open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 307/3001/20

Провадження № 2-о/307/62/20

ТЯЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

Закарпатської області

Р І Ш Е Н НЯ

іменем України

11 листопада 2020 року м. Тячів

Тячівський районний суд Закарпатської області в складі головуючого - судді Ніточко В.В., з участю секретаря судового засідання Мочан Н.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду міста Тячів цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: відділ державної реєстрації Тячівської міської ради Закарпатської області, про встановлення факту, що має юридичне значення,

В С Т А Н О В И В:

І. Виклад позиції сторін

ОСОБА_1 звернувся в суд із заявою, де заінтересована особа: відділ державної реєстрації Тячівської міської ради Закарпатської області, про встановлення факту, що має юридичне значення.

В заяві зазначив, що згідно державного акту на право приватної власності на землю І-ЗК № 034006, що виданий 28 березня 2000 року Тячівською міською радою народних депутатів, він є власником земельної ділянки площею 2,550 гектарів, що розташована в урочищі Голендертог Тячівської міської ради, цільове призначення якої - для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Однак, у зазначеному правовстановлюючому документі неправильно зазначено його прізвище, а саме, "ОСОБА_1", замість " ОСОБА_1 ". На день набуття права власності на дану земельну ділянку, його прізвище, ім`я та по батькові було " ОСОБА_1 ", що підтверджується паспортом громадянина України. Через те, що його прізвище, що зазначене у паспорті громадянина України, не збігається з прізвищем, зазначеним у державному акті на право приватної власності на землю І-ЗК № 034006, він не може відновити межі земельної ділянки на місцевості з внесенням її координат до кадастру.

На підставі викладеного просить суд встановити факт, що має юридичне значення, а саме, факт належності йому правовстановлюючого документу - державного акту на право приватної власності на землю І-ЗК № 034006, що виданий 28 березня 2000 року Тячівською міською радою народних депутатів та зареєстрований в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за № 407, згідно якого ОСОБА_1 є власником земельної ділянки площею 2,550 гектарів, що розташована в урочищі Голендертог Тячівської міської ради, цільове призначення якої - для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

ІІ. Заяви (клопотання) учасників справи.

Заявник ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, однак подав заяву про розгляд справи без його участі, заявлені вимоги підтримує в повному обсязі.

Представник заінтересованої особи - відділу державної реєстрації Тячівської міської ради Закарпатської області в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи був належно повідомлений.

ІІІ. Інші процесуальні дії у справі.

Ухвалою Тячівського районного суду Закарпатської області від 16 жовтня 2020 року справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: відділ державної реєстрації Тячівської міської ради Закарпатської області, про встановлення факту, що має юридичне значення прийнято до розгляду та відкрито провадження у ній.

Ухвалою Тячівського районного суду Закарпатської області від 02 листопада 2020 року по даній справі закрито підготовче провадження, а справу призначено до судового розгляду по суті.

Судом на підставі частини 2 статті 247 Цивільно процесуального кодексу України (далі ЦПК), у зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

ІV. Фактичні обставини, встановлені судом та зміст спірних правовідносин.

В судовому засіданні встановлено, що згідно паспорта громадянина України НОМЕР_1 , заявник значиться як ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (а.с.3).

Відповідно до пенсійного посвідчення № НОМЕР_2 , заявник значиться як ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (а.с.5).

Із державного акту на право приватної власності на землю І-ЗК № 034006, що виданий 28 березня 2000 року Тячівською міською радою народних депутатів та зареєстрований в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за №407, вбачається, що ОСОБА_1 є власником земельної ділянки площею 2,550 гектарів, що розташована в урочищі Голендертог Тячівської міської ради, цільове призначення якої - для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (а.с.6).

V. Оцінка Суду.

Згідно п.5 ч.2 ст.293 ЦПК України, суд розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Відповідно до п.6 ч.1 ст.315 ЦПК України, суд розглядає справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з прізвищем, ім`ям, по батькові, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

Враховуючи наведене та ту обставину, що всі дані, крім наведеної розбіжності у по батькові заявника співпадають та встановлення даного факту має для заявника юридичне значення, суд вважає, що вимоги заявника слід задовольнити.

VІ. Розподіл судових витрат між сторонами.

Судові витрати в частині сплати судового збору слід покласти на заявника.

Керуючись ст.ст. 2, 5, 10-13, 18, 133, 141, 142, 247, 258-259, 263-265, 293-294, 315-319 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В :

Заяву - задовольнити.

Встановити факт належності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , державного акту на право приватної власності на землю І-ЗК № 034006, що виданий 28 березня 2000 року Тячівською міською радою народних депутатів та зареєстрований в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за № 407, згідно якого ОСОБА_1 є власником земельної ділянки площею 2,550 гектарів, що розташована в урочищі Голендертог Тячівської міської ради, цільове призначення якої - для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

До дня початку функціонування єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи через Тячівський районний суд Закарпатської області.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Закарпатського апеляційного суду.

Учасник справи, якому повне рішення не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин.

Заявник: ОСОБА_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_2 .

Заінтересована особа: відділ державної реєстрації Тячівської міської ради Закарпатської області, юридична адреса: 90500, Закарпатська область, Тячівський район, м. Тячів, вул. Нересенська, 5, ідентифікаційний код юридичної особи - 40422969 .

Суддя В.В. Ніточко

Джерело: ЄДРСР 92816499
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку