open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 387/1042/20

Номер провадження по справі 3/387/1/21

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 січня 2021 року смт Добровеличківка

Суддя Добровеличківського районного суду Кіровоградської області Майстер І. П.

розглянувши справу про адміністративні правопорушення, яка надійшла з Добровеличківського ВП Новоукраїнського ВП ГУНП України в Кіровоградській області відносно

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , громадянина України, непрацюючого, ідентифікаційний номер в матеріалах справи відсутній,

за ст. 122- 4 КпАП України, -

В С Т А Н О В И В :

Зі змісту протоколу про адміністративне правопорушення ОСОБА_1 22.09.2020 о 19 годині 00 хвилин керував мопедом без д/н у селі Олексіївка Добровеличківського району Кіровоградської області по вулиці Бабана поблизу електроопори Л-116 та після скоєння ДТП залишив місце дорожньо-транспортної пригоди, чим порушив вимоги п.2.10"А" ПДР України.

ОСОБА_1 чотири рази в судове засідання не з`явився про день, час та місце слухання справи повідомлявся, поштові конверти в якому направлялась судова повістка повернулась з відміткою "Адресат відмовився". Також в судове засідання і не з`являлась потерпіла особа, яка неодноразово повідомлялася про час і дату судового засіданя.

Як встановлено із наявного відео та пояснень, суду не доведено, що саме ОСОБА_1 скоїв дане правопорушення. Також ОСОБА_1 на відео заперечував факт залишення місця ДТП.

З письмових пояснень, які надані ОСОБА_2 , встановлено, що вона просила притягнути до відповідальності невідомого їй громадянина, який у нетверезому вигляді здійснив зіткнення з велосипедом на якому їхала її донька та який втік з місця події.

Згідно з п. 1,2 ст. 7 КпАП України ніхто не може бути підданий заходу впливу в зв`язку з адміністративним правопорушенням інакше як на підставах і в порядку, встановлених законом.

Відповідно до ч.1 ст. 9 КпАП України адміністративним правопорушенням (проступком) визнається протиправна, винна (умисна або необережна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбачено адміністративну відповідальність.

Статею 280 КпАП України встановлено, що при розгляді справи про адміністративне правопорушення суддя зобов`язаний зсувати: чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна особа у його вчинені, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, чи є обставини, що пом`якшують і обтяжують відповідальність, чи заподіяно майнову шкоду та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Відповідно до вимог ст. 251 КУпАП, доказами в справі про адміністративні правопорушення, є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

З огляду на викладене вважаю, що працівниками поліції не доведено факт вчинення адміністративного правопорушення ОСОБА_1 , передбаченого ст. 122-4 КпАП України.

Стаття 247 КпАП України передбачає обставини, що виключають провадження в справі про адміністративне правопорушення. Так зокрема п.1 ч.1 ст.247 КпАП України встановлює, що провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю за таких обставин, як відсутність складу адміністративного правопорушення.

Відповідно до положень ст. 284 КпАП України при наявності обставин, передбачених ст. 247 КпАП України виноситься постанова про закриття справи.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. ст. ст. 12-24, 247, 283-285, 289, 291, 294, 303 КпАП України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В :

Провадження по справі про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за ст.122-4 КпАП України закрити на підставі п. 1 ч. 1 ст. 247 КпАП України, у зв`язку з відсутністю події та складу адміністративного правопорушення.

Постанова суду може бути оскаржена до Кропивницького апеляційного суду протягом десяти днів з дня її винесення, шляхом подачі апеляційної скарги через суд першої інстанції.

Суддя

Добровеличківського районного суду

Кіровоградської області І. П. Майстер

Джерело: ЄДРСР 94182726
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку