open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Провадження №2/447/837/20 Справа №447/2795/20

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ У К Р А Ї Н И

( з а о ч н е )

11.11.2020 Миколаївський районний суд Львівської області у складі судді Павліва В.Р., за участю секретаря судового засідання Волківської-Любінської Н.Б.,

розглянув в порядку спрощеного позовного провадження в м. Миколаїв Львівської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів.

Процесуальні дії у справі.

12.10.2020 ОСОБА_1 подала позов, відповідно до якого просить стягувати із відповідачки в її користь аліменти в розмір 1/4 частини заробітку (доходу), але не менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, оскільки вона є повнолітньою та продовжує навчання. В обгрунтування позовних вимог покликається на наступне. Відповідачка сплачувала аліменти на її утримання згідно судового наказу Миколаївського районного суду Львівської області від 16.09.2019 у справі №447/1755/19 в розмірі 1/4 частини заробітку доходу, однак на даний час вона досягла повноліття та навчається на другому курсі факультету педагогічної освіти Львівського національного університету імені Івана Франка, не працює та перебуває на утриманні батька та не має змоги працювати та утримувати себе самостійно, потребує утримання до закінчення навчання. Позивачка зазначає, що відповідачка має можливість сплачувати аліменти.

29.10.2020 суд прийняв до розгляду позовну заяву і відкрив провадження у справі, постановивши проводити розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (виклико) сторін.

Відповідачці було надіслано рекомендованим листом з повідомленням про вручення копію позовної заяви з додатками, однак такі повернулись, оскільки ОСОБА_2 не проживає за вказаною адресою.

11.11.2020 представник позивача ОСОБА_3 подав до суду клопотання про розгляд справи за його відсутності та за відсутності позивачки. Щодо проведення розгляду справи в заочному порядку не заперечив.

Суд встановив:

ОСОБА_2 є матір`ю ОСОБА_1 , що стверджується копією свідоцтва про народження виданого повторно 23.02.2017 серія НОМЕР_1 .

У відповідності до копії судового наказу від 16.09.2019 з ОСОБА_2 стягувались аліменти в користь ОСОБА_4 на утримання дитини ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в розмірі 1/4 частини заробітку (доходу) боржника, але не менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з 26.02.2018 і до досягнення дитиною повноліття.

ОСОБА_1 навчається у Львівському національному університеті імені Івана Франка, факультет педагогічної освіти, на денній формі навчання, що стверджується довідкою від 07.10.2020 №527.

Оцінка суду.

Між сторонами виникли правовідносини, врегульовані ст. 199 СК України.

Згідно зі ст. 199 СК України якщо повнолітні дочка, син продовжують навчання і у зв`язку з цим потребують матеріальної допомоги, батьки зобов`язані утримувати їх до досягнення двадцяти трьох років за умови, що вони можуть надавати матеріальну допомогу.

Суд встановив, що ОСОБА_1 є донькою відповідачки, досягла повноліття та продовжує навчання, кінець навчання у червні 2023.

Згідно ч. 3 ст. 181 СК України, за рішенням суду, кошти на утримання дитини (аліменти), можуть бути присуджені у твердій грошовій сумі.

Враховуючи наведене, суд доходить висновку, що позов підлягає до задоволення. Відповідно до ст. 141 ЦПК України судовий збір покладається на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог. Враховуючи те, що суд задовольнив позов, позивачка звільнена від сплати судового збору, такий слід стягнути з відповідачки у розмірі 840,80 гривень в дохід держави.

Керуючись ст.ст. 264, 265, 282-285 ЦПК України, суд,

ухвалив:

Позов задовольнити.

Стягувати з ОСОБА_2 аліменти на користь ОСОБА_1 , на час її навчання у Львівському національному університеті імені Івана Франка, факультет педагогічної освіти, у розмірі 1/4 частини заробітку (доходу) відповідача, але не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку щомісячно, починаючи з 12.10.2020, але не довше ніж до досягнення донькою двадцяти трьох років.

Право на утримання припиняється у разі припинення навчання.

Розмір аліментів підлягає індексації відповідно до закону.

Стягнути з ОСОБА_2 судовий збір у розмірі 840 (вісімсот сорок) гривень 80 копійок в дохід держави.

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана протягом тридцяти днів.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача.

Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Позивач - ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_2 .

Відповідач - ОСОБА_2 , місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_3 .

Повний текст рішення складено 11.11.2020.

Суддя Павлів В. Р.

Джерело: ЄДРСР 92820968
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку