open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

м. Тернопіль, вул. Котляревського, 34, 46003, (0352) 52-31-60

Справа №2- 7858/2008р.

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 грудня 2008 року Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

в складі:

головуючого Процько Я.В.

при секретарі Гнатенко І.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі цивільну справу за позовом ОСОБА_1 в інтересах неповнолітньої ОСОБА_2 до Івачеводолішнівської сільської ради Тернопільського району Тернопільської області, третьої особи Тернопільської районної державної нотаріальної контори про визнання права власності на спадкове майно, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся в суд в інтересах неповнолітньої ОСОБА_2 із позовною заявою до Івачеводолішнівської сільської ради Тернопільського району Тернопільської області, третьої особи Тернопільської районної державної нотаріальної контори про визнання права власності на спадкове майно, посилаючись на те, що після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 діда неповнолітньої ОСОБА_2 - ОСОБА_3 відкрилась спадщина на спадкове майно, а саме: Ѕ частину житлового будинку з надвірними будівлями, розташованого в АДРЕСА_1 , а неповнолітня ОСОБА_2 є спадкоємцем за заповітом. Оформити відповідні документина правовласності позивачне мавможливості із-завідсутності правовстановлюючих документів на ім`я померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 , тому просить позов задовольнити.

Представник позивача ОСОБА_1 в судовому засіданні позов підтримав та, з мотивів викладених у позовній заяві, просить його задовольнити.

Представник відповідача Івачеводолішнівської сільської ради Тернопільського району Тернопільської області в судове засідання не з`явився.

Представник третьої особи Тернопільської районної державної нотаріальної контори в судове засідання не з`явився.

Дослідивши та оцінивши зібрані докази по справі, суд встановив наступні обставини:

Згідно технічного паспорта на житловий будинок, виготовленого 08.10.2008 року Тернопільським районним госпрозрахунковим бюро технічної інвентаризації, житловий будинок з надвірними побудовами та спорудами, розташований в АДРЕСА_1 належить ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 по ј частині кожному.

ІНФОРМАЦІЯ_2 померла ОСОБА_4 і після її смерті відкрилась спадщина на належну їй ј частину вищевказаного будинковолодіння.

Відповідно до ст.529 ЦК Української PCP (в редакції 1963 року) та згідно вимог ст. ст.548, 549 цього ж Кодексу, спадщину фактично прийняв чоловік померлої ОСОБА_3

ІНФОРМАЦІЯ_1 в с.Івачів Горішній Тернопільського району Тернопільської області помер ОСОБА_3 і після його смерті відкрилась спадина на спадкове майно, а саме Ѕ частину житлового будинку з надвірними будівлями, розташованого в АДРЕСА_1 .

12.12.2001року ОСОБА_3 склав заповіт, посвідчений секретарем виконавчого комітету Івачеводолішнівської сільської ради Тернопільського району Тернопільської області Цупрак Б.Д. за реєстровим №31, згідно якого все належне йому на день смерті майно, він заповів ОСОБА_2 , а отже неповнолітня є спадкоємцем за заповітом.

Вищевказаний заповіт на момент смерті ОСОБА_3 зміненим чи скасованим не був.

Оформити відповіднідокументи направо власностіпозивач немав можливості із-завідсутності правовстановлюючихдокументів наім`я померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 . Проаналізувавши докази в їх сукупності, суд вважає, що в даному випадку мають місце порушення прав позивача, яке підлягає захисту, шляхом визнання за ОСОБА_2 права власності на спадкове майно.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 10. 11 ч. 1. 60, 212, 213, 215 ЦПК України, ст.ст. 524-256, 534 ЦК Української PCP (в редакції 1963 року), ст.ст. 392, 1239, 1270 ЦК України, суд, -

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити.

Визнати за ОСОБА_2 право власності на спадкове майно, а саме: частину житлового будинку з надвірними будівлями, розташований в АДРЕСА_1 , ј якого належала померлій ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_4 та ј якого належала померлому ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 .

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку на подання заяви про апеляційне оскарження, якщо заяву про апеляційне оскарження не було подано.

Заява про апеляційне оскарження рішення суду може бути подана протягом десяти днів з дня оголошення рішення.

На рішення суду може бути подана апеляційна скарга до апеляційного суду Тернопільської області протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Головуючий Процько Я.В.

Джерело: ЄДРСР 92908414
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку