open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 467/1196/20

1-в/467/309/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13.11.2020 року суддя Арбузинського районного суду Миколаївської області ОСОБА_1 , отримавши клопотання засудженого ОСОБА_2 про умовно дострокове звільнення від відбування покарання, -

ВСТАНОВИВ :

Засуджений ОСОБА_2 , відбуваючи покарання в ДУ «Арбузинська виправна колонія №83», звернувся до суду з клопотання про своє умовно дострокове звільнення від відбування покарання.

Одночасно засуджений заявив клопотання про забезпечення участі захисника при розгляді його клопотання.

Тому вирішуючи вказане питання, слід виходити із такого.

За визначенням ч.2 ст. 43 КПК України засудженим у кримінальному провадженні є обвинувачений, обвинувальний вирок суду щодо якого набрав законної сили.

Згідно із ч.1 ст. 20 КПК України засуджений має право на захист, яке полягає у наданні йому можливості надати усні або письмові пояснення з приводу підозри чи обвинувачення, право збирати і подавати докази, брати особисту участь у кримінальному провадженні, користуватися правовою допомогою захисника, а також реалізовувати інші процесуальні права, передбачені цим Кодексом.

За нормою п.7 ч.1 ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» № 3460-VIвід 02червня 2011року , право на безоплатну вторинну правову допомогу згідно з цим Законом та іншими законами України, зокрема, мають засуджені до покарання у вигляді позбавлення волі, тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців або обмеження волі, - на всі види правових послуг, передбаченічастиною другоюстатті 13 цього Закону.

А тому, з метою дотримання права засудженого на безоплатну правову допомогу, гарантованого ст. 59 Конституції України, та виходячи із засади забезпечення права на захист, вважаю за необхідне задовольнити клопотання засудженого та доручити компетентному органу призначити захисника для участі у розгляді клопотання про умовно дострокове звільнення від відбування покарання.

В силу положень п.3 ч.1 ст. 17 Закону № 3460-VI забезпечення участі захисника у цьому випадку відноситься до повноважень Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області.

А тому з цих мотивів, керуючись ст.ст. 20, 43, 369-372 КПК України, суд, -

УХВАЛИВ :

Клопотання засудженого ОСОБА_2 про залучення захисника- задовольнити.

Доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області призначити засудженому ОСОБА_2 захисника для участі у розгляді клопотання про умовно дострокове звільнення від відбування покарання.

Зобов`язати Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області забезпечити прибуття захисника у судове засідання Арбузинського районного суду Миколаївської області на 10 год. 00 хв. 20 листопада 2020 року.

Копію ухвали невідкладно направити до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області для виконання.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає, набирає законної сили з моменту її проголошення і є обов`язковою для негайного виконання на всій території України.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 92875890
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку