open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Заводський районний суд м. Запоріжжя

69009 Україна м. Запоріжжя вул. Лізи Чайкіної 65 тел.(061) 236-59-98

Справа № 332/160/21

Провадження №: 3/332/161/21

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 січня 2021 р. м.Запоріжжя

Суддя Заводського районного суду м.Запоріжжя СінєльнікР.В., розглянувши матеріали, які надійшли з Заводського відділення поліції Дніпровського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, ІПН НОМЕР_1 , учня 10-В класу ЗНВК № 67, який зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , /інших відомостей немає/,

- за ч.1 ст. 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення, -

в с т а н о в и в:

07.01.2021 року о 15-00 год. неповнолітній ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , знаходячись біля школи інтернату «Обегіг», за адресою: м.Запоріжжя вул. Олександра Невського, 85 розпивав спиртні напої: пиво «Гараж»,об`ємом 0,5 л. у забороненому законом місці, чим вчинив правопорушення, передбачене ч.1 ст. 178 КУпАП.

В судовому засіданні неповнолітній ОСОБА_1 , в присутності законного представника ОСОБА_2 вину у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.178 КУпАП визнав, своїми поясненнями підтвердив обставини, викладені в протоколі про адміністративне правопорушення.

Вина ОСОБА_1 в скоєнніадміністративного правопорушенняпідтверджується протоколомсерії ВАБ279826від 13.01.2021року,відповідно доякого підтверджуютьсяобставини,місце тачас вчиненняправопорушення.Факт вчиненняадміністративного правопорушення,крім тогопідтверджується поясненнями та іншими матеріалами справи.

Згідно з копією паспорту громадянина України ОСОБА_1 народився ІНФОРМАЦІЯ_2 , отже, на день складення протоколу йому виповнилося повних 17 років, та він досяг віку (16 років), з якого настає адміністративна відповідальність (ст.12 КУпАП). Згідно ст.13 КУпАП до осіб віком від шістнадцяти до вісімнадцяти років, які вчинили адміністративні правопорушення, застосовуються заходи впливу, передбаченістаттею 24-1цього Кодексу.

Статтею 24-1 КУпАП передбачено, що за вчинення адміністративних правопорушень до неповнолітніх у віці від шістнадцяти до вісімнадцяти років можуть бути застосовані такі заходи впливу: 1) зобов`язання публічно або в іншій формі попросити вибачення у потерпілого; 2) попередження; 3) догана або сувора догана; 4) передача неповнолітнього під нагляд батькам або особам, які їх замінюють, чи під нагляд педагогічному або трудовому колективу за їх згодою, а також окремим громадянам на їх прохання.

Враховуючи характер вчиненого правопорушення, дані про особу винного, ступінь суспільної небезпечності вчиненого адміністративного правопорушення, місце та час вчинення правопорушення, обставини, що пом`якшують та обтяжують відповідальність, суд вважає, що до неповнолітнього ОСОБА_1 слід застосувати захід впливу у вигляді попередження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 9, 13, 24 -1, 178 ч.1, 283-285 КУпАП, -

п о с т а н о в и в:

Неповнолітнього ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 178 КУпАП, на підставі ст.24-1 КУпАП, застосувати до нього захід впливу у вигляді попередження.

Постанова може бути оскаржена до Запорізького апеляційного суду через Заводський районний суд м.Запоріжжя шляхом подачі апеляційної скарги в 10-денний строк з дня винесення постанови.

Суддя Р.В. Сінєльнік

Джерело: ЄДРСР 94160765
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку