open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 527/1785/20

провадження 3/527/47/21

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 січня 2021 року м. Глобине

Суддя Глобинського районного суду Полтавської області Левицька Т.В., розглянувши справу, яка надійшла 11 січня 2021 року від Глобинського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області про адміністративне правопорушення щодо:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , українця, громадянина України, уродженця м. Кременчук Полтавської області, працюючого ФОП ОСОБА_1 , проживаючого та зареєстрованого АДРЕСА_1 , паспорт серія НОМЕР_1 (інші відомості щодо особи суду не відомі)

про притягнення до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 212-13 КУпАП,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 15 вересня 2020 року у м. Глобине Полтавської області, здійснив розповсюдження, під час виборчого процесу друкованих матеріалів передвиборчої агітації, які не містять відомостей про установу що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. Вказаними діями ОСОБА_1 вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 212-13 КУпАП.

Постановою Глобинського районного суду Полтавської області від 12.10.2020 року матеріали справи направленні до Глобинського відділення поліції ГУ Національної поліції України в Полтавській областідля дооформлення.

Справа після дооформлення повернулася до суду 11.01.2021 року, проте недоліки так і не були усунуті.

У судове засідання ОСОБА_1 не з`явився, належним чином повідомлений про дату, час та місце проведення судового засідання.

Розгляд справи проводиться за відсутності ОСОБА_1 згідно ст. 268 КУпАП.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку, що ОСОБА_1 вчинив дії передбачені ч. 2 ст. 212-3 КпАП України, як виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.

Згідно ч. 2 ст. 38 КпАП України, якщо справи про адміністративні правопорушення відповідно до цього кодексу чи інших законів підвідомчі суду (судді), стягнення може бути накладено не пізніше, як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні не пізніше як через три місяці з дня його виявлення.

Відповідно до п. 7 ст. 247 КпАП України, провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочате, а розпочате підлягає закриттю в зв`язку з закінченням на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 КпАП України.

Судом встановлено, що адміністративне правопорушення ОСОБА_1 вчинене 15.09.2020, а справа про притягнення його до адміністративної відповідальності надійшла від Глобинського відділуполіції головногоуправління національноїполіції вПолтавській області до Глобинського районного суду Полтавської області після доопрацювання 11.01.2021.

Оскільки, на день розгляду справи строк притягнення ОСОБА_1 за адміністративне правопорушення, здійсненого 15.09.2020, за ч. 2 ст. 212-13 КУпАП, до адміністративної відповідальності сплинув, приходжу до висновку, що провадження по справі слід закрити.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 38, 247 п. 7, 283, 284 КУпАП України, суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Справу пропритягнення доадміністративної відповідальностіза ч.2ст.212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення ОСОБА_1 - закрити, в зв`язку із закінчення на момент розгляду справи строків притягнення до адміністративної відповідальності.

Постанова може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду через Глобинський районний суд Полтавської області протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Суддя Т. В. Левицька

Джерело: ЄДРСР 94183302
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку