open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 442/6320/20

Провадження №3/442/2606/2020

П О С Т А Н О В А

Іменем України

10 листопада 2020 року суддя Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області Павлів З.С., розглянувши матеріали, які надійшли з Управління стратегічних розслідувань у Львівській області про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженку м.Радивилів Радивилівського району Рівненської області, громадянку України, яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 , тимчасово непрацюючу,

за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_2 , будучи звільненою з посади головного спеціаліста відділу з питань охорони праці департаменту з питань праці Державної служби України з питань праці, являючись, відповідно до підпункту «в» пункту 1 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції», та примітки до статті 172-6 КУпАП, суб`єктом відповідальності за правопорушення, пов`язане з корупцією, в порушення вимог ч.2 ст.45 Закону України «Про запобігання корупції» несвоєчасно, без поважних причин, подала декларацію особи (після звільнення), уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2019 рік, чим вчинила адміністративне правопорушення, пов`язане з корупцією, відповідальність за яке передбачена ч.1 ст.172-6 КУпАП. ОСОБА_2 зобов`язана була подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2019 рік до 00:00 год. 01.06.2020, оскільки відповідно до наказу №182-К від 13.05.2019, ОСОБА_2 з 14.05.2019 звільнено з посади головного спеціаліста відділу з питань охорони праці департаменту з питань праці Державної служби України з питань праці за угодою сторін, згідно ч.2 ст.86 Закону України «Про державну службу». Як вбачається з даних Єдиного державного реєстру декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, ОСОБА_3 подала таку декларацію лише 22.06.2020 о 16:57 год., тобто несвоєчасно.

ОСОБА_2 в судовому засіданні свою вину у вчиненні адміністративного правопорушення не визнала. Суду пояснила, що не подала декларацію своєчасно через збіг обставин, які від неї не залежали. Зокрема, протягом тривалого місяця (від початку березня до червня) перебувала в батьків в сільській місцевості, де відсутній інтернет. Після повернення від батьків зверталась у фіскальну службу для отримання електронного ключа, однак була відсутня працівник, яка відповідає за видачу ключів. Біля банків було велике скупчення людей.

Прокурор вважає, що протокол про вчинення ОСОБА_2 адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП, є законним і обґрунтованим, просить накласти на ОСОБА_2 адміністративне стягнення у виді штрафу.

Вислухавши пояснення правопорушника, висновок прокурора, дослідивши матеріали справи, приходжу до наступних висновків:

відповідно до наказу Управління держпраці у Рівненській області №04-к/тр від 10.01.2017 ОСОБА_4 з посади головного державного інспектора відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів 10.01.2017 у зв`язку з переведенням на роботу до Державної служби України з питань праці, п.5 ч.1 ст.36 КЗпП України.

Відповідно до наказу Державної служби України з питань праці №182-к від 13.05.2019 звільнено ОСОБА_4 з посади головного спеціаліста відділу з питань охорони праці департаменту з питань праці 14.05.2019 за угодою сторін, згідно ч.2 ст.86 Закону України «Про державну службу».

Згідно із статтею 68Конституції України кожен зобов`язаний неухильно додержуватися Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей. Незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності.

Відповідно до ч.1 ст.45 Закону України «Про запобігання корупції» особи, зазначені у п.1, пунктах «а» і «в» пункту 2, пункті 5 частини першої статті 3 цього Закону, зобов`язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Згідно відомостей з Єдиного державного Реєстру декларацій осіб уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, встановлено що ОСОБА_2 , являючись, відповідно до підпункту «в» пункту 1 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції», та примітки до статті 172-6 КУпАП, суб`єктом відповідальності, на якого поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», в порушення вимог ч.2 ст.45 Закону України «Про запобігання корупції», несвоєчасно, без поважних причин, а саме 22.06.2020 о 16:57 год, подала на офіційний веб-сайт Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію (після звільнення) особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2019 рік.

Пунктом 5 ч.1 ст.12Закону України«Про запобіганнякорупції» визначено, що Національне агентство з метою виконання покладених на нього повноважень має право приймати з питань, що належать до його компетенції, обов`язкові для виконання нормативно-правові акти; ч.5 ст.12Закону України«Про запобіганнякорупції» нормативно - правові акти Національного агентства підлягають державній реєстрації Міністерством юстиції України та включаються до Єдиного державного реєстру нормативно - правових актів.

Нормативно-правові акти Національного агентства після включення до Єдиного державного реєстру нормативно - правових актів опубліковуються державною мовою в офіційних друкованих виданнях. Нормативно-правові акти Національного агентства, які пройшли державну реєстрацію, набирають чинності з дня офіційного опублікування, якщо інше не передбачено самими актами, але не раніше дня офіційного опублікування.

Верховною Радою України 23 березня 2017 року прийнято Закон України №1975-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей фінансового контролю окремих категорій посадових осіб», який набрав чинності 30 березня 2017 року.

Отже, судом встановлено, що ОСОБА_1 , будучи суб`єктом відповідальності, на якого поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», несвоєчасно, без поважних причин подала декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

При таких обставинах вбачаю в діях ОСОБА_2 складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП України.

Разом з тим, з огляду на викладене, а також, враховуючи характер вчиненого правопорушення, ступінь вини особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, беручи до уваги пояснення ОСОБА_2 , вважаю за доцільне визнати дане правопорушення малозначним та у відповідності до вимог ст.22 КУпАП, звільнити ОСОБА_2 від адміністративної відповідальності.

Керуючись ч.1 ст.172-6, ст.ст.283, 284 КУпАП, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Справу про притягнення ОСОБА_2 до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП провадженням закрити та звільнити її від адміністративної відповідальності, обмежившись усним зауваженням.

Постанова може бути оскаржена особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником або прокурором протягом десяти днів з дня винесення постанови до Львівського апеляційного суду через Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області.

Постанова судді у справах про адміністративне правопорушення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги та підлягає пред`явленню до виконання протягом трьох місяців з дня винесення.

Суддя Павлів З.С.

Джерело: ЄДРСР 92820558
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку