open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 387/1153/20

Номер провадження по справі 3/387/17/21

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 січня 2021 року смт Добровеличківка

Суддя Добровеличківського районного суду Кіровоградської області Майстер І. П.

розглянувши справу про адміністративне правопорушення яка надійшла від Подільського ВП ГУНП в Одеській області про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , житель АДРЕСА_1 , громадянина України, не працює, ідентифікаційний номер в матеріалах справи відсутній-

за ст. 173 КпАП України, -

В С Т А Н О В И В :

21 грудня 2020 року на адресу Добровеличківського районного суду Кіровоградської області надійшов адміністративний протокол серії ВАБ № 508083 від 01 грудня 2020 року про вчинення ОСОБА_1 адміністративного правопорушення, передбаченого ст.173 КпАП України.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що справа про адміністративне правопорушення не може бути прийнята до провадження і підлягає поверненню для дооформлення з таких підстав.

Відповідно до ст.278 Кодексу України про адміністративні правопорушення при підготовці до розгляду справи про адміністративне правопорушення суддя повинен перевірити, зокрема, чи належить до його компетенції розгляд даної справи; чи правильно складено протокол та інші матеріали справи про адміністративне правопорушення.

Згідно з ч.1 ст.256 КпАП України у протоколі про адміністративне правопорушення зазначаються: дата і місце його складення, посада, прізвище, ім`я, по батькові особи, яка склала протокол; відомості про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності (у разі її виявлення); місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення; нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення; прізвища, адреси свідків і потерпілих, якщо вони є; пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності; інші відомості, необхідні для вирішення справи. Якщо правопорушенням заподіяно матеріальну шкоду, про це також зазначається в протоколі.

У протоколі про адміністративне правопорушення серії ВАБ № 508083 від 01 грудня 2020 року зазначено, що 01.12.2020 біля 00 годин 49 хвилин ОСОБА_1 перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння у поїзді №146 сполученням Ізмаїл-Київ ( громадському місці) висловлювався нецензурною лайкою на адресу пасажирів, чим порушив громадський порядок і спокій громадян.

Дії ОСОБА_1 кваліфіковані за ст.173 КУпАП.

Відповідно до ст.276 КУпАП справа про адміністративне правопорушення розглядається за місцем його вчинення. Справи про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 80, 81, 121 - 126, 127-1 - 129 і статтею 139 (коли правопорушення вчинено водієм) цього Кодексу, можуть також розглядатися за місцем обліку транспортних засобів або за місцем проживання порушників. Справи про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 177 і 178 цього Кодексу, розглядаються за місцем їх вчинення або за місцем проживання порушника. Справи про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, розглядаються за місцем оброблення та обліку таких правопорушень. Справи про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 203, 203-1, 204-1, 204-2 і 204-4 цього Кодексу, розглядаються за місцем їх виявлення. Адміністративними комісіями справи про адміністративні правопорушення розглядаються за місцем проживання порушника. Законами України може бути передбачено й інше місце розгляду справи про адміністративне правопорушення.

З огляду на викладене справа про адміністративне правопорушення, передбачене ст.173 КпАП України, підлягає розгляду за місцем його вчинення.

В порушення вимог ст.256 КпАП України у протоколі про адміністративне правопорушення не конкретизовано місце вчинення адміністративного правопорушення, а лише зазначено, що вказана подія мала місце у пасажирському потязі №146 сполученням "Ізмаїл - Київ" у вагоні №146, проте, на території якого населеного пункту та району було вчинено адміністративне правопорушення не зазначено.

Крім тогого суд зазначає, що у протоколі про адміністративне правопорушення зазначено місце реєстрації особи, яка притягується до адміністративної відповідальності с.Перчунове Добровеличківського району Кіровоградської області, місце проживання АДРЕСА_1 , а супровідному листі до протоколу зазначено адресу проживання ОСОБА_1 . АДРЕСА_2 .

За таких обставин, виявлені недоліки позбавляють суд можливості вирішити питання щодо підсудності даної справи, тобто чи належить до компетенції Добровеличківського районного суду Кіровоградської області розгляд даної справи.

Також у протоколі про адміністративне правопорушення в графі "потерпілий (і)" не зазначено потерпілого.

За приписами ч.2 ст.251 КпАП України обов`язок щодо збирання доказів покладається на осіб, уповноважених на складання протоколів про адміністративні правопорушення, визначених ст.255 цього Кодексу.

У відповідності до ч.2 ст.7 КпАП України провадження в справах про адміністративні правопорушення здійснюється на основі суворого додержання законності.

Відповідно до ст.245 КпАП України завданням провадження у справах про адміністративні правопорушення є, зокрема, всебічне, повне й об`єктивне з`ясування обставин справи.

Виявлені недоліки позбавляють суд можливості всебічно і повно з`ясувати обставини справи та вирішити справу у точній відповідності із законом, що є підставою для повернення матеріалів справи про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 для доопрацювання та належного оформлення органу, який їх підготував.

При доопрацюванні матеріалів справи про адміністративне правопорушення необхідно усунути вищенаведені недоліки з урахуванням вимог ст.38 КпАП України щодо строків накладення адміністративного стягнення.

Керуючись ст.ст.7, 221, 256, 278, 280, 283 КпАП України,

ПОСТАНОВИВ:

Справу про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ст.173 КпАП України - повернути до Подільського ВП ГУНП в Одеській області для доопрацювання та належного оформлення.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя Добровеличківського районного суду

Кіровоградської області І. П. Майстер

Джерело: ЄДРСР 94182742
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку