану за місцем проживання заявника.

З огляду на вищевикладене, враховуючи, що оскільки встановлення в судовому порядку фактів, заявлених заявницею, необхідно їй для отримання документів в посольстві, іншим шляхом встановити такі факти на теперішній час не вбачається можливим, наявності спору про право судом не встановлено, враховуючи приписи ст. 315 ЦК України, заява про встановлення фактів підлягає задоволенню.

Твердження представника Зміївського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції м. Харків Рибак Г.О. про відсутність у Відділу повноважень на внесення змін до актових записів не приймаються судом до уваги, оскільки спростовуються наявними в справі доказами та нормами чинного законодавства про можливість звернення ОСОБА_1 за місцем її проживання.

При цьому,враховуючи позиціюКаховського міськрайонноговідділу державноїреєстрації актівцивільного стануПівденного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції м.Одеса прозобов`язання самеКаховського міськрайонноговідділу державноїреєстрації актівцивільного стануПівденного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Одеса)внести змінидо актовогозапису пронародження №266,суд вважаєза необхіднезобов`язати самеКаховський міжрайоннийвідділ державноїреєстрації актівцивільного стануПівденного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції м.Одеса внести зміни до поновленого актового запису № 266 від 04.07.1951, складеного відділом державної реєстрації актів цивільного стану по Каховському району Каховського міжрайонного управління юстиції Херсонської області про народження ОСОБА_3 в частині зазначення відомостей щодо його дати народження, національності батька дитини та відомостей по-батькові батька - ОСОБА_3 , змінивши в графі «дата народження» з « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на « ІНФОРМАЦІЯ_2 »; в графі «відомості про батька дитини», з « ОСОБА_4 » на « ОСОБА_4 »; національність батька дитини з «українець» на « ОСОБА_5 ».

В частині стягнення судового збору із заінтересованих осіб на користь ОСОБА_1 необхідно відмовити.

Керуючись Законом України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану», наказом Міністерства юстиції України від 12.01.2011 № 96/5, ст. ст. 12, 13, 19, 76, 81, 82, 247, 258, 259, 263-265, 273, 293, 315-319, 352, 354, 355, суд

вирішив:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Зміївський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції м. Харків, Каховський міжрайонний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції м. Одеса, про встановлення факту неправильності запису в актах цивільного стану та зобов`язання вчинити відповідні дії задовольнити.

Встановити факт неправильності актового запису № 152 від 10.11.1955, складеного виконавчим комітетом Миронівської селищної ради м. Дебальцеве Донецької області про народження ОСОБА_2 в частині зазначення національності її батька - ОСОБА_3 .

Встановити факт неправильності поновленого актового запису № 266 від 04.07.1951, складеного відділом державної реєстрації актів цивільного стану по Каховському району Каховського міжрайонного управління юстиції Херсонської області про народження ОСОБА_3 в частині зазначення його місяця народження, національності та відомостей по-батькові батька ОСОБА_3 .

Зобов`язати Зміївський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерстві Юстиції (м. Харків) внести зміни до актового запису № 152 від 10.11.1955 про народження ОСОБА_2 в частині зазначення національності її батька - ОСОБА_3 , змінивши запис в графі «національність батька» - ОСОБА_3 , з «українець» на «поляк».

Зобов`язати Зміївський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерстві Юстиції (м. Харків) внести зміни до поновленого актового запису № 266 від 04.07.1951, складеного відділом державної реєстрації актів цивільного стану по Каховському району Каховського міжрайонного управління юстиції Херсонської області про народження ОСОБА_3 в частині зазначення відомостей щодо його дати народження, національності батька дитини та відомостей по-батькові батька - ОСОБА_3 , змінивши в графі «дата народження» з « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на « ІНФОРМАЦІЯ_2 »; в графі «відомості про батька дитини», з « ОСОБА_4 » на « ОСОБА_4 »; національність батька дитини з «українець» на « ОСОБА_5 ».

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Рішення може бути оскаржене повністю або частково до Харківського апеляційного суду через Зміївський районний суд Харківської області шляхом подання апеляційної скарги в тридцяти денний строк з дня його проголошення або в порядку ч. 2 ст. 354 ЦПК України.

Повний текст рішення виготовлено 16.01.2021.

Заявник: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_10 , паспорт НОМЕР_4 , виданий 07.10.1999 року Петровським РВ ДМУ УМВС України в Донецькій області, ІПН НОМЕР_5 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 .

Заінтересовані особи: Зміївський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції м. Харків, код ЄДРПОУ 04059026, місцезнаходження: 63404, м. Зміїв Харківської області, вул. Адміністративна, буд. № 10;

Каховський міжрайонний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції м. Одеса, код ЄДРПОУ 42964438, місцезнаходження: 74800, Херсонська область, м. Каховка, вул. Велика Куликовська, буд. № 160.

Головуючий:

Джерело: ЄДРСР 94184013
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку