open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 577/3899/20

Провадження № 3/577/999/20

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"27" листопада 2020 р. м. Конотоп

Конотопський міськрайонний суд Сумської області в складі:

головуючого судді Потій Н.В.,

при секретарі Подейко Т.С.,

з участю прокурора Іщенко С.В.,

особи, щодо якої вирішується питання

про притягнення до адміністративної

відповідальності ОСОБА_1 ,

розглянувши матеріали, які надійшли від Управління стратегічних розслідувань в Сумській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України про притягнення до адміністративної відповідальності:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Конотоп Сумської області, українця громадянина України, працюючого «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон» - слюсар випробувач/бригадир бригади слюсарів-випробувачів, проживає та зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , раніше до адміністративної відповідальності не притягувалася,-

за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 172-6 КУпАП,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 будучи суб`єктом декларування, визначеним у підпункті «а» пункту 2 ч. 1ст. 3 ЗУ «Про запобігання корупції», а саме слюсар випробувач/бригадир бригади слюсарів-випробувачів ДП «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон», що є юридичною особою публічного права, на порушення вимог ч. 1ст. 45 ЗУ «Про запобігання корупції»своєчасно не подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2019 рік за формою, що визначається Національним агентством.

Так, 17.03.2020 року набрав чинностіЗакон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», яким, внесено зміни доЗакону України «Про запобігання корупції», а саме: у 2020 році продовжено до 1 червня 2020 року термін подання щорічних декларацій та декларацій після звільнення.

Отже, виходячи з вищевикладеного, ОСОБА_1 зобов`язаний був подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2019 рік до 1 червня 2020 року, проте - подав лише 07.07.2020 року, чим скоїв адміністративне правопорушення, передбачене частиною 1ст. 172-6 КУпАП, а саменесвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

У судовому засіданні ОСОБА_1 винним себе визнав, щиро розкаявся, просить суворо не карати.

Вислухавши, доводи прокурора, який приймав участь в режимі відеоконференції, який вважає, що в діях ОСОБА_1 мається склад правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 172-6 КУпАП, а тому останній повинен понести відповідальність у межах санкції статті, пояснення ОСОБА_1 , дослідивши надані суд дійшов наступного висновку.

Постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2010 року № 1221утворено Державний концерн «Укроборонпром», до складу якого включено, зокрема ДП «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон».

Статут ДП «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон» затверджений наказом Державного концерну «Укроборонпром» від 26.12.2018 № 435 (розміщений за посиланням https://www.aviakon.com/wp-content/uploads/2018/07/ Statut-2018.pdf).

Згідно з п. 1,1 зазначеного Статуту ДП «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон» є державним комерційним підприємством, заснованим на державній власності, та передане в управління Державного концерну «Укроборонпром». Відповідно до Статуту, ідентифікаційний код юридичної особи 12602750, місцезнаходження юридичної особи: 41600, Сумська область, м. Конотоп, вул. Рябошапка, 25.

Частиною 1ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції»визначено, що особи, зазначені у пункті 1, підпунктах «а» і «в» пункту 2 частини першоїстатті 3 цього Закону, зобов`язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Листом Національного агентства з питань запобігання корупції від 29.07.2020 року № 113-036431/20 надано роз`яснення ДП «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон» щодо застосування окремих положеньЗакону України «Про запобігання корупції»стосовно заходів фінансового контролю, яким визначено, що бригадири комплексних бригад наділені організаційно- розпорядчими функціями та є суб`єктами, на яких поширюється дія цьогоЗакону.

Провина ОСОБА_1 доведена протоколом про адміністративне правопорушення № 327/2020 від 05.10.2020 року (а.с. 1- 8), додатком послідовністю дій користувача Реєстру з якого вбачається, що ОСОБА_1 створено чернетку декларації 07.07.2020 о 10:02:12, а подано декларацію 07.07.2020 року о 10:27:15 (а.с.12) копією наказу від № 44 від 20.01.2020 року (а.с. 37), повідомленням Національного агентства з питань запобігання корупції від 07.07.2020 року № 2041, Наказом ДП «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон» № 448 від 27.12.2018 року.

Приймаючи до уваги характер вчиненого правопорушення, дані про особу ОСОБА_1 , який раніше не притягувавсядо адміністративної відповідальності, враховуючи те, що ОСОБА_1 не мавнаміру уникнути фінансового моніторингу доходів, такі обставини, на думку суду, суттєво знижують суспільну шкоду вчинку ОСОБА_1 .Зазначене правопорушення в даному випадку не становить великої суспільної небезпеки, а також цим правопорушенням не було завдано збитків державним чи суспільним інтересам.

Оцінюючи в сукупності дії, наслідки та ставлення ОСОБА_1 до вказаних дій, з урахуванням даних, що характеризують його особу, суд вважає можливим застосувати до ОСОБА_1 положенняст.22 КУпАП, звільнити його від адміністративної відповідальності у зв`язку з малозначністю вчиненого ним адміністративного правопорушення й можливістю обмежитися усним зауваженням.

Відповідно до ст. 22 КУпАП, при малозначності вчиненого адміністративного правопорушення орган (посадова особа), уповноважений вирішувати справу, може звільнити порушника від адміністративної відповідальності і обмежитись усним зауваженням.

При цьому зазначена норма закону не містить будь-якого переліку умов або обставин, наявність яких дозволила би судити про малозначність правопорушення, а також застережень щодо неможливості її застосування до окремих складів адміністративних правопорушень.

Відповідно до ч.2 ст.284КУпАП при оголошенні усного зауваження, органом (посадовою особою), який уповноважений розглядати справу, виноситься постанова про закриття справи.

Керуючись ст. ст.22,34, ч. 1 ст.172-6,283,284 КУпАП, -

П О С Т А Н О В И В:

Звільнити ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності, передбаченої ч. 1ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушенняза малозначністю вчиненого адміністративного правопорушення, обмежившись усним зауваженням.

Закрити провадження по адміністративній справі про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ч. 1ст.172-6Кодексу України про адміністративніправопорушення.

Постанова може бути оскаржена до Сумського апеляційного суду протягом десяти днів з дня її винесення.

Суддя: Н. В. Потій

Джерело: ЄДРСР 93186717
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку