open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №: 398/228/21

провадження №: 3/398/237/21

ПОСТАНОВА

Іменем України

"15" січня 2021 р. Суддя Олександрійського міськрайонного суду Бугайченко Т.А., розглянувши матеріали протоколу, що надійшли з Олександрійського РВП Олександрійського ВП ГУНП в Кіровоградській області, про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який працює мийником мокрих відходів в ТОВ «Олександрійський цукровий завод», проживає за адресою: АДРЕСА_1 , за ч. 2 ст.187 КУпАП,

В С Т А Н О В И В:

До Олександрійського міськрайонного суду в Кіровоградській області надійшли матеріали відносно ОСОБА_1 про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 187 КУпАП.

Відповідно до протоколу про адміністративне правопорушення серія АПР18 № 159905 від 11.11.2020 року ОСОБА_1 06.11.2020 року не з`явився на відмітку до органу поліції, чип порушив умови адміністративного нагляду, чим вчинив правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 187 КУпАП.

Згідно зі ст. 278 КУпАП орган (посадова особа) при підготовці до розгляду справи про адміністративне правопорушення вирішує, зокрема, чи правильно складено протокол та інші матеріали справи про адміністративне правопорушення.

Вивчивши протокол про адміністративне правопорушення та матеріали справи, суд вважає, що вони підлягають поверненню для належного оформлення з таких підстав.

Відповідно до ст. 19 Конституції України органи державної влади, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Статтею 245 КУпАП передбачено, що завданнями провадження у справах про адміністративні правопорушення є: своєчасне, всебічне, повне і об`єктивне з`ясування обставин кожної справи, вирішення її в точній відповідності з законом.

Згідно положень ст. 251 КУпАП доказами по справі про адміністративне правопорушення є будь-які фактичні дані, на підставі яких у визначеному законом порядку відповідним органом встановлюється наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність особи в його вчиненні та інших обставин справи, що мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, а також іншими документами.

Так, вказаний вище протокол складений за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 187 КУпАП, а саме, за повторне протягом року порушення правил адміністративного нагляду особами, щодо яких встановлено такий нагляд.

До матеріалів справи долучено копію постанови судді Олександрійського міськрайонного суду від 11.09.2020 року, відповідно до якої ОСОБА_1 продовжено адміністративний нагляд терміном на 6 місяців, тобто до 19.03.2021 року. Однією з умов адміністративного нагляду є зобов`язання з`являтись на реєстрацію до Олександрійського РВП Олександрійського ВП ГУНП в Кіровоградській області кожної першої та третьої п`ятниці кожного місяця з 09год. до 12год.

Разом з тим, в матеріалах справи відсутні докази того, що ОСОБА_1 вже було притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 187 КУпАП.

За таких обставин суд позбавлений можливості розглянути справу по суті, справа підлягає поверненню до Олександрійського РВП Олександрійського ВП ГУНП в Кіровоградській області для доопрацювання, оскільки наявність зазначених вище недоліків суперечить вимогам статей 256КУпАП щодо складання протоколу про адміністративне правопорушення та перешкоджає суду відповідно до ст.245КУпАПУкраїни розглянути справу своєчасно, всебічно, повно, об`єктивно та з`ясувати усі обставини справи.

Керуючись ст.ст.187, 253, 256, 278, 283-285 КУпАП,

П О С Т А Н О В И В:

Матеріали справи відносно ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 187 КУпАП, повернути до Олександрійського РВП Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області для належного оформлення.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя Т.А. Бугайченко

Джерело: ЄДРСР 94182858
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку