open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

36000, м. Полтава, вул. Зигіна, 1, тел. (0532) 610-421, факс (05322) 2-18-60, E-mail inbox@pl.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

24.11.2020 Справа № 917/1523/20

Господарський суд Полтавської області у складі судді Безрук Т.М., розглянувши у відкритому підготовчому засіданні справу

за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Леляківське»

до Акціонерного товариства «Полтаваобленерго»

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача -

Державна інспекція енергетичного нагляду України

про визнання недійсним та скасування протоколу

за участю представників: від позивача - Гуйван П. Д., від відповідача Ставицька І.Б.,

від третьої особи - не з"явився

встановив:

До господарського суду Полтавської області надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Леляківське» до Акціонерного товариства «Полтаваобленерго» про визнання незаконним та скасування протоколу комісії АТ «Полтаваобленерго» № 00002178 від 13.05.2020 р. з розгляду Акта про порушення.

Ухвалою господарського суду Полтавської області від 05.10.2020 р. було відкрито провадження у даній справі. 07.10.2020р. відповідач подав до суду заяву про відвід судді Мацко О.С. від розгляду даної справи. Ухвалою від 12.10.2020р. суд задовольнив заяву Акціонерного товариства «Полтаваобленерго» про відвід судді Мацко О. С. від розгляду цієї справи.

На підставі розпорядження 12.10.2020 № 80 "Щодо призначення повторного автоматизованого розподілу судових справ" та згідно витягу з протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 12.10.2020 справа передана на розгляд судді Безрук Т. М.

Ухвалою від 15.10.2020р. суд прийняв справу до розгляду, призначив розгляд справи у порядку загального позовного провадження у підготовче засідання на 03.11.2020 р.

Ухвалою від 03.11.2020 продовжено строк підготовчого провадження на 30 днів.

У підготовчому засіданні відповідач подав відзив (вхід. №12427 від 09.11.2020р.), в якому проти позову заперечує (а.с.77-81).

Позивач відповідь на відзив не надав.

Третя особа подала клопотання (вхід. № 12999 від 24.11.2020) про заміну Управління Держенергонагляду у Полтавській області на Державну інспекцію енергетичного нагляду України, оскільки Управління Держенергонагляду у Полтавській області є структурним підрозділом апарату Інспекції, не має статусу юридичної особи, не наділене правом самопредставництва юридичної особи.

Відповідно до абзацу шостого пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 10.09.2014 № 442 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» утворено Державну інспекцію енергетичного нагляду У країни (далі - Держенергонагляд), поклавши на Інспекцію функції з реалізації державної політики у сфері нагляду (контролю) у галузях електроенергетики та теплопостачання.

Постановою Кабінету Міністрів України від 14.02.2018 № 77 затверджено Положення про Державну інспекцію енергетичного нагляду України (далі - Положення). Згідно з пунктом 1 Положення Держенергонагляд є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра енергетики та який реалізує державну політику у сфері нагляду (контролю) у галузях електроенергетики та теплопостачання.

Відповідно до абзацу першого пункту 8 Положення Держенергонагляд здійснює свої повноваження безпосередньо та через утворені в установленому порядку територіальні органи.

Постановою Кабінету Міністрів України від 18.12.2018 № 1194 «Про погодження утворення територіальних органів Державної інспекції енергетичного нагляду та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» погоджено пропозицію Держенергоналяду щодо утворення територіальних органів Державної інспекції енергетичного нагляду як структурних підрозділів її апарату за переліком згідно з додатком, зокрема Управління Держенергонагляду у Полтавській області.

Отже, Управління Держенергонагляду у Полтавській області не є самостійною юридичною особою, а є структурним підрозділом апарату Державної інспекції енергетичного нагляду України, а у його керівника відсутні повноваження щодо здійснення самопредставництва або представництва Управління Держенергонагляду у Полтавській області, про що свідчить інформація з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

З огляду на викладене, слід замінити третю особу Управління Держенергонагляду у Полтавській області юридичною особою - Державною інспекцією енергетичного нагляду України.

Відповідач повідомив про направлення суду поштою доказів, які були витребувані ухвалою суду від 15.10.2020.

Представник позивача в підготовчому засіданні згідно з ч. 8 ст.129 ГПК України заявив усну заяву про подання після закінчення розгляду справи доказів про понесені позивачем судові витрати.

Для надання можливості подати сторонам заяви по суті справи та витребувані докази, підготовче засіданні слід відкласти.

В зв"язку з введенням карантину явка представників сторін в підготовче засідання є необов`язковою.

Керуючись ст. ст. 182, 183, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

1. Відкласти підготовче засідання на 17.12.2020 р. на 14:30 год.

Явка представників сторін судом визнається не обов`язковою; всі письмові пояснення по справі та докази сторони мають право направити суду поштою

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Полтавської області за адресою: м. Полтава, вул. Зигіна, буд. 1, зал судових засідань №59 .

2. Замінити третю особу - Управління Держенергонагляду у Полтавській області на Державну інспекцію енергетичного нагляду України (вул. Дорогожицька, буд.11/8, м. Київ, 04112, ідентифікаційний код 42578602).

3. Позивачу направити копію позовної заяви і додані до неї докази на адресу третьої особи - Державної інспекції енергетичного нагляду України; докази надсилання надати суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає. Дата підписання ухвали: 24.11.2020.

Суддя Т. М. Безрук

Джерело: ЄДРСР 93037430
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку