open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 127/21270/20

Провадження №3/127/7511/20

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"05" листопада 2020 р. м. Вінниця

Суддя Вінницького міського суду Вінницької області Жмудь О.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали адміністративної справи, які надійшли з Подільської митниці Держмитслужби відносно ОСОБА_1 ( ОСОБА_2 ), ІНФОРМАЦІЯ_1 , не працює, проживає за адресою: АДРЕСА_1 , паспорт НОМЕР_1 , виданий 23.07.2015 органом IS CRISREGISTRU, у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 6 ст.481 МК України,

ВСТАНОВИВ:

До Вінницького міського суду Вінницької області від Подільської митниці Держмитслужби надійшли матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 ( ОСОБА_2 ) у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 6 ст.481 МК України.

З матеріалів справи вбачається, що ОСОБА_1 ( ОСОБА_2 ) перевищив строк тимчасового ввезення на митну територію України транспортного засобу марки «RENAULT LAGUNA», державний реєстраційний номер НОМЕР_2 . Польща НОМЕР_3 , VIN - код НОМЕР_4 , більше ніж на 30 діб.

В судове засідання громадянин ОСОБА_1 ( ОСОБА_2 ) не з`явився, хоча належним чином повідомлявся про дату, час та місце розгляду справи, що підтверджується матеріалами справи. В матеріалах справи міститься заява ОСОБА_1 ( ОСОБА_2 ) про розгляд справи у його відсутність.

Відповідно до ч. 4 ст. 526 МК України, справа про порушення митних правил може бути розглянута за відсутності особи, яка притягується до адміністративної відповідальності за це правопорушення, лише у випадках, якщо є дані про своєчасне її сповіщення про місце і час розгляду справи і якщо від неї не надійшло клопотання про перенесення розгляду справи.

Представник митниці в судовому засіданні протокол про вчинення адміністративного правопорушення підтримав.

Вислухавши думку представника митниці, дослідивши матеріали справи, суд дійшов до такого висновку.

Як встановлено судом та слідує з протоколу про порушення митних правил від 10.09.2020 року, 10.09.2020 року о 13 годині 52 хвилин в пункт пропуску «Могилів-Подільський - Отач» відділу митного оформлення «Автомобільний» митного поста «Могилів-Подільський», Подільської митниці Держмитслужби, в напрямку «в`їзд в Україну» прибув рейсовий автобус марки «VANHOOL СА», реєстраційний номер НОМЕР_2 . Молдова НОМЕР_5 , під керуванням гр. Р. Молдова ОСОБА_3 , з пасажиром - громадянином Р. Молдова ОСОБА_1 ( ОСОБА_2 ;о слідував з Молдови у Францію.

Під час проведення перевірки, на підставі інформації АСМО «Інспектор» встановлено, що гр. Р. Молдова ОСОБА_1 ( ОСОБА_2 ) 17.05.2017 року через пункт пропуску Кельменці - Ларга митного поста Кельменці, Чернівецької митниці ДФС ввіз на митну територію України - легковий автомобіль марки «RENAULT LAGUNA», державний реєстраційний номер НОМЕР_2 . Польща НОМЕР_3 , VIN - код НОМЕР_4 , в режимі «тимчасове ввезення до 1 року», з метою особистого користування, який станом на 10.09.2020 року не вивезений.

Оскільки, гр. Р. Молдова ОСОБА_1 ( ОСОБА_2 ) перевищив строк тимчасового ввезення до 1 року на митну територію України транспортного засобу марки «RENAULT LAGUNA», державний реєстраційний номер НОМЕР_2 . Польща НОМЕР_3 , VIN - код НОМЕР_4 , більше ніж на 30 діб, суд дійшов висновку, що його дії за даним фактом охоплюються складом правопорушення, передбаченого ч.6 ст.481 МК України.

Згідно із ч. 6 ст. 481 МК України порушенням митних правил є перевищення строку тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування та транспортних засобів комерційного призначення на митну територію України більше ніж на тридцять діб, а так само втрата цих транспортних засобів, у тому числі їх розкомплектування.

Відповідно до ст. 103 МК України, тимчасове ввезення - це митний режим, відповідно до якого іноземні товари, транспортні засоби комерційного призначення ввозяться для конкретних цілей на митну територію України з умовним повним або частковим звільненням від оподаткування митними платежами та без застосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності і підлягають реекспорту до завершення встановленого строку без будь-яких змін, за винятком звичайного зносу в результаті їх використання.

Згідно із ч. 1 ст. 380 МК України тимчасове ввезення громадянами - нерезидентами на митну територію України транспортних засобів особистого користування дозволяється на строк до одного року.

Відповідно до ст. 487 МК України, провадження у справах про порушення митних правил здійснюється відповідно до положень МК України, а в частині, що не регулюється ним, - відповідно до законодавства України про адміністративні правопорушення.

Згідно із ст. 16 КУпАП іноземці і особи без громадянства, які перебувають на території України, підлягають адміністративній відповідальності на загальних підставах з громадянами України.

Так, вина ОСОБА_1 ( ОСОБА_2 ), у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 6 ст. 481 МК України, доводиться протоколом про порушення митних правил від 10.09.2020 року № 0449/401000/20; витягами з АСМО «Інспектор» та ЄАІС ДМСУ; доповідною запискою державного інспектора ОСОБА_4 .

З санкціїч.6ст.481МК Українивбачається,що данепорушення тягнеза собоюнакладення штрафув розмірідесяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або конфіскацію таких транспортних засобів.

Враховуючи вищевикладене, обставини справи, особу порушника та ступінь його вини, обставини, що пом`якшують та обтяжують відповідальність, суд вважає необхідним визнати винним ОСОБА_1 ) у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 6 ст. 481 МК України та застосувати до нього адміністративне стягнення у виді конфіскації транспортного засобу.

Відповідно до ст. 40-1 КУпАП з ОСОБА_1 ( ОСОБА_2 ) на користь держави Україна підлягає стягненню судовий збір в розмірі 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 420,40 грн.

На підставі викладеного, керуючись ч. 3, 6 ст. 481 Митного Кодексу України, ст. 40-1, 283, 284 КУпАП, суд

ПОСТАНОВИВ:

Визнати винним ОСОБА_1 ( ОСОБА_2 ), ІНФОРМАЦІЯ_1 , не працює, проживає за адресою: АДРЕСА_1 , паспорт НОМЕР_1 , виданий 23.07.2015 органом IS CRISREGISTRU, у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 6 ст. 481 Митного Кодексу України, та застосувати до нього адміністративне стягнення у виді конфіскації транспортного засобу, а саме: автомобіля марки «RENAULT LAGUNA», державний реєстраційний номер НОМЕР_2 . Польща НОМЕР_3 , VIN - код НОМЕР_4 .

Стягнути з ОСОБА_1 ( ОСОБА_2 ), ІНФОРМАЦІЯ_1 , не працює, проживає за адресою: АДРЕСА_1 . Молдова, паспорт НОМЕР_1 , виданий 23.07.2015 органом IS CRISREGISTRU, на користь держави судовий збір в розмірі 420,40 грн.

Постанова може бути оскаржена до Вінницького апеляційного суду протягом десяти днів з дня її винесення.

Суддя О. О. Жмудь

Джерело: ЄДРСР 92803098
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку